Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Flexa-drážky na elektriku-připojení na vysava

Od: kosko odpovědí: 15 změna:

ahoj, chci řezat držáky na elektriku flexou z lidlu - parkside. existuje nějaký univerzální nástavec kam se zapojí vysavač kvůli odsávání? měl jsem půjčený nástavec bosh, jenže ten má nějaký speciální zoubkový zámek uvnitř toho vnitřního kolečka

díky

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lll*
hodnocení

0x

Úhlová bruska, naboli flexa není zpravidla k tomuto účelu určena, těžko tedy bude existovat nějaký "univerzální" nástavec.

mytrix*
hodnocení

0x

V půjčovně nářadí si půjčte dražkovačku včetně průmyslového vysavače. A i to bude prašné.

Na flexu zapomeňte. To je jen jako opravdová nouzovka. Během pár sekund budete mít v místnosti bílo, že neuvidíte ani na krok. Vysavač nepomůže.

fugass*
Správně. Flexa má zpravidla 12000ot. a to neveme vysavač i kdyby čert na koze jel. A řezat do materiálu jako je Ytong=prachu 6 půlek. Drážkovacku a je to. A nebo ruční (takový železný škabák) ale to jde jen do plynosilikátu a pod. Ale jde to celkem rychle.

hodnocení

0x

Buď použite ten škrabák ako tu bolo písané a ak chcete to flexou,tak pod prúdom vody na rez kotúča.Sice bude všade mokro,no nebude prach. eshop.ytong.cz/...

krtek6*
hodnocení

0x

já flexou normálně řezal drážky do ytongu pro vodu a kanál...kotouč na šutr a šlo to...zas tolik toho prachu nebylo...ale do plné cihly jsem to bral už držážkovačkou a to bylo pošušňáníčko...bez vysavače...jsem byl jak v písečné bouři..

000000
21.03.17 11:32
hodnocení

0x
kosko
hodnocení

tak to je luxusní, díky

za drážkovačku chtějí v půjčovně i s opotřebením cca 1000 na den, vodící lišty k flexám jsou v cenách 1000 - 4000tis kč a to ještě nevím, jestli by to na mou flexu sedělo. tohle je tak za kolik? 18 korun? díky

maara*

Frézovací drážka se dá půjčit kolem 300 na den. opotřebení kotouče je někde 30kč / 0,1mm.

Průmyslový vysavač je opět někde kolem 300kč/den ...

A to není nějaká půjčovna kdesi u pepy milion kilometrů od civilizace - to jsou velké stavebniny, které mají cca 50 prodejen v ČR.

Ta trik z videa je úplně k ničemu ... komfort práce na úrovni nula- stejně to všechen prach nevezme ... a s klasickým vysavačem to stejně nejde - ten by jste mohl rovnou potom vyhodit.

sirko
hodnocení

zdravím, o kterých stavebninách mluvíte?

sháněl jsem drážkovačku, nejbližší půjčovnu mám v hradci králové (30km) a na den 600, opotřebení 0,1mm kotouče 120 korun. takže mi to vychází tak 1000 na den

půjčovna boels

krtek6*

vychytávky podle Ládi Hrušky*smich*

maara*
hodnocení

0x

Flexa se na dážky vyloženě nehodí ... zbytečně se s tím drbete jako blázen, prachu tolik, že pomale nejde vidět. Není na to určená, od flexky to vysavač nechytí - jen nějaké menší množství toho prachu. Na drážkování je drážkovačka - ta práce s ní je oproti flexce uplně neporovnatelná, s vysavačem opravdu skoro žádný prach, jde to krásně rychle ... Pujčte si ji v půjčovně. Je zbytečné se dřív, ztrácet čas a ještě si takhle ničit flexu prachem ...

hodnocení

0x

Jde to al pak jste jako mlynář )nebo červený jako rak dle řezaného materiálu.Obyčejný vysavač navíc vysáváním prach zmaříte-jejich filtry toto nezvládají a prach se dostává i do motoru a pak (někdy hned někdy pozdji) konec ! Rozbrusem pak musíte vést aspoň dva řezy a pokud v betonu tak je lepší ví řezů -dle síly kabelů nebo dle toho so je třeba zapustit do zdiva!Klasickou rozbrusku a kotouč chladit vodou? No nevím ,eletrika si s vodou nerozumí to ja tak o velký průser,navíc diamantové kotouče do ní nejsou na vodní chlazení konstruovány!

maara*

Možná je dobře, že to někdo napsal - je jasné, že domácí vysavač by jste mohl po drážkování odnést do kontejneru - bez průmyslového vysavače se neobejdete ... ten nejspíš stejně nemáte - takže si jej budete muset půjčit - no a když už v tom půjčování budete vemte k tomu i tu drážkovačku a máte to přijednom.

Vzhledem k tomu, že to nářadí se dá půjčit od pár set korun a den - bych to vůbec neřešil

000000
hodnocení

0x

Dá se použít i obyčejný vysavač,ale s cyklonovým odlučovačem.Andrey ho tam ma taky.Taky za pár korun.Všeználci zase budou tvrdit že to nefunguje :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]