Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stropní kazety - lepidlo v kartuši

Od: libor007® odpovědí: 3 změna:
Zdarec, koupil jsem klasické stropní polystyrenové kazety a k nim lepidlo v kartuši Soudal. Budu lepit na panel. Zajímá mne vaše zkušenost. Na kolik plochy stačí jedna kartuše? Kolik a jak přibližně dáváte lepidla? Vím, že to je bodově, nechci množství podcenit ani plýtvat. V minulosti jsem úspěšně lepil pastou z kýblu, ale tady si nejsem jist. Díky za tipy.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Libore.

Lepit kazety lepidlem rozpustným ve vodě lze,ale ideální je lepit silikonem.Nestane se,že lepidlo naruší barvu na stropě,a čtverec odpadne.Nejprve ale nalep obvodové lišty.Na čtverce nanáším lepidlo ve formě bobků,asi jako pecka švestky.Nanáším 5 x 5 bobků.Jinak čtverce lepím vždy raději na koso.Omožňuje to lépe využít plochu a je to estetičtější-.

doplněno 19.03.17 23:42:

Na strop 20 m2 spotřebuji asi 2 kartuše.

Stropní kazety - lepidlo v kartuši

ronyx*
hodnocení

0x

Zdravím,
lepidel Soudal je asi "milion" takže to se těžko radí. Osobně mi jako nejuniverzálnější zatím přišlo lepidlo Soudal 49A, protože je relativně tužší konzistence a umožňuje kazetu v případě nerovného stropu nedomáčknout na plochu jako u řidších lepidel a akrylátů včetně silikonu, ale udělat "pecku" podle potřeby vysokou (klidně i 1cm), jen maličko přichytit a kazetu tak proti vzniku případné pohledové nerovnosti (která je většinou hodně vidět) nechat viset ve vzduchu, jen na těch lepících bodech. Mám odzkoušeno, že lepících bodů stačí 5 - rohy + střed kazety. Samozřejně platí, že podklad (stará malba) musí vždy perfektně držet (pokud odpadává už jen když se na ni tzv. křivě podíváte, musí dolů).
Osobně mám víc zkušeností s opravami svépomocí lepených stropů, kde kazety byly nalepeny a na lišty už si netroufli, protože strop byl jako rozbouřené moře vlnitý a přiložená lišta jen na podklad vypadala hrozně. Takže to znamenalo část kazet opatrně sundat, podtmelit do roviny (viz výše), přilepit lišty tak, aby všechno hrálo a vypadalo a nakonec (bílým - pozor, všechny akryláty nejsou po vyschnutí zcela bílé) akrylátem vše pečlivě tzv. do ztracena vytmelit.
@jabraka má pravdu v lepení na koso - lépe to vypadá a hlavně - ztratí se díky tomu opticky veškeré nerovnosti (nerovnoběžnosti) zdí, nepřesné "pravé" úhly místností a také kromě jiného nepřesnosti práce "lepiče".

hodnocení

Přátelé, díky za rady. Lepidlo mám přímo na ty kazety, tak nepředpokládám problémy. Barva půjde dolů - loupe se a mám i penetraci jako samozřejmost. Lepidla mám 2 kartuše, tak to snad vyjde na kuchyň 13m.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]