Nejste přihlášen/a.
Dobrý den , sháním elektokotel který by ohříval vodu jak do topení tak užitkovou vodu . Nějak ale nemůžu nic najít . Vyrábí se něco takového a je to vhodné pro byt 3+1 75 m2? Děkuji
Sice nedám ruku do ohně, že nějaký mne neznámý výrobce něco podobného vyrábí..
Nicméně to že nemůžete nic podobného najít je velmi logické. Není k tomu žádný technický důvod. Pokud budete topit do systému elektrokotlem, potom není jediného důvodu, aby se teplá voda na mytí neohřívala v elektrickém zásobníku mimo kotel.
Ano, pro byt 3+1 se jistě vhodný elektrokotel najde, stejně jako el. zásobníkový ohřívač vody. U kotle je dobré znát tepelné ztráty daného bytu, u zásobníku potom požadovanou spotřebu teplé vody.
takže varianta je pouze tato kotel + zasobník? Chtěl jsem ušetřit místo a mít vše v jednom kvůli místu něco jako mají plynový kotle což tedy jak píšete neexistuje . Škoda
OK takže tuhle variantu jsem už zavrhl . Rozbil se mi totiž bojler a chci přejít z akumulaček na elektrokotel a nebo přímotopy . Takže ohřev užitkové vody je vyřešen jdu do bojleru a teď ještě otázka . Koupit přímotopy a nebo vyměnit krbovky za takové aby šlo topit do vody a k tomu elektrokotel? Co se týká finančních nákladů tak ty přímotopy jasně vedou a asi by bylo i nejlepší zachovat sálavé krbovky a jenom vyměnit akumulačky za přímotopy . Souhlasíte se mnou? Děkuji za odpovědi
V zájmu tepelné pohody, kterou el. přímotopy nejsou schopny zajistit, bych volil krbová kamna s tepelným výměníkem, hezké radiátory pod okna a do teplovodního okruhu bych dal na posilu ve velkých mrazech elektrokotel. Koupil bych kombinovaný bojler, který bych zapojil do teplovodního okruhu, takže v zimě bych měl teplou vodu neustále. V létě by jel boiler na elektřinu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.