Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Elektrokotel s ohřevem užitkové vody

Od: aksoj® odpovědí: 7 změna:

Dobrý den , sháním elektokotel který by ohříval vodu jak do topení tak užitkovou vodu . Nějak ale nemůžu nic najít . Vyrábí se něco takového a je to vhodné pro byt 3+1 75 m2? Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Sice nedám ruku do ohně, že nějaký mne neznámý výrobce něco podobného vyrábí..

Nicméně to že nemůžete nic podobného najít je velmi logické. Není k tomu žádný technický důvod. Pokud budete topit do systému elektrokotlem, potom není jediného důvodu, aby se teplá voda na mytí neohřívala v elektrickém zásobníku mimo kotel.

Ano, pro byt 3+1 se jistě vhodný elektrokotel najde, stejně jako el. zásobníkový ohřívač vody. U kotle je dobré znát tepelné ztráty daného bytu, u zásobníku potom požadovanou spotřebu teplé vody.

hodnocení

topenilevne.cz/...

takže varianta je pouze tato kotel + zasobník? Chtěl jsem ušetřit místo a mít vše v jednom kvůli místu něco jako mají plynový kotle což tedy jak píšete neexistuje . Škoda

Tohle můžete použít, ale jen v případě, že máte sprchu a nikoliv vanu.
Místo moc ušetřit nelze, kombinace elektrokotle a nepřímovyhřívaného zásobníku je něco jiného než v případě plynového kotle.
hodnocení

OK takže tuhle variantu jsem už zavrhl . Rozbil se mi totiž bojler a chci přejít z akumulaček na elektrokotel a nebo přímotopy . Takže ohřev užitkové vody je vyřešen jdu do bojleru a teď ještě otázka . Koupit přímotopy a nebo vyměnit krbovky za takové aby šlo topit do vody a k tomu elektrokotel? Co se týká finančních nákladů tak ty přímotopy jasně vedou a asi by bylo i nejlepší zachovat sálavé krbovky a jenom vyměnit akumulačky za přímotopy . Souhlasíte se mnou? Děkuji za odpovědi

Nevím přesně s čím mám souhlasit..
Jedna věc jsou samozřejmě náklady (pořizovací a provozni) a druhá věc potom praktický provoz, pohodlí, řešení s ohledem na budoucnost.
A to je pokaždé trochu o něčem jiném.
hodnocení

Ano a když tohle vše vemu v potaz tak mi ty přímotopy vycházejí nejlíp

hodnocení

0x

V zájmu tepelné pohody, kterou el. přímotopy nejsou schopny zajistit, bych volil krbová kamna s tepelným výměníkem, hezké radiátory pod okna a do teplovodního okruhu bych dal na posilu ve velkých mrazech elektrokotel. Koupil bych kombinovaný bojler, který bych zapojil do teplovodního okruhu, takže v zimě bych měl teplou vodu neustále. V létě by jel boiler na elektřinu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]