Nejste přihlášen/a.
Zámek ve dveřích byl zajištěný, někdo vzal hodně silně za kliku, několikrát, a zámek se rozbil, zámkem jde otočit do různých poloh, ale dveře nejdou otevřít. Prosím o radu, jak ty dveře otevřít, bez toho abych musela koupit dveře nové.
Díky
Docela by mě zajímalo, jak zámkem točíte do různých poloh. Tp. co vidím na snímku je starý mezipokoják - předpokládám, že otáčíte čtyřhranem a dveře se neotevřou. To odpovídá zlomené střence. Koupit se dá i ta střenka, stojí pár korun, ale docela výzva je ty dveře otevřít - většinou je potřeba se prohlodat za futro.
Nejmenuje se to "střenka" (střenka je rukovět na noži), ale STŘELKA (ze zámku vystřeluje...). Koupit se dá v lépe zásobených obchodech se zámky - málokdy ale v obyčejném železářství. Běžně se při zlomení střelky kupuje nový zámek - je to jednodušší.
Pravda, jde o střelku, ne střenku - má chyba. Náhradní se dá koupit, vypadá to takto
Pochopitelně - její výměna si vyžádá cca 10 minut práce s plochým šroubovákem - vyšroubování čtyř šroubů ze skříně zámku, prohodit střelku a zase zašroubovat. U nás mě tu střelku prodali za asi 25 Kč, což mě motivovalo k oné rozborce zámku, anžto nvý stojí násobně víc
no záleží na tom odkud je přístup ke dveřím, ze strana ke přesahuje futro by se dala použít plažeta nebo kreditníkarta, která by posunula skřenku...ale chce to trpělivost ..z druhé strany to nejde...
dopadlo to nějak?
Pokud je to prasklá střelka, potom taky může pružina tlačit střelku hluboko do futer (hlouběji, než obvykle, tj. u nerozlomené střelky) potom není za co kartu opřít - celý klín je uvniř futer. Mně pomohlo odvrtání kolíku, o který se pružina opírá (tlak pružiny se uvolnil), ale to u běžného mezipokojového zámku, tohle je zámek pro WC, vnitřek neznám. Možná to opravdu skončí dírou do zdi nebo futer...
Dobrý, jenže to JE mezipokojový zámek, ne WC. Ty mají čtyřhran pod klikou a střelky dvě.
no a tohle je zámek na záchod
@promon: No, bavíme se o tomtéž (jen to jinak nazýváme) . Podívejte se, v jaké kategorii je ten Váš "mezipokojový". Zámky WC. Jinak, ta druhá střelka se nejmenuje střelka, ale závora.
Kartou to otevřít nešlo, tak jsem ty kovové části vypáčila a otevřela jsem to. Dneska jsem chtěla koupit nový zámek, ale v
klíčovém centru mi řekli, že takové zámky už se nevyrábí. Žádný ze zámků, co tam měli, by nepasoval do té díry ve dveřích. Nové dveře kupovat nebudu, určitě by nepasovali do zárubní ( 50 let staré, křivé zárubně, křivé zdi..) takže si tam asi dám suchý zip nebo háček a očko. Obdivuju vás chlapi, kutily nebo řemeslníky, co dokážou něco opravit, zrekonstruovat třeba komplet celý byt. Mě se nikdy nic nepovede, když se do něčeho pustím, dopadne to hůř než to bylo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.