Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spadle hurdisky

Od: mopet* odpovědí: 4 změna:
Zdravím, po zimě jsem nahlédl do sklepka v chalupce a zjistil jsem že mi tam spadly zhruba metr na metr hurdisky ze stropu. Jak to opravit?
Nad nimi je ještě zhruba deset centimetrů betonu po kterém se chodí, nebo bych rád po něm ještě bezpečně chodil, bez strachu abych se propad do sklepka

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

1x

Záleží na konstrukčním provedení stropu.Hurdisky jsou nosný prvek,beton na nich má být od hurdisek oddělen mezivrstvou.Pokud je beton na hurdiskách doplněn karisítí,pak by stačil jako nášlapný prvek,ale jen s lehkou zátěží.Pokud je beton jen potěr,pak je nutno strop zpevnit nosným systémem,.

JABRAKA

Doplním Jabraku-pokud se nad tím jen chodí a beton nad hurdami je s kari-paky bych se nebál a ,oc neřešil

Jinak,pokud je bez kari sítě nebo na tom bude větší zátěž, pak nabetonovat s karisítí nebo celé vybourat a nově hurdy a beton s kari nebo podšalovat a vyztužený beton!

many*
hodnocení

0x

Já bych na traverzy přivařil roxory a naházel do vzniklé dutiny beton, trochu udělat takové břicho které následně zamačkat bedněním a podepřít kůly.

Pokud je nad hurdiskami 10 cm betonu tak bych nic neopravoval. Pokud jde o vzhled tak napnout rabicové pletivo a vyházet. Nebo koupit ytong 5 cm a slepit do hromady do pořadované šíře a vložit. Případně doplnit lepidlem a štukem. Ale je to jen oprava na vzhled. Ale být vámi tak bych šel spíš po přícině. Vlhkost? Absence maltové mezivstvy?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]