Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer. Mám na Vás prosbičku.
Zrovna vyrábím novou dvoukřídlou vjezdou bránu na pozemek, kterou chci vybavit motory.
Motory jsem zakoupil Beninca BOB21. Jsou to motory, které vlastně opisují dráhu brány a vykonávají pohyb 90 stupnů.
Není mi ale jasné, jaké kabely mohu použít k jejich napájení... Rozvodnice bude na zdi cca 2m od brány s tím, že jsem myslel, že bych kabely natáhl do chráničky až ke sloupku, následně sloupkem vzhůru a vyvedl je z něj průchodkou cca 15cm pod motorem(tj.cca 80cm od země). Sloupky jsou z 80mm jeklu.
Jenže jak tak pročítám různá elektrofora, není pružný lankový kabel CYSY vhodný k dlouhodobému použití venku a už vůbec ne do země i když by byl v chráničce.
Řešení dovedení pevného kabelu CYKY až pod motor a montáž vodotěsné krabice na propojení s CYSY na sloupek se mi vůbec nelíbí. Raději bych měl kabel v kuse a sloupky bez ošklivé krabice.
Má tato situace nějaké řešení a doporučili byste mi nějaký kabel, který mi v zimě nepopraská a vydrží ohyb(prokrut) 90stupnů?
Kabel je podle montážního návodu psaný čtyřžílový o průřezu vodiče min 1,5mm a ještě 4C, který ma zelenožlutý,modrý,hnědy a černý vodič.
Díky za nápady.
tak dělají se kabely pro venovní použití , slaněné v žerveném obalu. Plný vodič opravdu není vhodný pro pohyb. Není moc na vybranou, jak sám uváfíte, buď v celém profilu slaněný, nebo holt ta krabice.
Omlouvám se, že reguji tak pozdě...
Díky za reakce, mrkmu po těch kabelech z odkazu a uvidíme.
PS: tu obrkostku tam mít musím, v tom je elektronika, ale budu ji mít až cca 2m od vrat. Myslel jsem jinou variantu. Když mrknete po detailech, jak to má někdo udělané, tak mají až těsně pod motor dotažený klasický pevný vodič, na sloupku je pak klasická acidurka a z ní je vytažený nějaký kousek pružného(lankového) vodiče. Není to nic ojedinělého, je to na spoustě fotek k montížím vrat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.