Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Uspora plynu a elektříny - u koho?

Od: rotorod® odpovědí: 12 změna:

dobrý den, momentálně jsem u innogy (RWE) a ČEZ. Chtěl bych přejít někde a ušetřit. Přeci každá 100-vka dobrá. Ale uvažuju, že přejdu tak, abych měl jak el+plyn u jednoho dodavatele. Co jsem se tak díval a srovnával tak nejlépe mi vycházelo MND.cz. Plyn ročně cca 3500kWh, elektřina ročně cca 2,3MWh

Je to skutečně tak že MND je levný? nebo máte lepší zkušenosti s někým jiným? Nebo naopak s MND špatné zkušenosti? děkuju za rady

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Spatne zkusenosti nemam s nikym.
Driv jsem spotrebu prohnal pres byvale energie Jenda kalkulator.tzb-info.cz/... a pak si vybral.
Dnes uz to resim jinak a 2 dodavatele mi nevadi:)

hodnocení

a jak to prosím Vás řešíte dnes? není-li to tajne

Aukce pres www.a-tender.cz . Jen tak pro poradek si cvicne projdu ceniky ostatnich (nebo energie Jenda) a na 2 roky mam klid.
Kdyz jsem s tim zacinal tak D-test aukce jeste nedelal.

hodnocení

díky za tip

pb®
hodnocení

1x

A opravdu váš rodinný rozpočet tu stovku nebo tisícovku ročně pozná? Náš tedy ne a kvůli ušetřené tisícovce za rok se mi dodavatele fakt měnit nevyplatí. Zjednodušeně cenu elektřiny dělá z poloviny cena za distribuci, na které se neušetří a druhou polovinu dělá sazba, kterou si určuje poskytovatel. Dost často některý nabízí úsporu až o 10% oproti jiným. Pokud platíte za elektřinu 20tis. za rok, cena za to co spotřebujete je 10tis. a z toho 10% 1tis. ročně. To je 83 Kč měsíčně. Fakt se kvůli takové částce vyplatí někde něco zjišťovat a srovnávat? Pokud platíte za elektřinu míň, ušetřená částka je ještě menší. Za to mně ani nehne trávit hodiny na internetu.

vilik*
hodnocení

0x
Když jsem přecházel poprvé, neověřoval jsem si ostatní dodavatelea šel s plynem k tehdy levnějjší ČEZ. První rok dobrý, druhý jsem nic oproti RWE neušetřil, naopak byl problém se ze smlouvy vyvázat.
S tím mi pomohl pán, který se živil zprostředkováním energií. Jenže měl určité praktiky, které jsem nebyl ochotný akceptovat. Takže jsem později zkkoušel sám hledat přes internetové srovnavače.
Naštěstí jsem od známého dostal doporučení na firmu, která byla v mém případě skutečně nejvýhodnější, smlouvou i cenou, i když žádný srovnavač mi tehdy jejich produkt nenabídl.
Nyní využívám aukce Dtestu a jsem přihlášený i do dalšího kola.
Co se týče elektřiny, při naší spotřebě byl nejvyšší rozdíl 240Kč za rok, takže jsem přecházel až s Dtestem.
doplněno 18.03.17 15:27: Pointa je ta, že nikdo nebyl vyloženě špatný, ale dodavatelů je mnoho, co je dnes výhodné u jednoho, zítra bude jinde, je nutné pochopit, že cena není nejdůležitější, že to chce číst a chápat také smlouvu a závazky z ní vyplývající.

nikdo*
hodnocení

0x

Já byl u RWE. Z historických důvodů. Po přechodu k E-ON jsem ušetřil cca 10%. Což při mé spotřebě dělá cca 10.000kč ročně. Po 2letech jsem jen změnil tarif, což znamenalo další úsporu cca 6%. MND jsou opravdu dnes asi nejlevnější. EON jsem zvolil protože MND ještě v době mého přechodu nemělo tak výraznou nabídku a dnes už ten rozdíl nestojí za to, abych přecházel. A EON je velká společnost, u které jsem nepředpokládal různé finty ve smlouvě, kolem výpovědí apod. Tolik k plynu.

Elektřinou jsem zůstal u ČEZu. Nějak mě ty ostatní nabídky a výše úspor neoslovila-nestála za to.

19.03.17 12:23
hodnocení

děkuji

mot
hodnocení

0x
nejvetsi uspora je zustat tam kde jste...

S tim nemohu souhlasit.

hodnocení

0x

Úspora plynu a elektriny sa robí doma.Ak by ste naozaj chceli niejako výrazne ušetriť na cene,tak to by ste museli preskočiť distribúciu.

jarosalv
hodnocení

0x

Dobrý den na tzb-info.cz jsem také hledal nového dodavtele. Je to dle mě jediný srovnávač, který není podplaceny a jsou tam všihni dodavtelé. viz odkaz od ERU.

Mnd není nejlevnější, dobré je, že mají etický kodex a nemají sankce.

já jsem se rozhodl pro Brodská plynárenská. Cenu mají nižší než MND a mají podepsaný etický kodex u ERU také. Smlouva na dobu neurčitou je samozřejmností a bez sankcí. Pokud má dodavtel podepsaný etický kodex, nemusíte se obávat podvodu, nebo, že by Vám zatajil skryté poplatky, podmínky a jiné. Je již jedno jaký je to dodavtele, malý, velký. důležité jsou podmínky, doba trvání smlouvy a etický kodex.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]