Nejste přihlášen/a.
dobrý den, momentálně jsem u innogy (RWE) a ČEZ. Chtěl bych přejít někde a ušetřit. Přeci každá 100-vka dobrá. Ale uvažuju, že přejdu tak, abych měl jak el+plyn u jednoho dodavatele. Co jsem se tak díval a srovnával tak nejlépe mi vycházelo MND.cz. Plyn ročně cca 3500kWh, elektřina ročně cca 2,3MWh
Je to skutečně tak že MND je levný? nebo máte lepší zkušenosti s někým jiným? Nebo naopak s MND špatné zkušenosti? děkuju za rady
Spatne zkusenosti nemam s nikym.
Driv jsem spotrebu prohnal pres byvale energie Jenda kalkulator.tzb-info.cz/... a pak si vybral.
Dnes uz to resim jinak a 2 dodavatele mi nevadi
Aukce pres www.a-tender.cz . Jen tak pro poradek si cvicne projdu ceniky ostatnich (nebo energie Jenda) a na 2 roky mam klid.
Kdyz jsem s tim zacinal tak D-test aukce jeste nedelal.
A opravdu váš rodinný rozpočet tu stovku nebo tisícovku ročně pozná? Náš tedy ne a kvůli ušetřené tisícovce za rok se mi dodavatele fakt měnit nevyplatí. Zjednodušeně cenu elektřiny dělá z poloviny cena za distribuci, na které se neušetří a druhou polovinu dělá sazba, kterou si určuje poskytovatel. Dost často některý nabízí úsporu až o 10% oproti jiným. Pokud platíte za elektřinu 20tis. za rok, cena za to co spotřebujete je 10tis. a z toho 10% 1tis. ročně. To je 83 Kč měsíčně. Fakt se kvůli takové částce vyplatí někde něco zjišťovat a srovnávat? Pokud platíte za elektřinu míň, ušetřená částka je ještě menší. Za to mně ani nehne trávit hodiny na internetu.
Já byl u RWE. Z historických důvodů. Po přechodu k E-ON jsem ušetřil cca 10%. Což při mé spotřebě dělá cca 10.000kč ročně. Po 2letech jsem jen změnil tarif, což znamenalo další úsporu cca 6%. MND jsou opravdu dnes asi nejlevnější. EON jsem zvolil protože MND ještě v době mého přechodu nemělo tak výraznou nabídku a dnes už ten rozdíl nestojí za to, abych přecházel. A EON je velká společnost, u které jsem nepředpokládal různé finty ve smlouvě, kolem výpovědí apod. Tolik k plynu.
Elektřinou jsem zůstal u ČEZu. Nějak mě ty ostatní nabídky a výše úspor neoslovila-nestála za to.
Dobrý den na tzb-info.cz jsem také hledal nového dodavtele. Je to dle mě jediný srovnávač, který není podplaceny a jsou tam všihni dodavtelé. viz odkaz od ERU.
Mnd není nejlevnější, dobré je, že mají etický kodex a nemají sankce.
já jsem se rozhodl pro Brodská plynárenská. Cenu mají nižší než MND a mají podepsaný etický kodex u ERU také. Smlouva na dobu neurčitou je samozřejmností a bez sankcí. Pokud má dodavtel podepsaný etický kodex, nemusíte se obávat podvodu, nebo, že by Vám zatajil skryté poplatky, podmínky a jiné. Je již jedno jaký je to dodavtele, malý, velký. důležité jsou podmínky, doba trvání smlouvy a etický kodex.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.