Nejste přihlášen/a.
dobrý den poslední dobou si všímám že na nádobí (plast. dózy a hrnky, konvice...)je český štítek a česká adresa, klidně i vyrobeno v čr na krabičce, a pak na náddobí zespodu je vyraženo made in china. Je dnes všechno z Číny a znamená že může být závadné, když je to např. kontrolováno ta kvalita dle norem tam a ne u nás?
ráda bych opravdu českou značku nádobí nebo německou. ani se nemůžu na netu dopátrat zda tescoma nebo banquet kterých je v obchodě nejvíc jsou taky z číny nebo odkud
.chci si pořídit momontálně termosku a dozu plastovou na obědy do mikrovlnky a nechci jíst a pít případnou uvolněnou chemii když to budu používat denně.
Dobrý den, záleží na tom, jestli je to skutečně čínská firma nebo světová značka, která má v Číně svůj výrobní závod. U čínské značky je jistota kvality možná menší (nejistá) - světová firma si výrobu i kvalitu ohlídá (bude stejná jako v Evropě, ale výrobek dělal čínský pracovník). Zdravím!
Čínský ale automaticky neznamená špatný. Číňani umí vyrobit vše,umí vyrobit šunty za pár kaček co montují u pásu otroci,ale stejně tak dokáží vyrobit i výrobky vysoké kvality. To záleží na tom co si u nich dáš vyrobit,jestli si tam firma zadá vyrobit šunty,dostane šunty,jestli si tam dá vyrobit kvalitu,dostane kvalitu. Všechno je to jen o penězích.
Přesně tak Fik. Všechno je to o zakázce a penězích. Číňani umí vyrobit velmi kvalitní zboží a také ten šunt. A to ve všech odvětvích. Tady převládá názor že všechno co je z Číny je levný šunt, protože to tady tak začínalo před dvaceti lety, když se tady vyrojili ti stánkaři s oblečením. Ale z vlastní zkušenosti mohu odpovědně říci, že já mám třeba některé svetry které jsem si u nich tenkrát koupila dodnes a jsou v naprostém pořádku. Uměla jsem si vybrat a nekupovala jsem to nejlevnější. Jenomže dnes když jdete k číňanovi do kamenného obchodu, tak on už tam má JENOM ty šunty. Ale to je jeho vina, že objednává takové zboží, protože chce co nejvíc vydělat, nebo se i on obává, že český spotřebitel má ty své "speciální chutě". Já nakupuji v Číně hodně a tak vím velmi dobře, že se tam dá nakoupit jak kvalita, tak i brak. Všechno to záleží na penězích. Jsou tam samozřejmě také vykukové kteří podvádí, ale většinou jsem spokojená. Ale nenakupuji zbrkle a porovnávám a hlavně čtu recenze. Zabere to teda spoustu času, ale ten mám.
Suzymon, nic ve zlém, ale mám pocoit, že si pleteš Čínu s Vietnamem. Číňani tady nikdy stánky s oblečením neměli a nemají. Stejně jako se tady nenajde moc průmyslového zboží, vyrobeného ve vietnamu.
doplněno 18.03.17 20:09:
pletiplot - nevím, jak je to s čínským nádobím, ale co se týká elektrospotřebičů, dobře polovina jich je životu nebezpečných. Příklad.
A co vlastně požadujete? Aby železná ruda pocházela z Česka, nebo ocelárny byly v Česku, nebo distributor byl z Česka, nebo prodejce byl z Česka? Obecně žádný výrobce nechce, aby jeho výrobek škodil, nebo dokonce zabíjel jeho zákazníky.
Výrobce minimálně nesplňuje normy...a je to o penězích, použití levnějších surovin při výrobě...a důsledek?
Tuha pastelek obsahuje nadměrné množství: kadmia (růžová, fialová a tmavě modrá), zinku (tmavě zelená) a olova (oranžová a fialová). Dítě, které si s pastelkami hraje, by je mohlo vložit do úst a požít tyto látky. Kadmium je škodlivé pro lidské zdraví, protože se hromadí v těle a může poškodit orgány a způsobit rakovinu. Zinek může být toxický, pokud expozice přesáhne fyziologickou potřebu. Expozice olova může vést k vážné a nevratné neurotoxicitě, zvláště u dětí.
Povinná opatření: stažení zboží z trhu (dovozce).
@rv Takže chtě nechtě některý výrobce i vědomě škodí ...a je jich požehnaně; jak výrobců tak hlavně výrobků...
Já kupuji např. značku KOLIMAX. Je to český výrobce, má od nich téměř cekou kuchyň. Je to ale taky o penězích, nepotřebuji kdejakou kravinu někdy dvakrát v šuplíku, jako spíš kvalitní spolehlivý výrobek, klidně dražší, ale díky jehož výrobě dostane peníze zdejší zaměstnanec a nemusím ce bát, že není zdravotně úplně OK a neveze se sem půl zeměkoule.
Ono taky je to o penězích. Čínský šmejdy jsou levný, i když mnohé značky tvářící se českynebo aspoň Evropsky (např Tescoma) prodávají výrobky také vyrobené v Asii a za srovnatelnou cenu jako ten vyrobený v Česku. Ono je to totiž o lidské práci, my Češi chceme být za práci dobře ohodnoceni, ne dostat dolar na den, že?
Tescoma a Banguet jsou nejhorší šmejdy. Vím o čem mluvím, také jsem naletěla. Snad je ta Tescoma ještě o stupeň horší. Ale je také fakt, že dneska si už člověk asi nemůže vybrat, pokud nechce zaplatit třeba 4 tisíce za jeden průměrně velký hrnec. Ale v termosce snad není nějaké extra nebezpečí. Leda že to uvnitř praskne. A to se může lehce u Tescomy stát. A pak Vám řeknou, že jste to rozbila sama.
Však já jsem nemluvila o tom, že by to bylo zdravotně závadné. To ani nevím a nikdy jsem to nezkoumala. Jenom říkám že to je předražený šmejd.
Vážená paní,
v současné době na nás působí jedy/chemikálie z miliónu míst a tudíž se tomu nevyhnete.
Podle mě by né moc závadné mohly být misky z nerezu a do mikrovlnky bych dával nějaké skleněné. Jestli to bude sklo a né nějaký nový výmysl, který zase zákazníka obelstí a výrobci přinese větší zisk.
A jak se pozná, odkud co je?! Před více lety známý pracoval v hradecké bývalé tesle, kde se vyráběly pilníky na nehty a na plastových držátkách bylo vyraženo Made in Germany. tak co vy na to. Nebo když tam dají Vyrobeno v EU.
Původ se niky nedovíme, to je jisté.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.