Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Znamená made in China závadnost (nádobí)

Od: blanka* odpovědí: 17 změna:

dobrý den poslední dobou si všímám že na nádobí (plast. dózy a hrnky, konvice...)je český štítek a česká adresa, klidně i vyrobeno v čr na krabičce, a pak na náddobí zespodu je vyraženo made in china. Je dnes všechno z Číny a znamená že může být závadné, když je to např. kontrolováno ta kvalita dle norem tam a ne u nás?

ráda bych opravdu českou značku nádobí nebo německou. ani se nemůžu na netu dopátrat zda tescoma nebo banquet kterých je v obchodě nejvíc jsou taky z číny nebo odkud

.chci si pořídit momontálně termosku a dozu plastovou na obědy do mikrovlnky a nechci jíst a pít případnou uvolněnou chemii když to budu používat denně.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, záleží na tom, jestli je to skutečně čínská firma nebo světová značka, která má v Číně svůj výrobní závod. U čínské značky je jistota kvality možná menší (nejistá) - světová firma si výrobu i kvalitu ohlídá (bude stejná jako v Evropě, ale výrobek dělal čínský pracovník). Zdravím!

fik
hodnocení

1x

Čínský ale automaticky neznamená špatný. Číňani umí vyrobit vše,umí vyrobit šunty za pár kaček co montují u pásu otroci,ale stejně tak dokáží vyrobit i výrobky vysoké kvality. To záleží na tom co si u nich dáš vyrobit,jestli si tam firma zadá vyrobit šunty,dostane šunty,jestli si tam dá vyrobit kvalitu,dostane kvalitu. Všechno je to jen o penězích.

Přesně tak Fik. Všechno je to o zakázce a penězích. Číňani umí vyrobit velmi kvalitní zboží a také ten šunt. A to ve všech odvětvích. Tady převládá názor že všechno co je z Číny je levný šunt, protože to tady tak začínalo před dvaceti lety, když se tady vyrojili ti stánkaři s oblečením. Ale z vlastní zkušenosti mohu odpovědně říci, že já mám třeba některé svetry které jsem si u nich tenkrát koupila dodnes a jsou v naprostém pořádku. Uměla jsem si vybrat a nekupovala jsem to nejlevnější. Jenomže dnes když jdete k číňanovi do kamenného obchodu, tak on už tam má JENOM ty šunty. Ale to je jeho vina, že objednává takové zboží, protože chce co nejvíc vydělat, nebo se i on obává, že český spotřebitel má ty své "speciální chutě". ;) Já nakupuji v Číně hodně a tak vím velmi dobře, že se tam dá nakoupit jak kvalita, tak i brak. Všechno to záleží na penězích. Jsou tam samozřejmě také vykukové kteří podvádí, ale většinou jsem spokojená. Ale nenakupuji zbrkle a porovnávám a hlavně čtu recenze. Zabere to teda spoustu času, ale ten mám.

Suzymon, nic ve zlém, ale mám pocoit, že si pleteš Čínu s Vietnamem. Číňani tady nikdy stánky s oblečením neměli a nemají. Stejně jako se tady nenajde moc průmyslového zboží, vyrobeného ve vietnamu.

doplněno 18.03.17 20:09:

pletiplot - nevím, jak je to s čínským nádobím, ale co se týká elektrospotřebičů, dobře polovina jich je životu nebezpečných. Příklad.

haf

Magdon ma pravdu, zrovna jsem to chtel taky napsat. Taky je ted je vse cinske znaceno jako PRC :)

:-D No jasně. Pletu. Tak nějak mi to přišlo stejné. Takže zdejší Vietnamci to také kupují v Číně.

hodnocení

0x

Tady můžete zadat konkrétní výrobek; ale je to kapka v moři ...jen nahlášené výrobky...

blanka*
hodnocení

Dekuji. No to je hruza. Zadala jsem si tam to kuchynske. To aby clovek nejedl a nepil z niceho protoze jak pisete jen to co se zachytilo

rv*
hodnocení

0x

A co vlastně požadujete? Aby železná ruda pocházela z Česka, nebo ocelárny byly v Česku, nebo distributor byl z Česka, nebo prodejce byl z Česka? Obecně žádný výrobce nechce, aby jeho výrobek škodil, nebo dokonce zabíjel jeho zákazníky.

Výrobce minimálně nesplňuje normy...a je to o penězích, použití levnějších surovin při výrobě...a důsledek?

Tuha pastelek obsahuje nadměrné množství: kadmia (růžová, fialová a tmavě modrá), zinku (tmavě zelená) a olova (oranžová a fialová). Dítě, které si s pastelkami hraje, by je mohlo vložit do úst a požít tyto látky. Kadmium je škodlivé pro lidské zdraví, protože se hromadí v těle a může poškodit orgány a způsobit rakovinu. Zinek může být toxický, pokud expozice přesáhne fyziologickou potřebu. Expozice olova může vést k vážné a nevratné neurotoxicitě, zvláště u dětí.

Povinná opatření: stažení zboží z trhu (dovozce).

@rv Takže chtě nechtě některý výrobce i vědomě škodí ...a je jich požehnaně; jak výrobců tak hlavně výrobků...

Nechci problém zlehčovat, ale kolik si myslíte, že těch pastelek dítě sní, aby to mělo vůbec nějaký efekt? Problém není dobré zlehčovat, ale přehnané až hysterické reakce jsou také zbytečné.

lll*
hodnocení

0x

Nedělám si žádné iluze, že nadobí označené českým výrobcem a logem made in China někdy někdo nějak jakkoli na cokoli testoval.

floro*
hodnocení

0x

Já kupuji např. značku KOLIMAX. Je to český výrobce, má od nich téměř cekou kuchyň. Je to ale taky o penězích, nepotřebuji kdejakou kravinu někdy dvakrát v šuplíku, jako spíš kvalitní spolehlivý výrobek, klidně dražší, ale díky jehož výrobě dostane peníze zdejší zaměstnanec a nemusím ce bát, že není zdravotně úplně OK a neveze se sem půl zeměkoule.

Ono taky je to o penězích. Čínský šmejdy jsou levný, i když mnohé značky tvářící se českynebo aspoň Evropsky (např Tescoma) prodávají výrobky také vyrobené v Asii a za srovnatelnou cenu jako ten vyrobený v Česku. Ono je to totiž o lidské práci, my Češi chceme být za práci dobře ohodnoceni, ne dostat dolar na den, že?

hodnocení

0x

Tescoma a Banguet jsou nejhorší šmejdy. Vím o čem mluvím, také jsem naletěla. Snad je ta Tescoma ještě o stupeň horší. Ale je také fakt, že dneska si už člověk asi nemůže vybrat, pokud nechce zaplatit třeba 4 tisíce za jeden průměrně velký hrnec. Ale v termosce snad není nějaké extra nebezpečí. Leda že to uvnitř praskne. A to se může lehce u Tescomy stát. A pak Vám řeknou, že jste to rozbila sama.

doplněno 18.03.17 19:53:

Však já jsem nemluvila o tom, že by to bylo zdravotně závadné. To ani nevím a nikdy jsem to nezkoumala. Jenom říkám že to je předražený šmejd.

Zcela jistě vím, že jakkoliv je kvalita Tescomy diskutabilní, testy zdravotní nezávadnosti se dělají u každé šarže zboží, která dorazí do ČR. A v Číně vyrábí menšinu sortimentu.

vykuk*
hodnocení

0x

Vážená paní,

v současné době na nás působí jedy/chemikálie z miliónu míst a tudíž se tomu nevyhnete.

Podle mě by né moc závadné mohly být misky z nerezu a do mikrovlnky bych dával nějaké skleněné. Jestli to bude sklo a né nějaký nový výmysl, který zase zákazníka obelstí a výrobci přinese větší zisk.

A jak se pozná, odkud co je?! Před více lety známý pracoval v hradecké bývalé tesle, kde se vyráběly pilníky na nehty a na plastových držátkách bylo vyraženo Made in Germany. tak co vy na to. Nebo když tam dají Vyrobeno v EU.

Původ se niky nedovíme, to je jisté.

hodnocení

0x

Dneska se vyrábí v číně všechno, protože to stojí třetinu. Ale Made in chuna ještě neznamená, že je to zdravotně závadné a všechno nádobí, které se doveze, se kontroluje českým nebo přinejmenším nějakým jiným evropským úřadem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]