Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Páková vanová baterie

Od: daniela* odpovědí: 4 změna:

kolem přepínače vody teče po zapnutí sprchy voda.Poraďte,jak mám vyměnit těsnění?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Popíšu svůj způsob opravy ventilu na zapínání vody do sprchy.

Odmontoval jsem hadici ke sprše.

Plochými kleštěmi jsem chytil uvnitř baterie nějaké plošky a druhou rukou jsem povolil a sešrouboval hříbek pro zápínání sprchy.

Pak jsem potřeboval imbusový klíč, protože ve spodní části sprchového ventilu je vnitřní šestihran. Pomocí imbusového klíče jsem uvolnil sprchový ventil.

Tobě by možná stačilo sprchový ventil dotáhnout v tělese baterie. Ale pokud tu budeš rozdělávat, tak to těsnění raději zkontroluj a vyměň. Je to položka za pár korun a několik roků zase vydrží.

Pokud ti voda teče kolem středové tyčinky, která přepíná vodu do sprchy, tak tam to asi opravit nedokážeš. Někde uvnitř bude o-kroužek a k němu se nedostaneš. V tom případě je lepší koupit celý přepínací ventil do příslušné baterie. Ten už stojí pár stovek, ale furt lepší než kupovat celou baterii.

daniela*
hodnocení

to colombo:Díky za návod.Postupovala jsem přesně dle tvého návodu.Těsnění bylo vymačkané,tak jsem ho vyměnila.Oprava trvala cca 30minut a už to funguje bez problémů.Moc,moc,moc díky za perfektní návod.Ušetřila jsem minimálně pětikilo za instalatéra.Daniela

hodnocení

1x

Typ? Výrobce? Dejte foto...jinak těžko i věštit...

doplněno 17.03.17 10:55:

Máte tam něco takového? Nebo toto a toto? Postupně snad k něčemu dojdeme...

doplněno 17.03.17 10:59:

Náhradní díl z prvního odkazu je pro tuto baterii (první dva obrázky)

daniela*
hodnocení

Koupeno v Siko a je to titania iris.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]