Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze nějak řešit už udělané zásuvky?

Od: sirko odpovědí: 7 změna:

ahoj, lze nějak řešit situaci, když máme 4 roky nově rozvedenou elektriku ale jelikož přemýšlíme o hliněných omítkách - a staré se mi nechtějí otloukat (zbytečná práce, bordel-v domku bydlíme a mnoho suti), napadlo mě hliněné natáhnout na stávající omítky. (to prý lze)

nicméně by pak byl problém, že přibude cca 2-4cm nových omítek a vypínače a zásuvky by "zapadly". jde to nějak řešit bez vysekávání? nějak ten vnitřek za zásuvkou nějak vysunout o těch 2-4cm dopředu?

díky

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dusger*
hodnocení

3x

Můžeš použít nástavné rámečky, dají se koupit v různých výškách. moje-elektro.cz/...

hodnocení

0x

ano. ale s malým vysekáváním. jinak to půjde dost těžko.

Stávající krabičku i se zásuvkou či vypínačem opatrně obsekat, uvolnit ze staré omítky také kus kabelu, a krabičku znova osadit o těch pár cm výše do plánované roviny hliněné omítky. Nebo natáhnout omítky a potom do roviny osadit krabičku.

Nechal bych to elektrikáři...

soudruh
hodnocení

ale vysekat se to musí tak jako tak?

jabraka*
hodnocení

0x

Lze to řešit tak,že se použijí delší šroubky na uchycení zásuvek a distančky.Stejně tak se to řeší v kuchyni,když se obloží stěna obkladačkami.

JABRAKA

soudruh
hodnocení

co je distančka? :)

jabraka*

Distanční podložka

hodnocení

0x

sirko, jak píše dusger, používají se podkladové kroužky různých šířek, nebo i jiná kutilská řešení.

Určitě nesekat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]