Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podkroví, možnosti zbudování podlahy

Od: jkr® odpovědí: 4 změna:

Procházel jsem různé příspěvky, ale raději se ještě optám.
Máme dům, stáří 100 let.

Statiku jsem si zpracovávat nenechal. Projektant mi navrhl dát pryč prkenný záklop a vyztužit stávající trámy /cca 19x19cm/ příložkami cca 4cm z každé strany zabudované do zdi. Příložky pak provrtat skrz trám po cca 1metru a spojit závitovou tyčí a stáhnout matkami.
Existuje i jiná varianta suchou cestou? Pokud jsem počítal správně, tak budu potřebovat cca 6 m3 dřeva na příložky.
Řeším to nyní hlavně z pohledu nákladů.
Skladba podlahy s příložkami by byla ta, že na stávájící trámy s příložkami by pak byly 2 vrstvy OSB 2x 18mm nebo 20mm a pak finální podlaha (dřevo, lino atp.)

Díky za případný tip, jaké by byly event. ještě jiné možnosti.

Podkroví, možnosti zbudování podlahy
Podkroví, možnosti zbudování podlahy #2

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

dylin
hodnocení

4x
Zelezo je staticky lepsi, ale je drazsi. Hur se vrta a je tezke, takze se nadrete jak kun.
jkr®
hodnocení

Díky za odpověď !

hodnocení

2x

jkr, nějak nerozumím dotazu, projekteant Vám doporučil zpevnit trámy příložkami ze dřeva, vy požadujete něco jiného, suchou cestou. Dřevo je suchá cesta. Můžete nahradit dřevo profilovým železem, třeba "U", nebo "L".

Ale já bych šel do zpevnění dřevem, co navrhl projektant.

Nebo jsem nerozumněl dotazu?

Každopádně přeji krásný víkend.

doplněno 20.03.17 06:44:

Jelikož jsem o víkendu mimo poč, tak dilin odpověděl dobře. je to o počítání peněz, nejne za materiál, ale i za pracnost. Těžko Vám to zdarma spočítá, když ještě neví, odkud máte dřevo, železo.

Od toho jsou projektanti, kteří na to mají školy a mají i zodpovědnost.

jkr®
hodnocení

Milane, děkuji za reakci.
Jde mi o to, zda varianta s profilovým železem, třeba "U", nebo "L" je co do pracnosti stejná.

- Jak by v případě profilového železa mělo být např. L železo montováno k trámům? Předpokládám, že obdobný postup jako u příložek ze dřeva. Muselo by se také po cca 1metru provrtat a prošroubovat závitovou tyčí? Předpokládám, že ano.

Jaká síla profilu by stačila?

Chtěl bych si to propočítat, co by mě vyšlo co do materiálu levněji.
Také, jestli železo není lepší varianta. Pokud vím, tak dřevo by nemělo být vlhké, mělo by se napustit proti škůdcům.

Díky moc za případnou odpověď, Honza

Podkroví, možnosti zbudování podlahy #3

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]