Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Práčka - odpad - bez sifónu?

Od: stanley* odpovědí: 4 změna:

Ahoj,

riešim menší problém... kutilský :) ... zapájane práčky - odpad. Za prvé v manuáli píšu ideálnu výšku odpadu 60-100cm. Ehm nereálne... máme 40-45cm.. spod vane, kde bolo typické panelákové umývadlo aby nezavadzalo. Toto bolo odstránené.. ostala mi tam len holá trubka do odpadu. Keď dám do odpadovej trubky - trubku z odpadu do práčky.. tak by táto trubka mala byť podľa všetkého čo som čítal vetraná, predpokladám aby mi nevytiekla voda vrchom bez vetrania a nevznikal nejaký podtlak/pretlak. Avšak zároveň túto trubku a v nej odpadnú trubku z práčky musím maximálne utesnit z dôvodu zápachu ktorý by tam zrejme ináč prenikal,keďže tam nie je sifón. A teraz hľadám nejaké vhodné riešenie? *hi*

Prenikaniu zápachu do práčky sa až tak nebojím keďže odpadové hadice sú flexi a samotná vpodstate vytvára sifón keď je to v tvare U od zeme.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

prazskejpepik*
hodnocení

0x

sifon pračkový na omítku. výšku bych asi neřešil.

doplněno 16.03.17 13:21:

tak funkčnost potvrzuji. mám přesně stejný sifon ve výšce 45cm. (bok vany)

Práčka - odpad - bez sifónu?
stanley*
hodnocení

Do umakartu to asi nepôjde :D ... potrebujem niečo "nadomietkové" a nejakým jednoduchým spôsobom to prepojiť... alebo holt už len klasika hadica z práčky do vane.

Však proto ti dává odkaz na sifon "na omítku " Ten jen vlepíš do původní trubky nebo narazíš přes gumu v koleni a víc neřešíš.Plastový kroužek je jen jako pohledová kulisa. Když to nedá úplně ke zdi můžeš ho vyhodit. Jinak se dneska většinou dávají pračkové sifony jako podomítkové ale jak píšeš ..do umakartu by to byl asi problém,i když některé mají do hloubky třeba jen 5 cm
stanley*
hodnocení

Ahaa... už to vidím. Len dúfam, že nebude vadiť že odpadová rúra je cca v 45stup. uhle a teda celé to bude naklonené *hi*

Práčkový sifón + nejaká gumená manžeta 40/32 + kovová spona na hadicu a malo by to byť snáď komplet. Hurá na nákupy :D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]