Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rušení nočního klidu

Od: lee* odpovědí: 16 změna:
Syn bydlí v patře nad námi v rodinném domku a celou noc hraje hry na počítači on line a hlasitě u toho dává najevo svoje emoce, tzn.ze i sprostě nadává a dupe do podlahy nohou, což se nedá snést. Na izolace nemáme a domluvy nepomáhají. Dá se to řešit občanským zákoníkem nebo, nemáte někdo nějaké zkušenosti. Děkuji za odpovědi.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

krtek6*
hodnocení

3x

říkáte syn? A na to potřebujete radu?...pár facek a když se zeptá za co tak další...třeba ho to napadne..na noc mu vypnout elektriku...možností je mnoho..kam ten svět spěje:)

mot
hodnocení

2x
dalo se to resit vychovou,ted je uz asi pozde...
krtek6*

no mě třeba máti tvrdí, že jí je jedno jestli mi je 5 nebo 30 ..že pár facek od ní můžu dostat v každým věku:-D

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, pokud to chcete řešit úředně, tak synka nahlašte na radnici - přestupková komise to bude (snad) řešit. A nejdříve na něho povolejte několikrát městskou policii. No, bude to zajímavé. Zdravím!

avio
hodnocení

0x

Při rušení nočního klidu tj.po 22hod. se volá policie,která upozorní a zapíše přestupek.Po více oznámeních se to může postoupit k přestupkové komisi.Potom se také volá hygiena,která změří počet decibelů,které nesmí překročit určité hodnoty(ve dne i v noci platí jiné rozmezí).Pokud synovi ještě nebylo 18-náct,potom to probere s vámi i sociálka,proč na syna voláte policii a neporadíte si s výchovou.

Zkušenost mám od kolegy,který na hlučného souseda zvoníl a jinak mu znepříjemňoval život,jiný známý ve dne,v noci volal majitelce bytu ať si usměrní podnájemníka.Když nespíme my,nebude spát ani vy,dokud mu nedomluvíte.

Ovšem schválnosti jsou cestou do pekel,ale třeba s toho brzo vyroste a facka taky neuškodí.Takový neusměrněných jsou celé stadiony při fotbale,ať se jde vybít ven mezi sobě podobné.

danys*

Nepište čemu nerozumíte! Je docela síla volat na svého syna policajty! Ale pokud to nejde jinak.. většinou přijedou, domluví a zase odjedou. Pokud to řeší, pak jako přestupek a věc můžou oznámit- nemusí to být opakovaný.

Jelikož se jedná o syna, tak se s ním zkuste domluvit, pokud jste toho schopní! pokud ne a je ve věku, kdy je schopen se živit sám, tak ho vystěhujte z mamahotelu at se chlapec postaví na vlastní nohy.

hodnocení

0x

Když mu snížíte kapesné, bude muset pracovat. A v noci bude spát. Pokud živíte povaleče, nedivte se ...

hodnocení

0x

Pokud hraje každou noc a takhle to prožívá, je to gambler, což je docela vážná psychická porucha. V tom případě asi domluva nepomůže. Takže psychiatr. Jenže to k němu musíte syna dostat, což nebude jednoduché.

many*

Synátor tam jistě má trvalé bydliště, to není jako hlučný soused...

hubas*

Hlukové normy se nevztahují na běžné užívání bytu, to jenom tak okrajově. Tedy ve dvě ráno můžete klidně prát nebo klepat řízky a nikdo s tím oficiálně nic neudělá. Bohužel.

Obzvlášť v rámci jedné domácnosti.

dusger*
hodnocení

0x

Dotaz se mi líbí, "dupe do podlahy nohou". Ale tazatel, tazatelka nepíše jaký je to syn, jestli patnáctiletý fracek ve "své" studovně nebo snad třicátník bydlící s rodinou ve vlastním bytě.

krtek6*

a to hraje nějakou roli? Dle mě teda ne

hodnocení

0x

jedno upozornění a podruhé by bylo facek víc jak potlesku v národním divadle *cert*

vykuk*
hodnocení

0x

Jak jste zasela, tak nyní sklízíte úrodu.

Jestli vás neposlouchá, tak vykopnou z baráku (jestli je plnoletý).

Ať si zkusí reálný život a né jen ten virtuální ve hrách, kde při neúspěchu dá restart a vše zase jede OK.

Vydělat si na podnájem, složenky a starost o domácnost by byl nejlepší lék na rozmazlenýho parchanta.

hodnocení

0x

On nepracuje,nestuduje že celou noc hraje?Asi máte ,,nervy ze železa,,já bych 2-3x upozornila a pak by letěl PC z 1.patra a syn z baráku,pokuď je plnoletý.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]