Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ventilátor pro horký vzduch?

Od: martinskuta odpovědí: 2 změna:

Mám takovou otázku- Máte někdo nějakou zkušenost, nápad, nebo řešení jak vymyslet přemístění horkého vzduchu od krbových kamen, přez zed, do vedlejší místnosti, jiným způsobem (ventilátorem), než krbovým ventilátorem? Na internetu jsem prolezl snad všechny prodejce ventilátorů (potrubních) které jsou víceméně určeny jen k odsávání vzduchu a max. teplota se pohybuje kolem 40-60°C.max. V mém případě nechci investovat do krb.ventilátoru, které se cenou odvíjí v podobě výkonu a zpracování samotného výrobku u kterého je motor ventilátoru mimo cestu horkého vzduchu, tím pádem vydrží vysoké teploty a je určen především pro delší rozvody do více místnosti i do patra. V mém případě se jedná, už jak jsem se zmínil, o jednu místnost hned za zdí u krbovek, cca-2m. Mám už vysekaný otvor, nakoupený patřičný materiál - Al.flexi hadici o průměru 100mm, hrdla, spony, větrací mřížku a pod. Jen ted stojím na tom ventilátoru. Takže prosím o jakoukoliv radu a předem děkuji!

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

tak prostě nepřemisťujte horký vzduch od kamen, ale studený vzduch z vedlejší místnosti ke kamnům...

jabraka*
hodnocení

0x

Stejně se musí ke kamnům přisávat studený vzduch z prostor okolo otopné místnosti.jinak cirkulace nebude fungovat.

JB

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]