Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
dostal jsem k vánoců moca konvici na indukci Bialetti venus na 2 šálky kávy. Jenže nemohu přijít na postup vaření. Dávám studenou vodu, káva je namletá na střední hrubost a dám na plotýnku na nejvyšší stupeň. Asi po 1 minutě káva pomalu proteče a až je plná teprve začne bublat a chrčet a prskat. Poté vypínám. Jenže káva je jen vlažná, Jak docílím, aby byla horká nebo vařící. Nějak se mi to nedaří. Poradí někdo? Děkuji.Sedlák Milan
Z vašeho psaní mám pocit ,že vodu dáváte do vrchní části. To je špatně. cerstvakava.cz/...
M.
Predchozi post je asi odpoved, kterou hledate. Pripojim pouze svuj osobni tip k overeni: Postupuji podobne jako je popsano na odkazu vyse, akorat dobu extrakce (tj od momentu varu do odstaveni) reguluji sluchem/zrakem a casem (jinak to zavisi proste na mnozstvi vody, ktere dam do spodni nadoby). Nejdu pres 30 vterin extrahovani a pokud potrebuji vice kavy tak prodlouzim horkou vodou z rychlovarky. Nevim presne jak moc je to podobne priprave kavy ve stroji na espresso, ale vim jiste, ze pokud jdu pres pul minuty tak dostavam univerzalni hnedou kavu. Pokud dodrzim max 30 vterin od doby kdy uslysim/uvidim, ze se kava objevovat v horni casti tak jsem schopen uchovat i jemnejsi/ovocnejsi/aciditnejsi tony v chuti.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.