Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava padajícího plotu

Od: hladasek* odpovědí: 1 změna:

Dobrý den, prosím o radu.

Chystáme se na rekonstrukci plotu. Bydlíme v klasických na sebe nalepených řadovkách, které jsou ve svahu, tzn. že pozemky jsou vždy výškově "odskočené" od souseda. U nás to dělá nějakých 40 cm, což je bohužel mnoho. (betonová deska š 2m, v 0,5m a tl.cca 5 cm, na ní ukotvené trubky a dřevěný plot. dílec).

Plot má mělký základ a pozemky velký výškový odskok. Dochází k tlaku zeminy od souseda a deska s celým plotem se "vyvaluje" směrem k nám. Chtěl jsem to řešit (ve stylu souseda) pouze odřezáním starých trubek a navaření nových do "vodováhy" a nazdar,(předpokládám že sousedovy je to jako vždy u prdel*, takže si vše budem dělat sami, na to jsem nachystán). Je mi však jasné, že se náklon bude zvětšovat, chci tedy ze strany souseda odkopat základy plotu (samozřejmě mu to oznámím) a zpět plot narovnat a nainstalovat pletivo.

Chci se tedy zeptat, bylo by asi vhodné za plot nasypat nějakou drenáž aby se to za pár let neopakovalo. Co navrhujete? Díky.

Jenom dodám že v jedné části zahrady už jsme plot takto rovnali, ale z naší strany jsme vybudovali takovou okrasnou dvouschodovou skalku, takže v těchto místech je zapření dostatečné. Tohle však nebudu a nechci absolvovat na celé zahradě.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Naklánění nedělá váha zeminy, ale mráz.

V zimě se zemina rozpíná do všech stran, hlavně tam, kde je volno. Do podezdívky.

Vy musíte vykopat za plotem rýhu, asi na šíři lopaty, oddělit nopovkou zeminu od štěku. Pak nopovku ohnete nad štěrk, zasypete zeminou 5-8cm.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]