Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Roh u nopové fólie

Od: pavel02* odpovědí: 3 změna:

Zdravím, jak se dá vyřešit na rohu domu přechod mezi různými výškami nopové fólie (rozdíl cca 40 cm) z obou stran mám nopovou fólii a na vrchní části ukončovací lištu. Dáváte tam někde nějaký roh nebo tak něco?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Buď nechápu dotaz, nebo normálně dáte lištu na nopovu folii, upravíte jí do úhlu jaký potřebujete. Jako podlahovou lištu .

doplněno 14.03.17 08:43:

Už rozumím, potřebujete rohovou černou lištu, ale tu jsem ještě neviděl. Osobně bych tam "napasoval" upravenou lištu na nopovku. Aby bylo vše černé. Budete něčím zakrývat nopovku, aby byla vidět jen lišta?

doplněno 14.03.17 10:10:

Proč nepoužijete XPS a povrchovou úpravu. Taky se dělá nopovka s perlinkou. kde se na nopovku nanáší další vrstvy.

pavel02*
hodnocení

Dobrý den, no spise si nerozumíme. Na rohu domu dejme tomu ze severní strany je nopová fólie 5cm vysoko a na západní straně je 45 cm vysoko. Mě se jedná o roh kde se potkají. Jak ukončit ten roh. Jedná se mi o to svislé ukončení.
pavel02*
hodnocení

Na té straně, kde je to těch cca 5 cm dám ještě kačírek na té vyšší to bude cca 40 cm nad terénem. Je to místo, kde se hodně drží sníh a vedle parkujeme auto, či-li tam bude jen nopová fólie (mám za ní i vyšší hydroizolaci).

Právě jsem také nenašel nic co bych tam mohl dát za roh. Uvažuji na nějaým plastovým rohem, který bych z jedné strany nastříkal čerou barvou a z druhé bych ho zapustil do fasády (tu ještě nemám či-li by to šlo). Ze strany nopové fólie bych ho přišrouboval. Když bych to jen uřízl zároveň s rohem, tak se bojím, že by se tam něco dostávalo za fólii a to samozřejmě nechci.

doplněno 15.03.17 10:10: Jde mi o to ukončení ani polystyren ani jinou nopovku už tam dávat určitě nebudu jsem ve fázi že z obou stran mám již nopovou fólii nataženou s lištou

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]