Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nemám kde bydlet a podnájem si nemůžu dovolit

Od: majky* odpovědí: 43 změna:

Dobrý den, je mi 21 a matka mě hned po maturitě vyhodila z domu. Bydlela jsem tedy 2 měsíce u babičky ale pak mi bylo jasné a i mi to řekli, že tam nemůžu být stále a že už si musím poradit sama. Takže čerstvě po maturitě - najít byt, který budu jen ztěží schopna z brigád platit nebo zahraničí? A tak jsem odletěla do Anglie a přítele, se kterým jsem krátce byla, jsem tu nechala. Po půl roce jsem se za ním vrátila a nastěhovala se k němu. Bohužel bydlel s prarodiči. Už po pár měsících bylo jasné, že soužití s nimi není možné. Lidé, kteří si z přítele jen dělali otroka a organizovali mu žiovt.. 6ádné soukromí, žádné plány, radost, nic. Neustále se nám do všeho sr*li a jakmile jsme si dovolili naplánovat nějaký výlet, přišli půl hodiny před odjezdem, že přítel jde něco s nimi udělat a nikam se nejelo. On jim nikdy nic neřekl. V tomhle je totiž dost trouba. Takový teror mě dostal do depresí a zoufalství. Po půl roce jeli tradičně na zimu do jejich bytu, ale neustále se tam vraceli dělat zle. To už jsem se s babou pohadala a skoro 3 mesice byl krasny klid. Ale náš vztah od nich byl už tak narušený, že jsme se prostě před měsícem rozešli. Vycházíme spolu kamarádsky ale dnes přišel s tím, že za necelých 14 dní sem chtějí opět přijet. Já nevím, co mám dělat. Jsem ještě 2 tydny na neschopence a nemam kam jit. Pracuji, ale z platu si nemohu dovolit žádný podnájem. Už hledám 4 měsíce, byla jsem na několik prohlídkách, ale nic finančně dostupného. Ještě mám 2 kočičky, které jsou pro mě úplně všechno, takže nevíme co máme dělat. Byl jste někdo v takové situaci a vidítě nějaké možnosti?

43 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dobrý den. Jedna z možností je, obrátit se na mámu a požádat jí o střechu nad hlavou, než budete schopna se o sebe samostatně postarat. Dohodnout se na podmínkách bydlení atd. Další z možností je, najít si spolubydlení s někým kdo je na tom stejně jako Vy a potřebuje se s někým o nájem podělit, aby to utáhl. Anebo se poohlédnout po pracovní příležitosti, kde je možnost ubytování. Ono to není jednoduché postavit se na své vlastní nohy a být soběstačná a nezávislá. Ale pokud nemáte s mámou vztah úplně rozvrácený, zkuste se obrátit na ni v první řadě.

majky*
hodnocení

S matkou jsou vztahy naprosto rozvrácené. Vlastně to nai nikdy pořádná matka nebyla. Bratrovi je teď 18 minulý týden ho také vyhodila.

Spolubydlení je skvělý nápad, který mě napadl hned. Dávala jsem všude i inzeráty, ale nebydlím u moc velkého města a tady spolubydlení vůbec nikdo nehledá a nikdo se neozval.

No vida, můžete bydlet pár měsíců s bratrem, s ním se asi snesete.

No, tak hledejte v Praze, tam se určitě někdo objeví. Brigády a práci tam také seženete.

satak
hodnocení

2x
Snad nepracujete za minimální mzdu a už máte za několik měsíců něco ušetřeno...
Takže vám nezbývá než více šetřit,třeba i na vašich kočičkách,které vás jistě něco stojí...Pokuď dáte s přítelem dva platy dohromady,tak vám to určitě půjde lépe...básníte nám tady,několika měsíční pohádku...přemýšlejte o tom.
majky*
hodnocení

Ano, měla jsem, ale hledám si pruběžně lepší práci s lepším platem, kterou nenajdu v našem městě. Tudíž potřebuju někam djíždět, takže jsem si po dlouhé úvaze, koupila auto. Něco málo mám, ale potřebuji mít měsíční příjem, který mi pokryje nájemné, jinak bych za měsíc řešila, kde si půjčit na další měsíc a to je podle mě slepá ulička.

jozefak56
hodnocení

2x

No a co Váš bývalý přítel, ten by se nechtěl osamostatnit, když jim jak vy říkáte ,,dělá otroka"? Nebo se mu to líbí?

On by s Vámi do spolubydlení nešel?

jozefak56

Omlouvám se za duplicitu.

majky*
hodnocení

Celý pul rok jsem za ním týden co týden chodila a on vždycky bud neodpovedel nebo ze tady chce zustat. Az po te hadce s jeho babcou jsme sli na bytak zazadat o byt ale v unoru nam odepsali, ze stejne zadne volne nemaji. Ted by i šel, ale vztah už se zachránit nedá, takže zbývá otázka bydlet spolu jako co?

Tak jako kamarádi? Když píšte, že jste kamarádi? A vztah se dá zachránit vždycky, stačí chtít. Vlastní zkušenost a spokojenost už spoustu let.

hodnocení

1x

A nemůžete si najít práci s ubytováním? V některých oborech je velký požadavek na lidi a tak nabízejí i bydlení.

Ano,práce s bydlením je poměrně dost.

Tady : cz.indeed.com/...

majky*
hodnocení

Děkuji za odkaz, určitě se na to podívám a projedu to :) Ale stále je to v té Praze no :/ i kdybych skončila tady, mám 2měsíční výpovědní lhůtu

iz*

Majky, proč jste sem napsala? Chcete svou situaci nějak řešit? Nebo jen hledáte důvody, proč nevyzkoušet něco ze zmíněných možností?

Hergot,není to v Praze !

Musíš si zadat kraj,okres,město.

----

Jak se tak dívám,tak zájem ani chuť nemáš.Tzn.,škoda mého drahého času pro lidi,jako jsi ty.Smutné :(

janm*

Ale no tak ! Buďto poradím nebo ne, rádci dle mně nejsou oprávněni k posuzování toho, zda je někdo rady "hoden" či nikoli. Vždycky se pozastavuji nad tím, že někdo tady vznese dotaz a místo odpovědi se mu dostane "soudu" (rozsudek odsudek jeho osobnosti apod.) na to se ale tazatel většinou neptá. :)

iz*

Máte pravdu, neptá.

Ale když tu čtu, kolik rad už tu rádci napsali a všechny odmítnuty... Přijde mi líto času těch, kdo se snažili tazatelce něco vyhledat...

janm*

Zdravím

Ono to nebylo myšleno jen a přímo na Vás, nicméně záleží jak k tomu kdo přistupuje, je škoda, že když tu někdo dokáže radit téměř nebo zcela "profesionálním způsobem", se na druhé straně sám "shodí", ale to je jistě každého věc, já se vyjádřil jen kvůli tazatelce neboť většinou někdo začne a pak se to zvrhne v to, že rádci místo aby radili uráží soudí kritizují shazují buzerují tazatele, tak dalece to ale zde nezašlo :)

skorpion*
To se dalo očekávat.Vždyť to jsou Češi.Taková je bohužel tohoto národa povaha
jitka*

pokud se stehujes,zadna 2 mesicni vypoved neni,musi te pustit na dohodu.

04.04.17 08:43

nemusí.

hodnocení

1x

Je to jakési zamotané, ale snad se orientuji.

Řešte bydlení teď, na nejbližší týdny, než budete moci odejít ze současného zaměstnání. Záároveň hledejte bydlení s prací.

Teď bydlíte u bývalého přítele. Vztah nestojí za moc, ale hrnce po sobě zatím neházíte. Požádejte ho, abyste mohla ještě ty dva měsíce zůstat. Z příjezdu prarodičů nedělejte drama. Oni jsou tam doma. Snad budete schopná jim nechodit moc na oči, ale zároveň respektovat jejich základní požadavky. Když jim vysvětlíte, že jste tam už jen na krátkou dobu něco jako podnájemník, měli by to také vydržet.

A hledejte to zaměstnání s bydlením. Nebo plánujte Ameriku. Ale co potom ty dvě kočičky? (Jak si někdo může pořídit kočky či jinou zvěř, když nemá vyřešené bydlení a práci?)

lee*
hodnocení

0x
A co spolubydleni? Vetsinou je to bez kauce, pro mlade dle me ideal, za rozumny peniz...
majky*
hodnocení

Spolubydlení je skvělý nápad, který mě napadl hned. Dávala jsem všude i inzeráty, ale nebydlím u moc velkého města a tady spolubydlení vůbec nikdo nehledá a nikdo se neozval.

hodnocení

0x

Zkuste spolubydlici.cz. Pozor na nabídky, kdy nějaký nadržený frajírek hledá spolubydlení se ženou za podezřele nízkou cenu, ale to snad nemusím vysvětlovat.

majky*
hodnocení

Děkuji za odkaz. Hlídám to i tam, ale nejbližší bod, které jsou v nabídce je praha a to je ode mě 70 km a to bych nemohla dojíždět do práce

vjfx
hodnocení

0x
A přestěhovat se do univerzitního města nechcete? Tam byste našla spolubydleni lehce a možná i lepší práci?
No vidíte, píšete, že bydlíte u Prahy, tak co Praha?
majky*
hodnocení

O Praze jsem několikrát přemýšlela, ale od října teprve pracuji a nemůžu najednou dát vypověď a odstěhovat se, aniž bych neměla dohodnutý byt a práci

vjfx
Tak nejdřív dojizdejte. Po zkusebce si najdete bydlení. Já dojizdela takhle do Prahy 100 km. Hodinu a 3/4 tam a hodinu a 3/4 zpátky. Ty 3-4 měsíce se to dá vydržet, vyděláte si na kauci a první nájem a můžete hledat bydlení.

jozefak
hodnocení

0x

No a co Váš bývalý přítel, ten by se nechtěl osamostatnit, když jim jak vy říkáte ,,dělá otroka"? Nebo se mu to líbí?

On by s Vámi do spolubydlení nešel?

vykuk*
hodnocení

0x

Zdravím, já být vámi, tak bych to vzal zase směren do UK, dokud to bude možné.

Nevím, co jste tam minule dělala, ale třeba u téhle firmy by jste taky něco našla (pečovatelka v důchodáku).

Před lety nabízeli i vlastní bydlení - houseshare. Měsíčně tam ušetříte to, co by jste tady měla za normální plat.

majky*
hodnocení

Přesně. Navíc všichni si myslí, že zadají své místo a nabídek hafo, problémem ale je, že zde v okolí je to s prací opravdu těžké, takže zde ani v okolí o žádnou práci navíc ještě s bydlením opravdu nezavadím a nejblíže bych musela dojíždět do té Prahy :)

majky*
hodnocení

O tom jsem taky hodně přemýšlela. v minulosti jsem delala au pair :) Spíše mě ale láká ta amerika. Ale bohužel, oboje bych měla vyřízené tak do 1-2 měsíců a do té doby právě musím sehnat bydlení :(

hodnocení

0x
Co chcete slyšet? Bydlíte blízko Prahy, proč tam ještě nejste? Pokud u vás není ani pořádná práce ani pořádné bydlení, tak tam nebude ani příští rok a ani ty další.
Pokud chcete najít řešení, musíte také něco obětovat, ale přijde mi spíše, že jste až moc pohodlná a hledáte jen na všem výmluvy, proč to nejde. S takovým přístupem, co máte, to budete mít těžké. Takže moje rada zní, změňte své myšlení a pak přijde to ostatní.

haninka*
hodnocení

0x

Nečetla jsem z časových důvodů všechny odpovědi. Píšete že máte auto. Proč trváte na bytě? To jsem usoudila z toho že píšete o podnájmu. Jistě se najde inzerát kde pronajmou chatu, neříkám že máte jít do nějaké kůči, ale nějaká pěkná chatka s kamnama na prozatím by Vám mohla stačit. Je to děsný jak lidi trvají na bytech. Známý si před 2 lety pronajal dlouhodobě (na 10 let) chatu v zahr. kolonii. Zateplil pomocí kamarádů za pár šupů a má bydlení jako víno. Nájem neplatí za to zvelebení. Pozemek velký, chová slepice a je šťastný jako blecha. Nebo se dá najít něco za pár šupů. Zkuste uvažovat takhle. Poptejte se známých. Projeďte inzeráty. A stejně budete mít s dvouma kočkama problém s pronájmem bytu. Vím o čem mluvím, též jsem si podobným obdobím prošla. Zkuste ještě najít inzeráty na chaty které se déle prodávají. Třeba někdo dá přednost nájmu slušné holce a mít trvalý příjem než prodat. Všechno jde. Jo a ještě mám známého který bydlí taky v chatce kousek za Prahou, přišel tam z paneláku. Musí si sice štípat dříví, ale už by neměnil. Ale nevím zda jí má v nájmu nebo si jí koupil. Jo a nedavno jsem byla na pivě s kámoškou, byla tam její známá (žádná blbka, VŠ), která má 2 děti a bydlí taky v chatě. A mají vodu jen ze studánky. A zvládá to. Elektřinu mají. Prostě se nechtěli uvázat hypo 10 000,- měsíčně na 30 let. Já už bych do bytu taky nešla, příjdete o práci a jste v záchodě. Pak napiště jak to u Vás vypadá. Držím palce

doplněno 14.03.17 17:35:

Jo a práce s bydlením taky asi není nic moc, skončíte a jste na ulici. A stejně to jsou většinou ubytovny se štěnicema.

majky*
hodnocení

Je pravda, že tohle mě nenapadlo z důvodu, že o žádných chatkách v okolí nevím, ale určitě se porozhlídnu. Na bytě rozhodně netrvám. určitě bych vždycky dala přednost něčemu s dvorkem nebo se zahradou, Jdu se tedy podívat zda by tu nebyla ta chatka :) na leto by bylo idealní, sice pochybuji že najdu, ale motivovala jste mě :)

haninka*

Určitě něco najdete. Hlavně že máte auto. Nebo si dejte inzerát do nějakého obchodu jako jsou třeba v Lidlu. Neříkejte že se nějaký nemohoucí důchodce nechytne, který už na údržbu fyzicky nemá a trojka k důchodu by byla dobrá (nebo dvojka). Inspiraci máte, musím jít. Hodně zdaru.

fialka*
hodnocení

0x

Vím od známých, že bydlí 2 studentky a 2 zaměstnané děvčata v pronájmu v bytě tzv. jako spolubydlící. Tak zkuste hledat inzerátem někoho v takové směru jako spolubydlící.

Tyhle mají 3 pokoje, studentky - kamarádky spolu a ty dvě děvčata - cizí samostatně. Kuchyň a příslušenství společné, střídají se v úklidu atd.

Bydlí takhle už 2 roky a jde to. Chce to hledat prostě. Držím palce.

Máte maturitu a v praze hledají nové zaměstnance k městské policii dostaneš 100 000 náborový příspěvek a byt. Podrobnosti neznám ,viděno a slyšeno v televizi.

hodnocení

0x
Můj jeden kolega když přišel do Prahy ze slovenska za prací neměl kauci na byt. Řešil to tak že přespával ve stromovce na dece jako turista na při snídani v trávě. A koupat se vhodil do podolí. Přežit se dá i s málem

hodnocení

0x

Bydlím v Ostravě a když sleduji nabídky,tak vidím,že byste zde práci našla. A úměrné bydlení také. Napište na vnitřní poštu a můžu vám napsat něco bližšího. Jen se mi zdá, že to příliš řešit nechcete.

liska*
hodnocení

0x

A až přijedete do té Ameriky, jak máte v plánu, tak taky budete hledat bydlení !?! Syn jel do Austrálie, v jazykovce našel studenty různých národností, co obývali třípokojový byt, co pokoj, to dva lidi. Jeden zrovna končil, tak šel na jeho místo. A když chtěl práci, půjčil sl kolo a objížděl firmy, až zakotvil u něčeho, co mu bylo blízké. Tady jde podobně postupovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]