Nejste přihlášen/a.
Dali byste vlněné a kašmírové svetry, čepice a šály do vakuových pytlů, nebo obecně do igelitových pytlů a ty pak do úložných prostor postele, komody nebo skříně?
Jak se bude na takové zacházení kašmír či vlna tvářit?
Případně jak jinak toto "dražší" oblečení, které nechcete poškodit, zaprášit apod. uchováváte přes letní období?
Než cpát přebytečné oblečení do vaku pytlů,tak ho raději jednou za čas protřídím a zredukuju abych měla místo na novější.Kontejnery Adra na oblečení to jistí.
Raději do igelitového pytle a uložit než vakuový pytel - pěkně složíte,narovnáte a vysajete vzduch.Už když ten vzduch vysajete,tak je vidět jak se to všechno pomačká.Je pěkný,jak to zabere méně místa,ale jinak k ničemu.Hlavně nevěřit těm reklamám,kde to ukazují jak je to skvělé.Když to během té reklamy hned zas vyndají,tak to ani pomačkané není,ale po půl roce budete mít práci to dát zas do nositelného stavu.
já teda oblečení nechávám normálně ve skříních celoročně, ale je fakt, že je potřeba to jednou za čas probrat a nesušit tam kousky do kterých možná zhubnu a mohly by se ještě hodit.. co jsem neměla pět let na sobě-letí... a místa mám dost na všechno... občas je mi líto, že nechodím vyfiklá jak některé mladé dámy, co mají haldy v šatníku, ale je mi líto za oblečení vyhodit tolik peněz a stejně bych to neměla kam dávat
A můžu se zeptat, nesrdělo Vám to oblečení po vyndání z pytlů? Já jsem koupila vakuové pytle v Ikea a po prvním dítěti jsem pečlivě vyprala a ulozila do pytlů. Po roce a půl jsem oblečky vyndala na druhé dítě a oblečení neskutečně páchlo plastem, až mě to pálilo v nose. Vyvětrat to nešlo, musela jsem několikrát vyprat a přidat aviváž do posledního praní. Myslela jsem si, že je to těmi Ikea pytli, ale koupila jsem drahé pytle a měsíc po uložení smrdí zase. Jediné co mně napadá je, že je problém v tom, že smrdí výhradně bavlněné věci, když jsem vyndala pytel s bundami, tak nesmrděla ani jedna.
Hmm tak navím co dělám špatně. Vlhké oblečení tam nedávám (vždy postupně vyřazují po praní a schraňuji ve skříni než je toho dostatek, aby se naplnil pytel. Pak teprve dávám do pytle. A v případě vlhkého oblečení bych čekala zatuchlý zápach, ale tohle je opravdu silný zápach plastu úplně to jakoby čpí a pálí v nose. Ještě mě napadlo, že by to mohlo být pracím práškem, používám na praní gel od Batolete nebo Ariel baby.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.