Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se bránit?

Od: laurencie* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den ,

Mám prosbu , bydlela jsem s malou s dcerou v 2+1 za 11300 korun jen hole nájemné bez energie . Zdálo se nám to pro nás 2 moc velké a zároven jsem byla už vzteklá ,že večně v bytě nic nefungovalo ( netekla neustále teplá voda , odcházeli akumulační kamna , stará elektřina která se neustále propalovala ,okna schnilé a plesnivé ,atd .) Bylo tam toho opravdu hodně a za těch pět let jsem si tam s dcerou vytrpela až až . Byt nebyl po rekonstrukci ,když jsem se nastěhovala ( pouze výmena kuchynské linky a ujdájně vybroušené parkety). Naskytl se byt v tom samém baráku v suterénu garsonierka za 7800 holé nájemné + 7tisic kauce ( kterou zřejmě uz neuvidim). Naivně jsem si myslela ,že je byt komplet nový nikym ještě neobydlení ( předtím tu byl sklep) a že zároven i ušetřím což se pro mě jako samoživitelku hodně hodilo . Domluvila jsem se s majitelkou ,že se tedy odstehujeme do menšího . TO jsem ještě nevědela ,že budou problemy . S kaucí odmítala vrátit po dohadování delší době jsem byla ráda ,že jsem ziskála ,alespon 5tisic , 5500 kč si nechala (potrvzení co jsem zničila mi odmítá vydat natož aby mi i řekla co jsem zničila . Z čeho jsem si vědoma , že jsem zbarvila spary mezi dladičky v koupelne ) . Po nastěhování kdy jsme byli přitom domluvené ustně ,že to necháme na konec měsice , majitelka natolik spěchala že mi volala v patek 3.2 ,že mi předá klíče 4.2 a v ponděli v 11 hodin dopoledně předám klíče ja ze starého bytu . I když jsem nesouhlasila s datumem že to težko stihnu ,že jsem na vše sama a ,že jsem počítala s datumem až na konci února .Bylo mi sděleno ,že už spěchá , aby se byt mohl rekonstruovat . Tak jak chtěla jsem dodržela . Hned po 1 týdnu bydlení se mi objevila plísen na zdech viz foto a mokré zasuvky . Tvrdí ,že je to má chyba ,že jsem se špatně k bytu chovala , ujdajně prý jsem ucpala vetrací roury a nevetrala . Přitom jsem vetrala nejmene 24 hodin ,pac byt byl zezačatku smrdet novotou a pak smrdel a smrdí plísní . Dále nad námi je hospoda příslíbila ,že hluch velký nebude ,že bude jen slyšet loupaní brambor ,který je přímo vedle nás , říkala jsem si že to nevadí protože loupou brambory po devate hodine ráno . Jenže kolem pul 5 az pul 8 není to pravidelný čas hučí nejaký stroj ze zhora tak ,že se zbudíme rozklepané a vyšokováné . Dále jsem žádala o ostranení kuchynské horní skřinky ,která je přímo nad keramickou deskou ,kterou tam dala místo digestoře . Pára od vaření jde na kuchynskou skřinku a očekávam že se brzy zničí . Jinak ještě pobírám příspěvek na bydlení , mi byl prozatím odebrán pokud nedonesu koloudační potrvzení od bytu ,ve kterém bydlím zda je vubec povolen k bydlení či to je nebytový prostor . Všude ho totiž paní majitelka uvadí ,že je to byt suterén 2 . V nájemní smlouvě mám psáno pronajém bytu čislo suteren 2 . Paní majitelka mi včera formou emailem ,oznámila že by to semnou chtěla řešit osobne zitra v nedeli a bylo mi i sděleno ,že ho ujdajne nestihla z koloudovat díky mně ,jak jsem prý spěchala k nastehovaní do suterénu .

Takže koloudační potvrzení nedostanu protože ho nemá . Takže jak se mám bránit?

Zatím jiný byt nemam a dcerka je ještě mala abych mohla od socialky odejít a nastoupit naplno do práce . Jsem sama bez rodiny :( .

Jak se bránit?
Jak se bránit? #2
Jak se bránit? #3

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Určitě se to řešit dá, aspoň zachránit vaše peníze. Napište vnitřní poštou /viz výběr nahoře / seznam rubrik, vnitřní pošta a další.../, stačí i váš email a napíši. Pěknou neděli ...a s majitelkou se nehádejte, zbytečně byste ji popudila, je třeba to vyřešit pokud možno v klidu.

laurencie*
hodnocení

zpráva odeslana . Dekuji mockrat .

rv*
hodnocení

1x

Pokud nejste Panenka Marie, tak dítě má otce a je celkem normální řešit otázky související s dítětem a jak zajistit jeho potřebu na normální bydlení i s ním. Jinak pokud nepracujete a jste bez příbuzných, tak nemusíte být ani vázaná na nevhodný byt v předraženém místě a můžete si hledat lepší bydlení jinde a s nižším nájmem.

Proběhlo pár mailů...a už ses neozvala. Takže, zbytečné fňukání, nebo je vše vyřešeno?

laurencie*
hodnocení

Pokracuje to stejne jen jsem onemocnela a nemocna jsem stale ... Jinak si Zdenku pisem preci po emailu ,tak co pisete tady zda zbytecne fnukani? Tomu fakt nerozumim? Pro me tato situace je opravdu neprijemna a kdyz clovek ma davat pejska pryc jen proto ze jde do socialniho bytu tak mam vazne radost. Zdenku zklamal jste co si o me myslite. Verila jsem Vam :(

Dnes odeslaný mail: Milá Klárko, na www.poradte jsem reagoval jen proto, že naposledy jsme komunikovali 13.3. Ty ve 21:06 a já následně ve 22:42 a 23:36 ...a potom ses už neozvala. Takže nevím, zda jsi něco podnikla, úspěšně, nebo neúspěšně, na moje předchozí maily jsi taky odpověděla i neodpověděla... Když jsem se na něco zeptal, mnohdy jsem odpověď nedostal. Tak se mi zdálo, že se se svou snahou pomoci ti, vnucuji, a to rozhodně nemám v úmyslu. Takže... z tvé strany komunikace umlkla. Měl jsem obavy, jestli se s tebou něco nestalo, proto jsem hledal na "poraďte", jestli třeba komunikuješ tady. A ejhle, odpověď přišla odtud. A s obviněním o zklamání, které mě nemrzí, jenom jsem se mu usmál. No, hlavně, že jsi v pořádku! Jestli pro tebe je zklamáním, že ti někdo chce pomoci, to samozřejmě musíš vyhodnotit sama. Jsi dospělá...a máš právo na názor. Napsal jsem ti, že tě madam jen tak vystěhovat nemůže a pejska v bytě mít můžeš/viz zákon/. Napsal jsem ti toho mnohem víc, a ty najednou píšeš o pejskovi a sociálním bytě = ani to, co ti píši, pořádně nečteš. Popsal jsem ti přesný postup, co a jak je třeba udělat. S majiteli, na úřadech...a kdybys nepochodila, ať dáš vědět. Takže... jsem naši komunikaci nepřerušil. Dokonce jsem ti nabízel skype /něco ti tady nešlo odeslat a možnost zaslání přes skype jsi zmínila ty/ . Tady už veřejně nic nepišme. Pokud se budeš chtít ozvat, klidně napiš na mail. Přeji ti rychlé uzdravení a vám oběma pěkný zbytek dne a pěkný víkend! Ahoj, Zdeněk

laurencie*
hodnocení

Prosim kdyz neznate muj příběh zkuste byt prijemnejsi. Sara uvedeneho otce nema v rl proc nechci tu rozebirat, ani se neznaji. Chtela bych v dnesni dobe docela rada vedet kde se sezene byt za skvelou cenu? ale dobre nektere lidi ziji v jiny podmikach a ja si tohle nevybrala a prisla jsem pomalu o vse behem par dnu . Clovek se na dno muze dostat kdokoliv...ne ze bych to nekomu prala

cechacek*
hodnocení

0x

Pokuste se, - Právní poradna on-line

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]