Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Již pět let používáme myčku nádobí, donedávna k plné spokojenosti. Až v době cca tří měsíců zpět mne upoutalo mírně nedokonale umyté nádobí, a začal jsem si jí více všímat. Zjistil jsem dost podstatné zkracování času mytí. Na nejvíc používaném programu je to z 58 minut/60st. C (údaj dspleje i v manuálu), na 41 až 42 minut ve skutečnosti. Prohlédl jsem vlákno o tomto problému tak osm let zpět a v příspěvcích se vždy čas protahoval, což je u automatiky tohoto zařízení pochopitelné. Ani v servisním středisku jsem nedostal žádné logické vysvětlení, pouze ujištění že je myčka naprosto v pořádku.
A ještě něco. Dnes mi servisní technik v předmětné diskusi po telefonu poukázal na chybu, kterou provádím tím, že mám dvířka myčky stále mírně pootevřená a zbytky na nádobí v ní tím zaschnou. Zhodnotil jsem to jako blbost, protože již druhý den při zavřené a nevyvětrané myčce použité nádobí uvnitř velmi nepříjemně zapáchá. (osobně vyzkušeno, myjeme přibližně ob den).
Tedy: Setkali jste se někdo s podobnými problémy a jaké řešení jste zvolili?
No, jak čtu vaše názory, žádných podstatných chyb se nedopouštím. Ještě by mne zajímal ten čas mytí v porovnání s tím naprogramovaným. Myje to někomu kratší dobu? Stopli jste to někdo?
Zdravím. Mně se vámi popisované problémy stávaly s myčkou, která byla dlouho odstavená a znovu jsem ji začala používat. Nechytla se a tak jsem musela pořídit novou, v pořadí už třetí během 16let. Nejspokojenější jsem s tou poslední, udržuji ji občasným propláchnutím tak, že do ní naliju litr octa a projedu na nejvyšší teplotu. Pravidelně čistím filtry. Nechávám ji pootevřenou. Nádobí do ní zásadně nedávám se zbytkama jídel.
Octem takto čistím i pračku, WC a dřez v kuchyni. Né že bych chtěla být až tak ekologická, ale funguje to nejlíp a za pár korun
Myčku mám zavřenou i pár dní, ovšem chce to do ní dávat nádobí hned opláchnuté od zbytků jídla a mně nic nepáchne. Předpokládám, že filtr občas vymyjete, občas i ramena (zatím jsem nedělala). Zkusil jste jiný program, zda se také zkracuje? Co by tak s myčkou mohlo být? Co třeba jestli stále dostatečně ohřívá vodu? Nebo čerpadlo, nečerpá málo?
Když dáš špinavé nádobí do myčky a necháš otevřená dvířka myčky, tak je jasné, že nečistoty na nádobí zasychají a tedy i půjdou hůře umýt.
Já dvířka myčky s špinavým nádobím vždycky zavírám. Pootovřené dvířka myčky nechávám po doběhnutí programu aby nádobí vychladlo a oschlo.
Pokud myčku několik dnů nepoužívám, tak ji také nechávám pootevřenou.
Na myčku existují čističe, kterými je vhodné občas myšku pročistit.
Další problémové místo je těsnění předních dveří. Prohlédni je v dolní části myčky. Tam se často usazuje mastnota a jiné nečistoty.
Standardní program na 60° u mojí myčky trvá kolem 100 minut, takže vašich 40 - 50 mi připadá jako dost expres. Rada technika je správná - zaschlé zbytky jdou umýt mnohem hůř.
I když tu myčku za den nenaplníte, zkuste mýt denně. Ony ty náklady na cyklus taky nejsou až tak závratné. A i ta myčka se dá ve dvou naplnit za den. Pokud ne, tak tak myjte přes týden v dřezu a myčkujte jen o víkendu
My myjeme denně, zápach není, dvířka vždy zavřená. Zkusil bych použít čistič - neznám jídlo, které by po pouhých 24 hodinách nepříjemně páchlo (leda tak smažené tvarůžky). Možná tam někde něco hnije dost hluboko
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.