Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Myčka - čas mytí

Od: lada® odpovědí: 6 změna:

Zdravím. Již pět let používáme myčku nádobí, donedávna k plné spokojenosti. Až v době cca tří měsíců zpět mne upoutalo mírně nedokonale umyté nádobí, a začal jsem si jí více všímat. Zjistil jsem dost podstatné zkracování času mytí. Na nejvíc používaném programu je to z 58 minut/60st. C (údaj dspleje i v manuálu), na 41 až 42 minut ve skutečnosti. Prohlédl jsem vlákno o tomto problému tak osm let zpět a v příspěvcích se vždy čas protahoval, což je u automatiky tohoto zařízení pochopitelné. Ani v servisním středisku jsem nedostal žádné logické vysvětlení, pouze ujištění že je myčka naprosto v pořádku.

A ještě něco. Dnes mi servisní technik v předmětné diskusi po telefonu poukázal na chybu, kterou provádím tím, že mám dvířka myčky stále mírně pootevřená a zbytky na nádobí v ní tím zaschnou. Zhodnotil jsem to jako blbost, protože již druhý den při zavřené a nevyvětrané myčce použité nádobí uvnitř velmi nepříjemně zapáchá. (osobně vyzkušeno, myjeme přibližně ob den).

Tedy: Setkali jste se někdo s podobnými problémy a jaké řešení jste zvolili?

doplněno 12.03.17 09:57:

No, jak čtu vaše názory, žádných podstatných chyb se nedopouštím. Ještě by mne zajímal ten čas mytí v porovnání s tím naprogramovaným. Myje to někomu kratší dobu? Stopli jste to někdo?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Zdravím. Mně se vámi popisované problémy stávaly s myčkou, která byla dlouho odstavená a znovu jsem ji začala používat. Nechytla se a tak jsem musela pořídit novou, v pořadí už třetí během 16let. Nejspokojenější jsem s tou poslední, udržuji ji občasným propláchnutím tak, že do ní naliju litr octa a projedu na nejvyšší teplotu. Pravidelně čistím filtry. Nechávám ji pootevřenou. Nádobí do ní zásadně nedávám se zbytkama jídel.

Octem takto čistím i pračku, WC a dřez v kuchyni. Né že bych chtěla být až tak ekologická, ale funguje to nejlíp a za pár korun:)

prazskejpepik*
hodnocení

1x

myčku mám zavřenou klidně 3 dny a myslím že to tak dělá většina. lze použít funkci oplach, kdy nádobí nenaschne. jestli se čas zkrátil, tak bude nejspíš závada na ŘJ jako logické vysvětlení. je ta však nejdražší součást myčky.

hodnocení

0x

Myčku mám zavřenou i pár dní, ovšem chce to do ní dávat nádobí hned opláchnuté od zbytků jídla a mně nic nepáchne. Předpokládám, že filtr občas vymyjete, občas i ramena (zatím jsem nedělala). Zkusil jste jiný program, zda se také zkracuje? Co by tak s myčkou mohlo být? Co třeba jestli stále dostatečně ohřívá vodu? Nebo čerpadlo, nečerpá málo?

repkin*
Pokud smrdí, tak finish čistič myčky, nic jiného nepomohlo.

hodnocení

0x

Když dáš špinavé nádobí do myčky a necháš otevřená dvířka myčky, tak je jasné, že nečistoty na nádobí zasychají a tedy i půjdou hůře umýt.

Já dvířka myčky s špinavým nádobím vždycky zavírám. Pootovřené dvířka myčky nechávám po doběhnutí programu aby nádobí vychladlo a oschlo.

Pokud myčku několik dnů nepoužívám, tak ji také nechávám pootevřenou.

Na myčku existují čističe, kterými je vhodné občas myšku pročistit.

Další problémové místo je těsnění předních dveří. Prohlédni je v dolní části myčky. Tam se často usazuje mastnota a jiné nečistoty.

hodnocení

0x

Standardní program na 60° u mojí myčky trvá kolem 100 minut, takže vašich 40 - 50 mi připadá jako dost expres. Rada technika je správná - zaschlé zbytky jdou umýt mnohem hůř.

I když tu myčku za den nenaplníte, zkuste mýt denně. Ony ty náklady na cyklus taky nejsou až tak závratné. A i ta myčka se dá ve dvou naplnit za den. Pokud ne, tak tak myjte přes týden v dřezu a myčkujte jen o víkendu :)

My myjeme denně, zápach není, dvířka vždy zavřená. Zkusil bych použít čistič - neznám jídlo, které by po pouhých 24 hodinách nepříjemně páchlo (leda tak smažené tvarůžky). Možná tam někde něco hnije dost hluboko :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]