Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chystám si koupit svařečku, nechci invertor, chci MIG. Jenže cena je u těch lepších mašin trošku vysoká. Letos plánuju dělat vjezdovou bránu, tak jsem nucen si pořídit novou svařečku, protože ta z Globusu za moc nestála a už je dávno po ní. Moc se v těch strojích nevyznám a tak mám pár otázek
1.) Jakej je rozdíl ve funkci a kvalitě, pokud je trafo s hliníkovým vinutím? V čem je horší oproti měďi při svařování.
2.) Máte někdo zkušenosti s tím "plastovým"posuvem drátu?
Co jsem tak brouzdal po internetu a tak mě zaujala tahle - svarecky.heureka.cz/... . Konkrétně se mě líbí její nízka cena v kombinaci toho, že je to od známýho a českýho výrobce ALFA IN a.s. , v jednom místním domě se svářecí technikou mi chlápek řekl, že by mi ji nedoporučil a nabízel mi omicron za 15 tisíc, jenže domů je to pro mě zbytečně drahý když sem tam něco někde bliknu.
V dalším domě se svařecí technikou mi jinej člověk nabízel tuhle chobola.cz/... . Ta má železnej posuv drátu. A řekl že to je nejlevnější obstojnej stroj co mají.
V minulé práci jsme COčkem vařili normálně Jackly silné třeba 4 nebo 5 mm. A na netu jsem se dočetl, že levnější COčka mají s těma profila 4mm problém, čím se tedy mám orientovat abych měl né jistotu, ale abych mohl říct, že s tím tu bránu svařím?
Budu rád za každou radu při výběru. Ale prosím opravdu chci koupit svařečku s rozumnou cenou, jsem si vědom toho, že za kvalitu je potřeba připlatit, ale na hobby vaření (párkrát ročně) se m inevyplatí tolik investovat. Cenovou hladinu bych viděl tak 8 tisíc. A proč vlastně COčko? Protože se mi líbí sváry, je to jednoduchý, nedá se na tom prakticky nic pokazit a doma je přece jen potřeba vařit drobnější věci, né tanky.
Mockrát předem díky za odpovědi a rady
Tvoje dilema nerozseknu.
Pro mne na svařování doma stačí trafo-svářečka. Ta už je dneska překonaná, takže další na řadě je invertor. A až další je céóčko.
Buď se rozhodni že koupíš kvalitu za tomu odpovídající cenu a nebo pokud chceš něco levnýho, tak zkus prohledat inzeráty. Tam můžeš ušetřit na ceně, ale zase neseš riziko použitého stroje.
Hliník má horší vodivost než měď, má velké ztráty a trafo se zahřívá až ho vypne tepelná pojistka. Posuv drátu je první, co začne zlobit a musíte mít možnost vyměnit kladky, bovden atd. Pokud je to něco nestandartního s nízkou životností, problémy jsou na světě. Argument, že doma toho tolik nepovařím končí, když vám levná mašina stojí v dílně a nevaří. Z vlastní zkušenosti radím, neunáhlit se. Koupil jsem před lety "levnou" za 7000Kč a víc jsem seřizoval než svařoval.Radost jsem měl 2x, když jsem ho koupil a ještě větší když prodal. Pořídil jsem český výrobek OMI 205 a od té doby jsem ho tolikrát opěvoval, že je svaté! Rozhodně nelituji ani koruny, radost s tím pracovat a náhradní špičku koupím v sobotu v každém železářství. O přechodu na nezezový drát nebo hliník ani nemluvím, to je bonus s trochou pachuti naší legislativy při pořízení argonové láhve. Přeji štastnou ruku při výběru.
p.s. invertor se mi celou dobu válí v regále, nikdy nezavaří tak pěkně jako CO2
requied@ můžu poprosit o nějaký link na kombinaci tig a řezačky za 9 tisíc s alespoň nějakou zárukou? Děkuji
Aha ... tak to potom ano. Díky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.