Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr svařečky

Od: smarticek® odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

chystám si koupit svařečku, nechci invertor, chci MIG. Jenže cena je u těch lepších mašin trošku vysoká. Letos plánuju dělat vjezdovou bránu, tak jsem nucen si pořídit novou svařečku, protože ta z Globusu za moc nestála a už je dávno po ní. Moc se v těch strojích nevyznám a tak mám pár otázek

1.) Jakej je rozdíl ve funkci a kvalitě, pokud je trafo s hliníkovým vinutím? V čem je horší oproti měďi při svařování.

2.) Máte někdo zkušenosti s tím "plastovým"posuvem drátu?

Co jsem tak brouzdal po internetu a tak mě zaujala tahle - svarecky.heureka.cz/... . Konkrétně se mě líbí její nízka cena v kombinaci toho, že je to od známýho a českýho výrobce ALFA IN a.s. , v jednom místním domě se svářecí technikou mi chlápek řekl, že by mi ji nedoporučil a nabízel mi omicron za 15 tisíc, jenže domů je to pro mě zbytečně drahý když sem tam něco někde bliknu.

V dalším domě se svařecí technikou mi jinej člověk nabízel tuhle chobola.cz/... . Ta má železnej posuv drátu. A řekl že to je nejlevnější obstojnej stroj co mají.

V minulé práci jsme COčkem vařili normálně Jackly silné třeba 4 nebo 5 mm. A na netu jsem se dočetl, že levnější COčka mají s těma profila 4mm problém, čím se tedy mám orientovat abych měl né jistotu, ale abych mohl říct, že s tím tu bránu svařím?

Budu rád za každou radu při výběru. Ale prosím opravdu chci koupit svařečku s rozumnou cenou, jsem si vědom toho, že za kvalitu je potřeba připlatit, ale na hobby vaření (párkrát ročně) se m inevyplatí tolik investovat. Cenovou hladinu bych viděl tak 8 tisíc. A proč vlastně COčko? Protože se mi líbí sváry, je to jednoduchý, nedá se na tom prakticky nic pokazit a doma je přece jen potřeba vařit drobnější věci, né tanky.

Mockrát předem díky za odpovědi a rady

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Tvoje dilema nerozseknu.

Pro mne na svařování doma stačí trafo-svářečka. Ta už je dneska překonaná, takže další na řadě je invertor. A až další je céóčko.

Buď se rozhodni že koupíš kvalitu za tomu odpovídající cenu a nebo pokud chceš něco levnýho, tak zkus prohledat inzeráty. Tam můžeš ušetřit na ceně, ale zase neseš riziko použitého stroje.

hodnocení

0x

Hliník má horší vodivost než měď, má velké ztráty a trafo se zahřívá až ho vypne tepelná pojistka. Posuv drátu je první, co začne zlobit a musíte mít možnost vyměnit kladky, bovden atd. Pokud je to něco nestandartního s nízkou životností, problémy jsou na světě. Argument, že doma toho tolik nepovařím končí, když vám levná mašina stojí v dílně a nevaří. Z vlastní zkušenosti radím, neunáhlit se. Koupil jsem před lety "levnou" za 7000Kč a víc jsem seřizoval než svařoval.Radost jsem měl 2x, když jsem ho koupil a ještě větší když prodal. Pořídil jsem český výrobek OMI 205 a od té doby jsem ho tolikrát opěvoval, že je svaté! Rozhodně nelituji ani koruny, radost s tím pracovat a náhradní špičku koupím v sobotu v každém železářství. O přechodu na nezezový drát nebo hliník ani nemluvím, to je bonus s trochou pachuti naší legislativy při pořízení argonové láhve. Přeji štastnou ruku při výběru.

p.s. invertor se mi celou dobu válí v regále, nikdy nezavaří tak pěkně jako CO2

Výběr svařečky

hodnocení

0x
Taky jsem si ji chtěl na hraní koupit, ale nutnost řešit podávání, plyn, atd mě od toho odradila.
Navíc si nějak nedovedu představit dělat stím něco venku.
Takže až mi odejde můj invertor, tak pořídím kombinaci mma/tig/cut...
a bude za 9000,- o hodně víc muziky.

hodnocení

0x

requied@ můžu poprosit o nějaký link na kombinaci tig a řezačky za 9 tisíc s alespoň nějakou zárukou? Děkuji

doplněno 11.03.17 10:12:

Aha ... tak to potom ano. Díky

určitě...
aukro.cz/...
Nebo když se koupí u sousedů, tak bude stát méně ale jen s roční zárukou.
allegro.pl/...

svarinsttop*
hodnocení

0x

já mám fronius a to vaří samo (teda skoro(

skuler*
hodnocení

0x

Omicrony jsou výborné, Alfa a pod. jsou poskládaní číňani.

hodnocení

0x

Tuná je popis výberu: svarecky-elektrody.cz/...

hodnocení

0x
Ja bych sel do inventoru. Ono se s tim musí trochu umět a vari to pekne. Navíc už jsou docela vymakane.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]