Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čištění zámkové dlažby od oleje

Od: bashka* odpovědí: 20 změna:

Poraďte , prosím, jak odstranit motorový olej ze zámkové dlažby. Zkoušeli jsme už písek, tlakovou vodní pistoli, benzín.. děkuji Bashka

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tesyk*
hodnocení

0x
Trochu to jde saponátem, nechat tak hodinku působit a pak wapkou, ale ouplně to taky nezmizí.

ukulele*
hodnocení

0x
Ahoj, jelikož je zámkovka porézní, tak je tím olejem nasáklá, nemá to cenu čistit povrchově, absolutního vyčištění se docílí delším máčením v benzinu, nebo ještě lépe acetonu, nebo vyvařením v saponátovém roztoku - vím, zní to jako blbost, ale napadlo mě to jako jediné řešení a dokonce jeden můj známý takhle zámkovku(asi 8kusů) vyčistil, ale pak to vše komentoval slovy, že příště si raději koupí pár kousků nových...

hodnocení

0x
Zkusil bych to parním čističem,ale asi by se to muselo několikrát zopakovat.

edie*
hodnocení

0x
Napadá někoho, jak odstranit olej po grilování, který vytekl na zámkovou dlažbu (terasu). Předem díky za pomoc.
ukulele*
Přečti si mojí odpověď, jedině vyvařit v saponátu.
edie*
Ahoj, jasně četl jsem jí, ale bylo by to na dost dlouho rozebírat přes metr čtvereční různejch kostek, který jsou v takovym ornamentu...
Proto mě zajímá, jestli někdo má jiný nápad?

jaro*
hodnocení

0x

S savým betonom ešte nemám skúsenosti,ale mám výborný organický čistič na omývateľné povrchy ktorý rozkladá ropné produkty / leje sa do mora pri ropných haváriách.Poleje sa postihnuté miesto koncentrovaným prostriedkom a nechá sa pôsobiť niekoľko minút.Potom sa omyje tlakovou vodou a je to.Môžete sa mi ozvať na nika@abn-mail.sk dám vám návod ako si to objednať kdekoľvek na svete ste.U nás to stojí 305,-Sk/l a je aj v 4l balení.Má to také úžasné výsledky,že verím,že by to mohlo zvládnuť.Ja si s tým umývam ruky po práci s ojazdeným olejom/nielen ruky...

jaro

tesyk*
Ty, jaro, prozraď nám co si s tím ještě umýváš?
jaro*

Odstraňujem s tým fľaky z tkanín,odevov-od ovocia,mastnoty,atramentu,rúžu,trávy,krvi,čokolády,krém na obuv.Na čistenie všetkých sklených povrchov ako okná,zrkadlá,poháre...Na všetky umývateľné povrchy v domácnosti-steny,podlahy,armatúry,obklady,kožu,na čistenie práčky,chladničky,sporáka,motora v aute,umývanie auta,do ostrekovača,na impregnáciu rúk pred špinavou prácou-nechať uschnúť a potom to krásne pustí.Dá sa v tom aj kúpať,zmývať vlasy,holiť sa,čistiť listy kvetov,proti voškám a muškám,odstráni žuvačku z nohavíc/keď si na ňu sadneme,do žehličky naparovačky a to je len časť,čo zatiaľ používam.Hovorí sa že má 100 spôsobov použitia.Je to malý zázrak.A je to zdravotne nezávadné!Používa sa ajpri pálení záhy-do vody na pitie.Firma,ktorá si to patentovala s tým má obrovské obraty po celom svete...

A nebylo by nejjednodušší nám sdělit název toho zázraku?

*nevi*

ukulele*
Ahoj Jaro, velmi Ti ďakujem! Predstavil jsi nám naozajstný zázrak! A ak je je ta piksla od teho zázraku plechová, tak je možné si vněj i polievku uvariť, že?
jaro*

Je mi to ľúto,že vás sklamem,ani polievka ani iné,je to v plaste.Volá sa to Liquid organics cleaner-u nás Univerzálny organický čistič.Nie je vo verejnej sieti-asi kvôli cene,obchodníci by nevedeli,čo za to pýtať.Je to možné kúpiť len cez registrovaného obchodníka a ten má cenu stanovenú výrobcom na 305,-Sk /liter,alebo 1.065,-Sk/4l balenie.Je to fakt dobré...Môžem doporučiť.Ak má niekto záujem,môžem ho zaregistrovať ako spotrebiteľa,ale to sa pre jeden liter asi nevyplatí.Je tam ale spústa tovaru pre domácnosť,prípadne keď niekto chce vybudovať svoju odberateľskú sieť,tak to ide.Ja mám obchod na internete v 10 štátoch,všade tam si môžem kupovať ja,alebo klienti ten tovar a dovezú ho domov zadara,ak je objednávka cez 2.500,-.Najvačšia výhoda je v 90dňovej záruke na spotrebný tovar-napr.mydlo,kozmetika,...ak nevyhovuje,dá sa aj použitá vrátiť,vrátia peniaze.Nepotrebujú nespokojných,tí spokojní si kúpia znova a povedia to ďaľším.Tak sa to rozširuje vďaka spokojným spotrebiteľom.Obchádza to obchodné reťazce,kupujeme to rovno od výrobcu.

Jaro

mlm je shit
Hezky jsi tu sračku od Amway vychválil, jde vidět, že své dealery firma školí opravdu důkladně. *smich*

stenly*
hodnocení

0x
Já bych zkusil (je to bez záruky) starou dobrou Arvu. Napatlat to na povrch, nechat působit několik minut a pak wapkou, a to celé i několikrát. Písek je nanic, benzin nic nevyřeší protože ten tuk sice rozpustí ale velmi rychle se zase vypaří a tuk zůstane.
miljan*
Natřít to celé tím samým olejem, fleky zmizí. *smich*
tesyk*
A proč tak složitě? Vždyť by šlo tu dlažbu celou obrátit. A z druhé strany už fleky nebudou.

al bunda*
Fakt nechápu, za co je ta sardel, nápad to není zas tak hloupý, ačkoli se nedomnívám, že byl myšlen vážně. Pokud ten flek není uprostřed dvora, tak to docela stojí za úvahu.
tesyk*

Já bych se chtěl na tomto místě dotázat našeho Božského admina, jestli si stále ještě myslí, že se bez bodování odpovědí neobejdeme. Upřímně řečeno, jsem toho názoru, že odpověď miljana a moje, řeší, narozdíl od těch předešlých pokusů, problém na 100%. A taky by mě zajímalo, který chytrák mě dal 5 a co navrhl tedy on. Největší zlo internetu je anonymita. Dávám tedy návrh, ať se u hodnocení otázky objeví kdo a jak hodnotil. Takhle, jak to je teď, akorát podporujeme ubožáky co si masturbují své ego rozhodčího. Chápu, že jsme v době bodových systémů a každej magor se cítí být in, ale potřebuje to tento web?

mil®

Byl jsem pro bodování, aby byla nějaká odezva, ale souhlasím s Tesykem, ty šmíráci, kteří si tady léčej nějakej mindrák jsou jen na obtíž a nic neřeší, bohužel ani tu odezvu dobré či špatné rady.

Howgh*bum*

al bunda*

No a já se přidávám, nezdá se mi, že by to bylo k něčemu dobré, respektive bodování odpovědí se díky exotům, kteří se tím "skvěle baví" stává poněkud nesmyslným.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]