Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pevná linka

Od: zk odpovědí: 26 změna:

Ahoj. Prosím mohl jste mi někdo poradit, jak zjistím, kdy byla naposledy použita pevná linka v našem domě? Zkoušela jsem O2 či jiné operátory, ale tam jsem nepochodilla. Moc děkuju za případnou radu.

doplněno 10.03.17 17:51: Potřebuji to, protože bývalá majitelka, která v domě stále žije tvrdi, že jsme ji odstřihli dráty od linky vedoucí po domě. 100% vím, že linku už v té době nepoužívala. Ale pro úřady bych to potřebovala mít potvrzené napapíře. Pode posledního vyúčtování nemůžu, protože to má ona.
doplněno 11.03.17 10:25:

Ještě jsem přemýšlela, že ono by asi stačilo ofotit ze zlatých stránek z roku 2012, nejlépe 2011 i 2010, stránku kde by mělo být její jméno (aby bylo vidět, že v té době telefon přihlášený neměla). Jenže sehnat takhle staré stránky bude umění, zkoušela jsem i knihovnu, ale tam také nemají. Zkoušela jsem i hledat na internetu, ale také jsem nic neobjevila. Nevíte někdo, kde bych je mohla objevit?

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bruter*
hodnocení

1x

Zasahování do spoj. zařízení je cizím osobám zakázáno a je trestné,to platí stále,tak bacha odborníku.

many*

brutner:tak, tak, potom se k tomu nikdo nehlásí kdo to rozhrabal.

tomas11*
hodnocení

0x

Žádný ;)senior tam nebydlí?

Někteří si pamatují co bylo dříve -

hodnocení

0x

Takovou informaci operátor k ničemu nepotřebuje, jde o kus drátu. Existují databáze tel. čísel, kdysi jsem měl CD, kde se dalo hledat podle adresy. To je asi jedinná cesta.

doplněno 10.03.17 19:12:

To se právě mohlo odehrát tak, jak tady někdo píše. "Našel jsem nějakou rozvodnici, napojil dva dráty a ono to funguje". "Tak volám zadarmo!" Jenže, zadarmo není nic, někomu to připsaly na fakturu.

mnd®

Asi myslíte tohle dle obrázku.Někde mám to CD ale je staršího data s jiným obalem.Díky němu jsem dnes už manželce obhájil zrušení exekuce na pevnou linku,která v té době kdy bydlela v podnájmu vůbec nebyla.Ona by tazatelka musela taky napsat přesně co a proč to chce zjistit.V bytě co máme sedm let taky máme dráty natažený ale nikdy nenapojený přímo na rozvod.Ono dát otázku kdy byla přípojka naposledy použita - to jako myslí tazatelka kdy se z ní naposledy volalo? - to zjistí z vyučtování služeb / nebo to připojení se nepoužívá a chce zjistit kdy tam někdy jestli vůbec byla připojená pevná linka? - k čemu je to dobré vědět?

Pevná linka
zk
hodnocení

Potřebuji to, protože bývalá majitelka, která v domě stále žije tvrdi, že jsme ji odstřihli dráty od linky vedoucí po domě. 100% vím, že linku už v té době nepoužívala. Ale pro úřady bych to potřebovala mít potvrzené na papíře.
dusger*

Zeptej se majitelky jaké má telefonní číslo, pak lehce vzneseš konkretní dotaz u telekomunikací. Pro něj už nebude problém zjistit, zda je číslo aktivní. Pokud ano, jistě to půjde lehce opravit. Někde u schodiště ve sklepě je šedá, hnědá skřiňka hlavního přívodního kabelu, od ní natáhneš drátky do bytu nové. (Ale pozor, do každého bytu vede samostatný pár, pokud se odstěhovala, ať si zajistí přepojení.) Třeba půjde i využít stávající internetová síť. Pokud ale aktivní číslo nemá, pak jsou to zbytečné drátky, k ničemu, netřeba se tím zabývat a můžeš babu poslat do ....

many*

Nechápu jak se někdo může hrabat v rozvodech které nejsou jeho, skříňka hnědá, šedá, možná jiná...

mnd®

Aha,takže Vy jste nyní majitelé té nemovitosti a ona je tam jako břemeno? Chápu to správně podle této doplňují odpovědi? No tak to má smůlu ( nemáte snad nějak ošetřeno ve smlouvě zachování a placení nějakých různých připojení - právě ten telefon,popř.kabelovku apod.) Ta bývalá majitelka stále dostává vyúčtování služeb za pevnou linku? Ještě jsem se ale teda nesetkal,že by nějaký úřad potřeboval potvrzený papír o používání/nepoužívání pevné linky.Navíc jestli podle Vás to potvrzení nějaký úřad chce,tak ať si ho zajistí sám a Vy naopak potom chtějte kopii po tom úřadu.A nejenom té pevné linky ale všeho co se Vaší nemovitosti týká.Se mi to zdá celé nějak divné.Ta bývalá majitelka tam stále dle Vás bydlí - platí různé poplatky,odvoz odpadu,úklid domu,náklady na topení,vodné,stočné...a spoustu dalšího? - napsáno hloupě,ale snad pochopíte co tím chci říct.

mnd - tak v tom s Vámi nesouhlasím. Pokud tam původní majitelka stále bydlí a měla funkční tel. linku, nikdo nemá právo (ani nový majitel domu) jí tuto linku zrušit. A jestli za linku platí, nebo neplatí je věcí čistě mezi ní a poskytovatelem služby, nikomu dalšímu do toho nic není. Když je tam vedená jako věcné břemeno, týká se toto břemeno i její linky. Jestli jí dotyčná používala, či nikoliv, nehraje vůbec žádnou žádnou roli, to je čistě její věc.

bruter*
hodnocení

0x

Ještě by to k tomuto přání chtělo doplnit k čemu to potřebuješ vědět,pak se třeba najde i odpověď.

many*

To vedení není "mrtvé", stačí když někdo bude mít zájem o připojení.

hodnocení

0x

To vedení mrtvé je, už ani mrtvější být nemůže. Na jedné straně není připojený telefonní aparát a na druhém konci je odpojený v ústředně. Takže kus drátu zakopaného v zemi. Ano, když ho v ústředně připojí, přidělí mu identifikátor (tel. číslo) tak ožije, pokud někdo zaplatí a připojí telefon, jeho život tím začíná. :)

many*

Bylo to myšleno tak, že to není bezcenný kus drátu, kdyby ho někdo uřízl tak v případě potřeby o tomto vedení v O2 vědí protože ho mají zakresleno...

many*
10.03.17 13:41
mnd®

Nevím jak je to u Vás,ale to vedení není mrtvé.Mám takový to sluchátko s ciferníkem a když se dole venku napíchnu na dva dráty tak mám signál a můžu volat.Ty dráty jsou volně přístupné venku před vchodem jenom pod plastovým krytem nijak nejsou zajištěné ani zamčené.Jedná se o panelák.Takže v ústředně odpojené nejsou.

jabraka*
hodnocení

0x

V panelácích bývá ve sklepě vyústění kabelu a je možno připojení aktivovat,připojením internetu nebo televize.

JABRAKA

many*

Napichujete se na někoho, někomu holt naskakují imulzy...Ale dneska máme na pevné za dvě stovky volání do všech sítí zadarmo tak to nemusí nikdo anu vědět.

iz*
hodnocení

0x

Neexistenci něčeho lze prokázat jen velice (jak, když to neexistuje?) těžko. Udělejte to obráceně: Bývalá majitelka domu něco tvrdí, je tedy na ní, aby to prokázala. Např. tím posledním vyúčtováním. Toto by měly pochopit i pracovníci úřadů...

doplněno 11.03.17 02:35:

Oprava: Toto by měli pochopit i pracovníci úřadů.

(Před chvílí jsem psala o pracovnicích jednoho úřadu, tak zřejmě "ze setrvačnosti...)

hodnocení

0x

Zjistit o co vlastne jde:
- nejde ji telefon ktery ma fungovat - zavolat na poruchy a telefon se zprovozni
- jen otravuje - neresit

doplněno 11.03.17 05:08:

Kolik bytu je v dome?

111®
hodnocení

0x

Vážená tazatelko, pokud si neumíte zjistit, je-li linka živá nebo mrtvá sami, pozvěte si odborníka, mechanika od O2.
Ono jak zde bylo uvedeno není přípustné zasahovat do spojových zařízení, ať to už bylo jakkoliv. Paní si stěžuje proč? To tady nečku, /jen odstřili../ ono totiž jde o to, že jestli ten telefon paní potřebuje třeba s ohledem na zdravotní stav, což neposoudíte, pak v daný okamžik nemá možnost si přivolat záchrannou službu a to už je trestný čin..obecného ohrožení...
Takže se ve vlastním zájmu vynsnažte udělat vše pro to, abyste se neodstala do křížku se zákonem..nechte stav prostě prověřit odborníkem i kdyby to mlo stát penéze, a nechte si o tom vystavit doklad...asi tak to vidím já, bývalý spojař.

bruter*

Zdravím Tě spojaři,pracoval jsem ve spojích od roku 1962 až do roku 1996 nejdříve spoj.montér a od roku 1975 mistr mont.čety. Firma byla Okresní správa spojů a rád vzpomínám.

mnd®
hodnocení

0x

Poslední telefonní seznam co jsem v PC našel uloženej je z roku 1998.Vydavatelem Zlatých stránek je společnost Mediatel .Zkusila jste e-mail: info@mediatel.cz nebo tel. 841 12 12 12? Jestli třeba nemají nějaký archiv starších ročníků .Jestli dáte její jméno a adresu,tak se můžu teda podívat jen k roku 1998,ale taky mohl tu přípojku vlastnit její manžel.

zk
hodnocení

Moc děkuji. Mohl by jste mi tedy poslat na sebe email, zašlu její jméno a adresu. Má roky mobil. Možná už v roce 98 také neměla připojenou linku. Chce nám znepřijemnit život, tak nás teď napadla, že jsme ji to odstřihli. Já vůbec nevím kudy to tam mohlo vést. Po staré fasádě vedli nějaké dráty, tak to možná bylo ono. Fasáda se dělala před 4 roky a ona si teď vzpoměla, že jsme ji to zničili. On tu přípojku vlastně zařizoval její manžel od kterého jsme to kupovali, ale ve smlouvě byli uvedeni asi oba. Po rozvodu žili v domě spolu, ale každý měl své číslo. On si to její už nepamatuje. A 6 let před prodejem tam už nežil, tak si není jist, kdy se odhlásila.

Je pro nás důležité zjistit, kdy naposledy byla pevná linka na její jméno připojena, aby bylo vidět, že v době koupě (2011/2012) byla odpojená.

mn1

Nejste registrovaná,takže to musím napsat sem - mnd@centrum.cz toho mn1 si nevšímejte.mám vyčerpaná procenta.Pošlete jména a adresu a mrknu se kdyby se náhodou něco neukázalo alespoň k tomu roku 1998.Kdyby ano,tak potom se zase už dá víc pokročit.

hodnocení

0x

Pokud clovek chtel tak nemusel byt uveden v tlf. seznamu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]