Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
Potřebuji vyměnit lednici za větší a zaujala mne tato:
Určitě bych využíval výrobník ledu a dávkovač vody, ale v souvislosti s tímto mne napadlo aby nebyly problémy s vodním kamenem? Protože u nás je docela tvrdá voda. Výrobce k tomu sice dodává filtry, ale přiznám se, že kupovat 2x ročně filtr za tisícovku se mi úplně nechce: bekocr.cz/...
Kromě toho, je otázka, jestli tyhle filtry vůbec nějakým způsobem řeší tvrdost vody a ne jen chuť... Navíc, takto přefiltrovanou vodu bych dlouhodobě ani pít nechtěl...
Kdyby se v okruhu objevil vodní kámen, upřímně řečeno, ani nevím jak bych to vypláchl když tato konkrétní lednice bere vodu pod tlakem přímo z řadu (některé mají takovou nádržku na vodu).
Nemáte někdo zkušenost?
Za rady předem děkuji.
Znáte filtrační konvice Brita? Je to stejný způsob filtrace. Docela to funguje, od té doby se nám v rychlovarné konvici vodní kámen téměř nedělá. Jinak jistě už teď máte zkušenost, že když z tvrdé vody uděláte led, pak po jeho rozpuštění zbyde ve sklenici nehezká sraženina.
Musíte si priority zvážit sám, ale raději bych počítal s drahým filtrem nebo se bez této lednice obešel.
Ano, ty znám. Teď když nad tím přemýšlím, tak vlastně vodu na pití mohu brát stále z kohoutku a z lednice jen led, v případě ledu mi nevadí přefiltrovaná voda. V takovém případě by ten filtr asi vydržel mnohonásobně více, že? Předpokládám, že k nějaké zásadní degradaci stářím tam asi docházet nebude? Jak jsem naznačil, nejsem moc příznicvcem pití přefiltrované vody, tak se ve filtračních technologiích zase tolik nevyznám.
Jinak po rozpuštění ledu sraženina ve sklenici nezůstává, tak tvrdou vodu asi zase nemám, konkrétně by to mělo být ~3 mmol/l
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.