Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sousedka chce volat policii

Od: abby odpovědí: 7 změna:
Dobrý den, můj dotaz sice není, zase az tak závazný, ale velmi mi to komplikuje život.
Ma sousedka ma ohromný problém se mnou a mou rodinou, taková ta profesionální stezovatelka, vše to vzniklo na základě toho, ze jsme dostali byt, který chtěla ona.
A dřív se to dalo ustat, ty její stížnosti, ale v současné době mám přítele a jelikoz u nás není místo, spavame s přítelem na půdě v místnosti, která ji nepatří a je volně přístupna. Ale i presto se začala rozkrikovat když jsme tam naposled s pritelem sli, ze si tady z toho nemáme dělat ubytovnu a ze zavolá policii. Co myslíte, mám to nechat plavat nebo se mužů obávat nějakého policejního zásahu?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Dobrý den. Pokud půda patří vám, pak si tak dělejte co chcete. Třeba i spěte se svým přítelem. Pokud Vám ale nepatří, najděte si s přítelem jiné místo na přespávání. Tak nebude mít sousedka důvod volat policii.´a Vy se nebudete muset bát, že k nějakému pol.zásahu dojde.

krtek6*
hodnocení

5x

ve zkratce:

1) Ona je vlastník Vy jste vlastník půda je všech = stěžuje si právem máte tam prd co dělat (musíte mít souhlas)

2) Ona je vlastník Vy jste vlastník půde je Vaše = ať se stará o své a dá pokoj

3) Ona je nájemník Vy jste vlastník půda je všech = ať se stará o své a dá pokoj

4) Ona je nájemník Vy jste vlastník půda je Vaše = ať se stará o své a dá pokoj

5) Ona je vlastník Vy jste nájemník půda je SVJ/Její = stěžuje si právem máte tam prd co dělat (musíte mít souhlas)

6) Ona je nájemník Vy jste nájemník půda je SVJ = ona si nemá co stěžovat, Vy tam nemáte co dělat (musíte mít souhlas)

:) snad jsem na nějakou kombinaci nezapomněl :)

vykuk*
hodnocení

3x

Zajímavý a nejasný dotaz. Tak i odpověď bude v podobném stylu.

Když v získaném bytě pro vaši rodinu není dostatek místa, tak si najděte další neobydlené, volně přístupné místo a můžete se tam nakvartýrovat. Jen doufám, že to nebude někde blýzko mě, to bych volal policajty já.

radajz*
hodnocení

1x

Dobrý den, tak tohle je přesně voda ne mlejn těchhle stěžovatelek. To se vůbec nedivím, že vykřikuje. Myslím, že policie tohle nijak řešit nebude, pokud jsou to společný prostory a vy to tam nijak nedevastujete nebo tam třeba nemanipulujete s otevřeným ohněm a tím nevzniká třeba nebezpečí požáru apod. Tohle je spíš problém na úrovni sousedských vztahů a nějakýho společenství vlastníků nebo co tam máte za spolek. Asi by bylo nejlepší se v takových případech zeptat nějakýho předsedy nebo domovního důvěrníka, či co tam máte za pány, jestli můžete společnou místnost užívat.

jjjjjjjjjjccccc
hodnocení

1x

Pokud nemá půdu někdo z bydlících v domě v osobním vlastnictví, tak není pravdou, že jí nepatří - paří všem v domě, tedi i jí.

A pokud se do bytu nevejdete a musíte osídlovat i společné prostory, tak se jí ani nedivím, že má nějaké výhrady. Kolik vás v tom bytě je, nebo co tam máte, že tam není místo pro vás s vaším přítelem?

jjjj..

skoro s Vámi souhlasím, až na to, že půda nemusí být společné prostory nepatří jí.

Páč vlastníkem je asi pronajímatel a nájemníci třeba nemají ve smlouvě, že k nájemnímu bytu můžou využívat půdu.

To bychom museli více vědět o domu.

hodnocení

0x

abby,

můj dotaz sice není, zase az tak závazný, toto tedy nechápu, takže nchcete odpovědi?

Jaký máte právní vztah k té půdě? Čí je to byt, dům? Půda neslouží k přespávání.

Policie to řešit určitě nebude.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]