Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pevnost postele

Od: mirkahur* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

chtěla bych se poradit. Jsem obézní a sháníme novou manželskou postel. Trápím se otázkou, která postel (cenově dostupná) je pevnější: z laťkového masivu (buk), z jednolitého masivu (borovice, smrk), nebo z lamina? Nechci se propadnout po prvním lehnutí:). Máte někdo zkušenosti?

Díky.

Mirkahur.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Lamino v žádném případě. Po prvním lehnutí to sice nepadne, ale houby vydrží na delší dobu. Ten skládaný buk nejlépe. Relativní kvalitu i s roštama a matrací pod dvacet nepořídíte myslím.

hodnocení

0x

Z buku - ze všech uvedených je nejtvrdší. Pro našeho syna, který měl po léčení velkou nadváhu(188cm/145kg), jsem nechávala zhotovit postel na míru - doporučili rošt, ale NEpolohovací, dřevo buk. Po roce používání dvě šprušle praskly - dodavatel ochotně opravil a zjistil, že rošt NEBYL vyroben z buku, ale smrku - proto to tak záhy prasklo.

Ještě pozor na matraci - nám museli měnit i ji - jádro se propadlo zcela. Jelikož jsem se předtím radila s odborníky, opravdu nebyl problém - jinak bych asi "plakala" - celá postel z masivu pro syna byla(před 10 lety) za 15 tisíc.

lukynek
hodnocení

0x

Postel s vyšší nosností jedině odtud. Máme doma a drží. Za nás velká spokojenost. lr-nabytek.cz/...

hubas*

Materiál je nepodstatný, podstatná je konstrukce!

Přesně tak. I postel z lamina vydrží vše, když je udělaná jak se má. Ovšem to nikdo nedělá, proč taky. Za ty peníze by byla normální dřevěná postel.
Jelikož je buk na truhlářství nepoužitelný dřevo, tak z čehokoliv jinyho. Klidně i smrk, ale nenapojovaný, to ale platí o každým dřevu.
Prostě záleží na konstrukci a bytelným roštu, klidně i smrkovým.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]