Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Polystyrénové čtverce na zeď

Od: petaja® odpovědí: 9 změna:

Občas přebývám u rodičů, kde pokoj na spaní sousedí s koupelnou, kde se z druhé strany zdi našeho pokoje nachazí sprcha i kohoutky od umyvadla. Ve zdi vedou samozřejmě trubky...Rodina vstává brzy do práce, takže je to neuveřitelný rachot, i kdyz se všichni opravdu snaží. Dům je starší, voda původní, takže izolace asi žádná...hlavně mi to budí malé dítě...a o to mi jde...

Napadlo mne, kdysi se vyráběly takové polystyrénové čtverce, byl to velka móda a dávalo se to na stropy...že bych to nalepila z vnitřní strany našeho pokoje na tu zeď. Určite by to tlumilo, alespoň trochu, ten rachot. Má to smysl?

A nevíte, jak se ty čtverce odborně jmenují? Nemohu je zatím pod ničím najít, pokud se ještě vůbec vyrábí...Jiný zásah bohužel není možný :(...

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
1 cm tlusté polystyrenové čtverce nezatlumí hluk...
Na zvukovou izolaci je vhodnější vláknitý materiál, uložený třeba mezi konstrukci dřevěnou nebo plechovou (na sádrokarton). Ovšem i ta konstrukce se musí pružně oddělit od příčky, aby nepřenášela hluk.
Zvukovou izolaci dostatečně hrubou je vhodné zakrýt opět vláknitou deskou, např. hobrou anebo podobným moderním materiálem.
Počítejte s tloušťkou min. okolo 10 cm. Tenčí nemá účinnost.

prazskejpepik*
hodnocení

1x

myslíte polystyrenové stropní kazety? to není k tlumení, ale k dekoraci. když tlumit, tak tlumícím materiálem a ještě se musíme zamyslet nad tím, že se zvuk přenáší po konstrukci.

hodnocení

1x

Péetaja, informací dostanete hodně, správnost si musíte ověřit. Všeobecně se polystyren nepovažuje za zvukový izolant. Uvedené kazety o síle 3-5mm netlumí zvuk vůbec, přejněji tak málo, že to ani nepoznáte. Jesliže jiný zásah není možný (ale tomu nevěřím) tak pak zbývá se smířit s hlukem.

Co takhle závěsný silný koberec? Určitě odhluční lépe jak polyš.

doplněno 09.03.17 11:10:

Na koberci určitě bude prach, jako na každé věci, kterou tam máte. Není to tak, že když bude viset koberec, tak tam prachu bude kbelík, a když závěs, tak méně. Na hladkém se neudrží tolika prachu jako na hrubém koberci, ale hladké nic netlumí.

hodnocení

Ze jiny zasah neni mozny myslim tak, ze moji rodice uz jsou starsi, dum je jejich a nejake vetsi zasahy mi nedovoli, nechci se s nimi dohadovat, tak mne napadlo toto provizorni reseni...

A v tom silnem koberci, nedrzel by se prach?

hodnocení

1x

Z hlediska útlumu hluku to nebude žádná velký sláva. Neočekával bych příliš znatelné zlepšení, skutečně lepší je něco takového

potichu.cz/...

nebo jak radí kolegové něco na bázi dřevovláknité desky (tzv Hobra)

No ale stejně je problém, že se ten hluk velmi pravděpodobně roznáší stavební konstrukcí...

albatros498022*
hodnocení

0x

Vyrábí se pořád pod názvem polystyrénové podhledy. Hluk zatlumí, ale nečekejte zázraky.

hodnocení

0x

Hluk z trubek v koupelně neodhlučníte ničím. Trubky předají zvuk a chvění do zdiva a to prostě neodhlučníte ničím. Musí to být peklo!

hodnocení

Peklo to je...prestehovala jsem trochu nabytek a detskou stenu pristavila k one zdi a rekla bych, ze se to trochu utlumilo. Drive jsem mela postel primo u te zdi...Zvlastni je, ze z detsvi si ten rachot nepamatuji...

Mam sice moznost se prestehovat vzdycky docasne do jine mistnosti, ale tohle je muj byvaly pokoj, mam k nemu vztah a ma ( pro me) pozitivni energii :)...

jabraka*
hodnocení

0x

Zkuste místo čtverců z polystyrenu dřevovláknité desky HOBRA,a na ně dekorační silnější koberec.

JABRAKA

doplněno 09.03.17 13:09:

Syntetické koberce mají tu výhodu(oproti vlněným,nebo bavlněným)že odpuzují prach.Prach bývá nabitý staticky kladně,Bývá obvykle organického původu.Protože koberec bývá také nabitý kladně,částice se odpuzují od koberce.Prach pak sedá na stěnu,minerálního původu.Stejně fungují i tapety.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]