Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
existuje nějaká střední universální délka a průměr roury od zátopu do udírny? Po bývalém majiteli máme od udírny velmi malý zátop, rouru úzkou asi 10cm a hlavně dlouhou min. 3,5m, což mi připadá příliš. Jedná se o klasickou udírnu, tím mám na mysli, že není ani nějak nestandartně velká nebo malá, je zděná.
Záleží jakým způsobem chceš udit. Ten, který udí studeným dýmem, používá dlouhou rouru, ten kdo horkým, tak krátkou rouru, ale ideál je 1 a půl metrů délky.
Tak, tak... Já mám délku roury od topeniště cca dva metry. V uzáku mám teploměr, který hlídám.
Topeniště má "škrcení", takže naložím, rozfajruju, zatáhnu a pak už jen čekám.
Maso, klobásky, sýr... atd. dávám do uzáku až je vyhřátý. Dlouho po zatopení.
Bylo by špatné, to prohnat hnusným prvotním čmoudem, při zatápění.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.