Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spotreba unimalty

Od: luda7 odpovědí: 9 změna:
Dobry den . Budu zdit ploty se starych cihel na sirku 15cm .potreboval bych vedet cca spotrebu unimalty na m2 m maltu budu michat s kop.piskem 1:3 dekuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hnipirdo*
hodnocení

0x

Co to je unimalta? To už je smíchaná a pytlovaná směs na maltu? Pokud ano, nač ten písek?

unimalt
hodnocení

Unimalt je smes v pytlu 40kg do ktere se pisek pridava!
lll*

Je to v podstatě cement pro přípravu málopevnostního betonu.

hodnocení

0x

Každý stavební materiál má určenou spotřebu bývá uvedeno jednak na balení materiálu a v technickém listu-ty lze stáhnout i na internetu.Jen tak mimo už hezkých pár let dělám ve stavebnictví ale žádný unimalt jsem ještě neviděl.Raději nežli toto bych použil normální zdicí maltu nebo písek vápno a cement,samo s vodou

doplněno 05.03.17 17:34:

Hubnasi a nemyslíte že když jsem to neviděl neznamená že neexistuje ale spíše to,že pro firmy kde jsem pracoval a pracuji je toto příliš amatérské nebo nerentabilní?! Proto jsem naspal svoji radu na směs nebo míchat svou maltu!

doplněno 05.03.17 17:35:

Omluva p.Hubasi ne Hubnasi.-omlouvám se za překlep!

hubas*

Tak to se lépe dívejte! Unimalt 14 je směs, která se mísí s pískem ve dvou doporučených poměrech uvedených na zadní straně balení (zdění, nahazování). Měl jsem jej ve 25kg baleních, ale je možné, že se prodává i jiné... Vyrábí se tuším v Hranicích, pokud se dobře pamatuji. Unimalt je v porovnání s Multibatem více cementový.

doplněno 05.03.17 18:02:

Diesel: Nevím, proč by mělo být amatérské používat "vyladěné" směsi, které můžete zakoupit za velmi dobré peníze. Vzniklá malta je vždy stejná, navíc obsahuje různá aditiva pro vylepšení vlastností. Sám píšete, že Unimalt neznáte, ale názor máte předem jasný :D Mně toto řešení připadá naopak profesionální...

Jen tak pro zajímavost 2 největší prodejci v místě toto NEPRODÁVAJÍ (DEK a Izomat)Takže toto již také o něčem hovoří.

zdicí červené balení

dek.cz/...

pak je žlutý na omítky

tondac*
hodnocení

0x

... bude záležet na šířce spáry, takže se to bude blbě počítat. S Unimaltem nemám zkušenost, ale Multibat bude asi podobný a s tím jsem si naházel 150m2 stropů. Spotřeba nebyla nijak tragická, vždycky jsem koupil 5-6 pytlů a když jsem to zpracoval, tak jsem vzal cestou další. Na multibat.cz byste mohl najít poměry na zdění i omítání a případně to zkusit spočítat.

BTW Většina řemeslníků Multibat vůbec neznala, při tom to vychází zhruba nastejno, jako když si přidáváte vápno a cement. Oni už často ani neumí házet omítky ručně. Buď přivezou silo s namíchanou omítkou nebo přidělají sádroš .. Někteří by na zdění brali hotovou pytlovanou maltu, když majitel ten předražený balený písek zaplatí ...

Hlavně s multibatem bych řekl že výsledek je perfektní nepraská a pod.
Omítka v silu mi stačila na montáži. Nevěřil bych že je v tom ždibíček cementu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma multibat

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]