Nejste přihlášen/a.
Dnes jsem narazila na upoutávku na časopis Téma"Ledky - časovaná bomba", bohužel jen na nadpis.Článek jsem neměla možnost přečíst, protože ho nemám. Další varování, bohužel nikoliv s vysvětlením proč, je v dnešním 5 plus 2,kde se píše, že je velmi nebezpečné ledky používat od večera a vůbec ne na čtení v posteli. Svítí-li se doma ledkami, tak je nutno min. hodinu před spaním je mít zhasnuté. Ovšem čím jsou nebezpečné, to nikde nevysvětlují. Budu ráda a je to jistě zajímavé téma mi pro druhé, jestli to tu někdo vysvětlí.
Celé je to blbost. Fyziku neočůráte. Lidské oko je citlivé na tří základní barvy, červenou, zelenou, modrou. Bílé světlo je směs všech tří těchto barev, a je jedno, jakou má intezitu. Je jedno, jestli je to světlo ze slunce nebo z malinkaté LEDky. I když se obě zmíněná světla liší intenzitou svitu, vždycky je tam stejný poměr tří základních barev. Jestliže tedy oku neublíží denní světlo ze slunce, jak mu proboha může ublížit pitomá LEDka. Škodí intenzita, nikoliv barva. Všichni celý život koukáme na svět svýma očima, a dokud to nepřeženeme s intenzitou, tedy se nepodíváme do sluníčka, např. tak nám oči vydrží jedny po celý život. Proč se asi nosí tmavé brýle na horách na sněhu. Chráníme se proti modré barvě? Nikoliv, proti intenzitě bílého světla(tedy směsi všech tří barev) odrazem od sněhu.
U teplé bílé již z principu téměř žádná modrá není. Rozhodně se není čeho obávat, čučení do monitoru ve večerních hodinách je podstatně horší zlo. Pochopitelně jsou jisté skupiny, které mají komerční zájem led světla z diskreditovat. Můžete si být jistá, že i některé telvizní reportáže jsou dělány na zakázku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.