Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Koupil jsem si čističku vzduchu s tzv. ionizátorem. Překvapilo mě že po zapnutí ionizátoru nikde uvnitř nic nejiskří. uvnitř jsou akorát takové dva malé jakoby štětečky , ale mezi nimi také nic nejiskří. Vždycky jsem si myslel že to má jiskřit. Nevíte o tom někdo víc? Díky.
Vím o tom hodně.Všechny čističky vzduchu jsou na ...píp... a na tahání peněz z kapec lidí.To jako si myslíte,že doma budete hltat čerstvej vzduch a raději nepůjdete ven do lesa abyste se nenadýchal smradu veverek? No a jestli chcete aby ten krám jiskřil,tak do něj strčte oholené dráty ze zásuvky.Nechápu lidi co kupují takovéto šmejdy.
sys:musel jsem to napsat.klidně to smažte.
To si jako myslíte že přijdu po 12h směně do bytu a následně ihned vyrazím MHD někam do lesa? Já bydlím bohužel ve městě v místě,kde je největší smog. Nemám jinou možnost (kromě přestěhování se) jak dýchat (i v noci) čistý vzduch. Ale zanadával jste si a už je vám jistě lépe . . .
Pene bože, vbs vy jste ale bl..., opravdu o tom víte hodně. Před cca 30. léty jsme si je vyráběli sami, na hrotu jehly docházelo ke Koronovému výboji a ionizaci vzduchu. Dnes je vysoké napětí přivedeno na lamely mezi nimiž dojde k ionizaci vzduchu a následně k tvorbě iontového větru, není třeba ventilátoru. Zároveň dojde na elektrodách jednoho pólu k nabití částeček nečistot a následnému přitažení k opačnému pólu elektrod. Tudíž ten vzduch opravdu čistí.
Jo, je to normální, nejiskří to, jednoduše řečeno je tam tak vysoké napětí že protéká proud vzduchem. Co se týče toho proudu se jedná o velice měkký zdroj, takže nehrozí žádný úraz.
Já jen že jsem kdysi viděl ionyzátor který jiskřil ... Ale to bylo tak před 25 léty a možná to byl starší model
Za tmy možná na elektrodách uvidíte záři. Ale ionizátor produkuje silně škodlivý ozón, který leptá sliznice v plicích ! Kdysi se amatérsky vyráběly ionizátory s velkými elektrodami, na nich se nastavovalo vysoké napětí před hranicí vzniku koronového výboje. Ovonějte vzduch vycházející z čističky zda nečpí ozónem.
Právě že absolutně žádnou záři i při úplné tmně nevidím a ani mezi těmi mikro "štětečkami " žádné jiskření nevidím ..A to mě trochu překvapuje a nejsu si jistý zda to vůbec funguje ...A žádný ozón při zapnutí vyloženě necítím... Jen trošku svěží vzduch...Ale jestli to je ozón ..?..?... nevím... No nic. Budu se tvářit že to asi funuje
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.