Ahoj lidí. Bydlela jsem v podnájmu 5 let..mela jsem smlouvu do konce roku 2016/ pro dnešek propadla-výpovědní lhůta. ..ohledne toho jsem se po dvou měsících z bytu odstěhovala. Nájemce mi vypočítal za poškození bytu částku ve výši větší než byla kauce.Sepsala mi z bytu škody na papír, který jsem ji nepodepsala...co to pro mě může znamenat. Nájemce podotkl, že mi vystaví fakturu na uhrazení skod. Máte zkušenost? -bylo ze strany nájemce navrhnuto, že byt nemusíme dávat do požadovaného stavu,ze tak učiní sám...
Já bych se řídil tím co je ve smlouvě o pronájmu a zdali existuje náká fotodokumentace jak byt vypadal při převzetí Pokud byl byt v bezva stavu a sou důkazy a ted je byt poničen tak bud se měl dát vámi do původního stavu nebo ste měli sepsat dohodu kdo to odstraní a zaplatí Takhle dle mě po vás pronajímatel může požadovat náhradu za opravu poničeného bytu
Nedovedu si představit, co byste v bytě musela dělat, aby vznikla škoda větší, než byla kauce.
Běžné opotřebení způsobené normálním užíváním není poškozením bytu. Nechce majitel (nikoliv nájemce → tím jste byla Vy) byt na Váš úkor zvelebit?
vendy87*
No, právě to mám tak taky přijde. Byly v bYtě npr.kozenkove dveře-nové vyjdou na max1.700,- /čalounění/ majitelka mi tvrdila,ze vyjdou na 4000,- ! Měla jsem v bYtě tapety, prý ji tím ponicim stuky atd...byly jsme po tel.domluvené a navrhla mi to i sama, že byt do původního stavu dávat nemusím, ze si to udělá podle sveho... když se předával byt, tak mi prý po vymalování pošle fakturu. A ze si to ještě doplatim..
cbfz
Když jste byt nechtěla dát do pořádku sama, tak to budete muset zaplatit. Nechala bych si ale od všeho naposilat účtenky. Nové štuky byste asi zaplatit měla, malování bych ale osobně nezaplatila ani náhodou. To je běžné opotřebení.
vendy87*
Když mi navrhla, že byt si udělá podle svého, tak jsem ji řekla ok a kauci si necháte.. . Nikdo nemůže přeci dosvědčit, že škody jsem udělala ja...mela jsem dva měsíce starou smlouvu. Odešli jsme z bytu po 14dnech; neboť jsme zjistili že lze a pět let nás okradala na vyúčtování plynu doplněno 02.03.17 22:15: Zadny predavaci protokol jsem ji nepodepsala, nebot nechtela udelat druhou kopii pro me... pak by si tam napsala ještě bůhví Co, a já bych nedopustila. Kauce je na škody v bYtě ne?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.