Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
v rekonstruované místnosti chci vyměnit starý plechový radiátor za nový Korado Klassik R - je určený jako náhrada za staré plechové nebo litinové radiátory. Mám samotíž - k radiátoru vede trubka s 1"závitem. Chci použít termo ventil Heimeier ET15 (1/2") určený na samotíž (modré víčko). Co mě ale zarazilo, že ventil nemá regulaci průtoku. Čím ji doplnit? Dá se použít nějaká regulace na zpátečce při vyústění z radiátoru? Poraďte prosím, co vybrat nebo jak nový radiátor s tímto ventilem zapojit tak, aby vše fungovalo. Nyní je zde starý ruční ventil (asi Myjava)1", ale má regulaci průtoku šroubkem.
Děkuji Vám předem za radu.
Ano dělají se i na zpátečku,třeba: topenilevne.cz/... a osadil bych ho tak i tak, je i uzavíratelný takže při manipulaci s radiátorem není potřeba vypouštět soustavu.Ale k tomu ventilu,já si myslím že má i bez té regulace zmenšený průtok než na těch dalších radiátorech ,poněvač na samotíž je potřeba pořádná díra aby byl odpor co nejmenší,takže podle mne bude potřeba přiškrtit ty ostatní a když né tak prostě přiškrtíte tenhle na zpátečce
Díky za odpověď!
No nakonec na to prdím a odradil mě od toho sám technik od Heimeier. Výměnu jen jednoho ventilu mi nedoporučil, protože bych si mohl rozhasil soustavu - radiátor by kvůli snížení průtoku mohl špatně topit. Takže nový radiátor nejspíše použiji, ale zase s vysokoprůtočným ručním ventilem typu Myjava.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.