Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stavbu dvojdomu vs stavebni uřad

Od: gubaxan® odpovědí: 3 změna:

Zdravim.
Rozhodli jsme se s další rodinou, že bysme postavili dvojdomek někde v okoli Prahy.
Našli jsme i pozemek o vyměře 1100m, kde je možne zastavět 35% což je 385m a nam bohatě stači 300. Volal jsem prodejci a ten mi sdělil , že vpodstatě dvojdum by šel postavit, ale musi se to zjistit na stavebnim uřadě. Podle nějakeho zakona se to da udělat tak, že by barak musel mit třeba jednu garaž, jedno popisné čislo atd...ale normalně tam mohou bydlet 2 rodiny.

Pry v teto časti maji rozpočitany počet osob tak, že na každy pozemek přijde v pruměru 3.5os což znamena v dvojdomku by jich bylo 7, ale to , že v jinym větším domě jich bydli 9 to už zase nevadi.
Neporadil by někdo jak toto řešit anebo co se da vymyslet aby vše bylo ok se stav.povolenim a taky abysme to nějak mohli pěkně vymyslet?
Děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

taky jsem se ptal znamych co stavěli něco podobneho před 5 lety a řikali mi, že pokud je dum do 150m tak neni potřeba stavebniho povoleni, jen někam se něco musi nahlasit. Tohle je hloupost, že?

krtek6*

no ono je to slovíčkaření..správně se to jmenuje "ohlášení stavby"...v podstatě je to skoro to samé jak stavební povolení, protože papíry a lítačka je kolem toho plus mínus stejná, jen je to rychlejší :)

hodnocení

0x

Pokud vám mohu radit, jděte od toho, nikdy nevíte, jaké vztahy budou mezi vámi a tou druhou rodinou do budoucna, navíc to jedno popisné číslo mi taky přijde zvláštní. Co se týče stavebního povolení nebo ohlášení, někdy sami úředníci nevědí, jak postupovat. Nejlepší bude, když navštívíte konkrétní stavební úřad a zeptáte se, jaké mají požadavky. Ale s tím dvojdomem vám to fakt nedoporučuji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]