Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
jde poznat štípanec od blechy? Je jiný než od někoho jiného? Máma nám vždycky říkala, že nás kousnul pavouk... to je asi blbost úplně, ne?
Díky
To teda nevím který pavouk by vás v našich zeměpisných šířkách kousl, když žádný takový hryzoš tu nežije.
Štípance komárů nebo ovádů jsou vždycky venku, na viditelných místech a pouze když je teplo.
Štípance od blech bývají schované pod oblečení, pod tepláky, pod trenky nebo k nim přijdete pod dekou a podobně. V létě nebo v zimě, blechám je to jedno, štípou stejně v každou roční i denní dobu. Štípanců bývá víc vedle sebe a mají trochu jiný tvar. Chybí v nich ta propíchnutá dírka uprostřed.
Nevím, kde se vzala pověra o kousancích od pavouků. Pravděpodobnost, že spíte a náhodou vám vleze do postele pavouk, náhodou ho přimáčknete a on vás náhodou kousne... Samozřejmě úplně vyloučit to nelze, ale šance je to opravdu minimální. Pavouk kousne opravdu jen v nebezpečí života a kousanec by byl opravdu hodně odlišný od bodavého hmyzu. Lidé to přirovnávají spíš k bodnutí vosou. Štípnutí blechou i komárem už tu dobře popsali jiní a dobře, jen ještě doplním další "mrchy" - štěnice. M.
Od blechy neznám, zato jsem viděla štípance od štěnic. Vypadaly jako ty vaše. Kámoška s rodinou si je před pár lety přivezly z dovolené z pobytu v penzionu jedné paní učitelkyMyslela si, že jim nabízí bůhvíjaké bezvadné ubytování a po pár dnech doma by ji nejraději zabila
Dcera často cestuje ven, a vždycky po návratu míří její cesta povinně na balkón a všechno oblečení včetně kufru pořádně vyklepe. Fujtaxl mě by snad hráblo mít ty hajzlíky doma
Od blechy je ten štípanec takový větší a mnohem více zduřelý než od komára. Vždycky si vzpomenu, jak jsem jako malá jela s mamkou vlakem k tetě a přijely jsme i s blechou. Byly jsme obě poštípané a mamka s tetou tu blechu pak honily u tety v kuchyni, fakt blecha dělá velké skoky a jeden skok na záclonu se jí stal osudným.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.