Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak přilepit na polystyren OSB desku?

Od: alda* odpovědí: 5 změna:

Poraďte prosím někdo.Potřebuji přilepit na svislý polystyren OSB desku. Vyzkuošel jsemjiž několik možností ale vše padá . Podotýkám , že je stěna vystavená povětrnostním vlivům , včetně slunce .Zkoušel jsem i ktvy ale ani ty nefugují. Díky za každou odpověď.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Je více možností k přilepení, vždy musíte ale desku fixovat proti posunudí, něžli lepidlo zaschne.

Třeba již zmíněné lepidlo mamut udrží skoro vše, lepidlo PU Tytan 753, nebo 60 vteřin to taky udrží. Bez kotvení a prasárny.

rv*
hodnocení

0x

PUR pěna spojí vše

hodnocení

0x
Je to prasárna, ale nízkoexpanzní pěna PUR přilepí všechno. Jen to na svislé ploše budeš muset podšprajcovat než to uschne aby ti to nesklouzlo dolů. Prodává se speciální pěna na polystyren která polyš neleptá, ale stačila by asi i úplně obyčejná. Ono nebude na škodu když se do polystyrenu trochu zažere. Záleží na síle toho polystyrenu a velikosti plochy kterou budeš oblepovat. Na pár metrech padesátku navíc za Pur na polystyren určitě řešit nebudeš. Jedna pěna dá tak na 20 metrů.
doplněno 27.02.17 10:27: Špatně jsem se vyjádřil .. Prasárna je lepit to běžnou Pur pěnou ale i to jde.

Totak není to prasárna lepit PUR pěnou,teda běžnou byť lepší je pěna na to určená!Jinak,žádnýá PUR pěna se kterou jsem kdy pracoval polystyren NELEPTALA!Dokonce ani studnařská pěna!

janm*
hodnocení

0x

Hezký den

Lepil jsem mamutem, polystyrén na osb, když jsem to sundával, tak to šlo strhnout jen tak že se vždy svrchní vrstva polystyrenu "sloupla" vlastně se to muselo "strhat", důležité bylo ze začátku dobře přitlačit ale jinak to přilnulo hned vzhledem ke konzistenci lepidla dobře, jen na větší plochy se to zřejmě prodraží, záleží jak to tam máte...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]