Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hydroizolacni pasky v koupelne

Od: bungalov odpovědí: 7 změna:
Ahoj stavebnici, prosim o radu, použít rohove hydroizolacni pasky jen ve sprchaci nebo ve vsech rozich? Samozřejmě ve sprchaci bude jeste i cele plose tekuta hydroizolace. Jde mi o to,zda ty rohove davat do vsech rohu koupelny kvuli srazeni vody... Dekuji moc :)

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Běžně se dávají v celé koupelně,ale logicky-jaký to má smysl, že v koupelně je do cca 10cm hydroizolace ,ale když voda vyteče, tak za dveřmi nic není? To jsem nepochopil.

Jinak osobně jsem do koupelny nic nedával -na podlahu jen dlažbu a na ytongy přímo lepidlo do kterého obklad a vše dobře zaspárované. (mám teda ale vanu)

Pokud bych si dělal sprchový kout-tak s vaničkou bez hydroizolace jen obklady,Bez vaničky pak jen hydroizolaci s pásky na dno.

bungalov
hodnocení

Ve sprchaci bude samozrejme vsude, za vanou tez, na podlaze v koupelne ji taky pro jistotu dame a za umyvadlo... Ale co jine kouty v koupelne, kde neni primy styk s vodou? Jen max roseni od pary...

Klidně si kupte tekutou lepenku, udělejte vrsvtvu, jako doporučuje výrobce, dejte rohové pásky. Pak si odpovězte, proBoha proč skáču na lep prodejcům a radilům. Vždyť to nepotřebuji.

Rosením se nic nenamočí, nepoškodí, pokud budete dělat bazén v koupelně, tak klidně hydroizolaci, ale kvůli trošce vody při sprchování přeci nebudu izolovat koupelnu jako bazén.

Jak píše správně Diesel, tekoucí voda stejně vyteče přes práh, či jinou dírou někam.

(Možná že by nebylo na škodu, dát do tekuté lepenky i perlinku.)

prazskejpepik*
hodnocení

1x

logiku to má, když to bude všude včetně hydroizolace

Jakou logiku to má? Když pod keramickou dlažbou, pod lepidlem bude hydroizolace?

doplněno 28.02.17 10:47:

Pepíku, zacházíme do podrobností instalace vaničky. Vy se ptáte, zdali poteče přes práh, ale sám dobře víte, že poteče do odpadu.

Keramický odklad a správná spárovačka je nepropustná.

prazskejpepik*

tak to tam nemusí dávat ani ty pásky. na co? voda ve sprcháči teče do vaničky a ta co poteče po koupelně, vyteče přes práh.

hodnocení

0x

Rekonstruoval jsem koupelnu loni před Vánocemi a dával jsem je do všech rohů na podlaze, ve sprcháči ve všech rozích až po strop a na stěně s umyvadlem asi do metru a půl - jistota je kulomet a pásek byl v ceně lepenky.

Jinak sprcháč je bez vaničky, jen dlažba.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]