Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejde mi vytahnout vlozka ze zamku!

Od: voz76* odpovědí: 9 změna:
Dobry den poradi nekdo,specha to, je mozne ze by nesla vytahnout vlozka ze zamku? Je to zamek bezpecnostni tak jsme jej chteli tedy ciste vlozku vymenit ( prisli jsme o vsechny klicky a nyni potrebujeme vymenit, ale jak se snazim delam zkousim tak vlozkA je totalne zasekla, nejde ven! Stalo se to nekomu? Neporadi kdokoli? Specha to.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Pokud opravdu není klíč, tak musí nastoupit hrubá síla. Někdo odvrtává, já doporučuji lámání.
Sundat vnitřní štít, venkovní nechat, odshora nasadit velký hasák, fakt velký, používám instalatérský 2,5 palce a pořádně trhnout. A FABka je vedví.
Pak podle situace vyndat druhou půlku a nasadit novou.
amidamaru*

Souhlasím.Ale raději bych vrtal nejpre z jedné strany,abych snížil pnutí..A z druhéstrany pak tahal.Nebo vrtal tak douho,až ten jazýček,sám odpadne.

hodnocení

0x

Není možný, aby nešla vytáhnout vložka.

Napřed polevit šroubek, který drží vložku v zámku, pak malinko pootočit klíčem a musí jít vyndat. Někdy to trochu drží blbě namontovaný kování, tak se musí štítek polevit a pak tomu už nic nebrání.

hodnocení

0x

ten klíček musí být trochu šikmo - a vytáhnout by to mělo jít. Jednou se mi ale stalo, že celé to kování dveří bylo trochu hnuté a díky vytáhnutí zámku-vložky se mi celé rozsypalo... Tipnul bych si tedy plastové dveře a vadné kování dveří - pokud chcete měnit vložku, velmi opatrně ! nebouchat a dávat pozor, ať nemusíte vyměnit komplet dveře.

pohanka*
hodnocení

0x

Pokud by to nešlo, tak volejte ,,zámečnická pohotovost,, podle místa, kde bydlíte.

fran56ris*
hodnocení

0x

hobby.idnes.cz/...

Pokud to nejde lehce, povolit celý štít s klikou, jak přední tak zadní.Záleží na konstrukci.Některé mají jen dva šrouby ve vnitřní straně dveří.

prazskejpepik*
hodnocení

0x

koukám, že si snad všichni nevšimli, že nemáte od vložky ani jeden klíč a bez něj to normálně asi nejde

ladinpraha*
hodnocení

0x

Bez klíče jedině odvrtat a pootočit jazýček šroubovákem. Bez toho ji nevytáhneš.

Nejde mi vytahnout vlozka ze zamku!

figurek*
hodnocení

0x

ale jistěže jde vložka vytáhnout. Jeden klíč vám snad zbyl, ne?

1/ povolte šrouby v kování.

2/ uvloněte a vyjměte šroub, který drží fabku. (Jestli nevíte který to je, tak jste tak jako tak v háji a dál nemusíte pokračovat)

3/ Vezměte poslední klíč, zastrčte ho do fabky a lehce pootočte jako při odemykání.

4/ fabka by se měla uvolnit. Vytáhněte ji ven.

Novou fabku vložíte opačným postupem.

Raz dva tři a je hotovo. Žádný problém. :)

Jestli vám nezbyl ani jeden klíč, tak problém máte. Nastoupí hrubá síla.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]