Nejste přihlášen/a.
Nějaký ten kohoutek bude přetlakový bezpečnostní ventil.
Když se ohřívá studená voda, teplem mění, zvyšuje svůj objem. Pokud se tlak v bojleru zvýší na určitou mez, přetlakový ventil povolí a tlak se sníží.
mělo by to značit, že bezp. přetlakový ventil je funkční...
množství vody ve vědru závisí od toho, jak často a kolik vody bojler ohřívá, také na nastavené teplotě...
v návodu ke kotli by měl být návod, jak se pootočením páčky přetlakový ventil zkouší...
Studená voda jde do boileru přes zpětnou klapku a pak bezpečnostní ventil. Odkapávání je v pořádku. Aby k němu nedocházelo, lze dát (někde v cizině je to i povinné) expanzní nádobu (vychází malinká). Já vždy demontuji zpětnou klapku, pak taky k odkapávání nedochází. To ale nikomu nedoporučuji - zvláště v panelácích může docházet k přepouštění teplé vody do studené a podobně.
zdravím přesně stejný problém -kapající voda v tomto množství přes bezpečnostní ventil...semotamo člověk na voděnku v kyblíku zapomene a pak vytírá..jestěže bojler je ve sklepě kde je vykachlíčkovaná podlaha ale nemám tam kanálek/odpad/ten je vedle v místnosti takže jsem si sehnal silonovou průhlednou hadičku --nasunul na tu trubičku z toho ventilu tu sil.hadičku kterou jsem pak dal tak ať nijak nepřekáží a voda mi teď už několik let jde do toho odpadu vedle v místnosti...to množství nakapané vody je značné ale bohužel je to asi dané tím materiálem bojleru a jeho tepelnou roztažností...měl jsem předtím bojler Tatramat tam taky kapala voda z toho ventilu ale opravdu mnohem méně..
Ano, odkapávání je naprosto v pořádku, z logiky věci - voda při ohřevu mění svůj objem, zvětšuje a měla by někam odcházet. Není-li řešeno nějak jinak, viz výše, voda by neměla kam jít a bojler by prasknul. Odkapávat má však pouze z toho pojistného ventilu. Chtít tedy, aby bojler nekapal, to příliš nelze, ale z jiných míst, než z toho ventilu by odkapávat neměl (pokud ano, je někde problém). Voda samozřejmě musí někam odkapávat, ať už do odpadu, kýble, nebo někam jinam, toto je důležité sledovat.
Máme to přesně jako vy - bojler Dražice, před dvěma měsíci namontovaný, ohřev nastaven na 60 stupňů, objem 150 l. Denně nakape cca 2 litry, za 4 dny cca 8 l, což je, jak píšete skoro plný kýbl, takže to souhlasí. A je to v pořádku. Jak už je uvedeno, množství vody záleží na objemu bojleru a na nastavené teplotě (čím větší je objem a nastavená teplota, tím více vody uniká). Přetlakový ventil je potřeba alespoň jednou měsíčně kontrolovat, a v případě potřeby opravit (může se zanést vodním kamenem).
Při ohřevu 150 litrů vody z teploty 15o C na 65oC by Vám mělo odkapat 1,35 litru. To byste ale musela spotřebovat těch celých 150 litrů. Pokud spotřebujete za den méně, tak i méně odkape. Těsnost pojistného ventilu překontrolujete tak, že vypnete přívod elektřiny do boileru a pojistný ventil by měl téměř okamžitě přestat kapat. Když kape stále, tak je sedlo kuželky znečištěno a je třeba ventil několikrát "profouknout" tlakem vody nazvednutím ovládací páčky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.