Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Popraskané stěny u souseda

Od: mares odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, od minulého konce roku rekonstruuji byt v panelovém domě ve 2. patře. Nademnou jsou 2 patra. Na začátku rekonstrukce se vyřezávaly futra a do jedné příčky se dělal otvor na dveře. Dnes mi volala sousedka, která bydlí nademnou s tím, že má po našem "bourání" popraskané stěny, které má dělané minulý rok. Jenže veškeré bourací práce se dělaly naposledy před měsícem. Od té doby jsem se sousedkou párkrát mluvil a nikdy se o tom nezmínila, až dnes. Jak se mám k této situaci postavit? Nejvíce zarážející je to, že mi to řekla až dnes ...

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

stěny v paneláku neustále pracují myslim že bude problém dokázat že ste to způsobyli vaší rekonstrukcí bytu

prazskejpepik*
hodnocení

0x

tak jestli má popraskané spáry mezi spoji stěn, tak tomu věřím. běžný jev i bez bouracích prací v okolních bytech. samozřejmě, že tomu bourací práce nepřidají. co znamená dělané stěny minulý rok? vymalované, štukované, nebo nějaké stěrky.jakou technologii použili?

ovczaak*
hodnocení

0x

vždycky se někdo najde,kdo to zkouší...většinou jim řeknu,že pozvu statika na posouzení,pokud řekne,že praskání je zaviněno mou rekonstrukcí,bude to znamenat narušenou statiku domu. to bude znamenat vystěhování lidí z domu...tímto mým návrhem to zatím vždy skončilo. *smich* nevím,co by jste tam musel provádět,aby popraskaly panely o patro výše...

mares
hodnocení

Nepraskaly panely, ale omítky, ale ještě jsem to neviděl. V každém případě tam budu muset zajít se mrknout. Sousedka říkala, že omítky dělaly minulý rok, ale co přesně delali, to nevím. Ale podel toho jak mluvila, tak to jen zapravili a tím to skončilo. Možná jen vymalovali, nevím, ani nevím jak to poznat. V každém případě jsem z ní vytáhl informaci o tom, že tam nemají žádnou perlinku ...

ovczaak*

aha,to bude o kvalitě práce,jak ji ty omítky udělali. nepřítomnost perlinky není podstatná, sousedku pošlete do lokality úplně stranou civilizace...ani se tam nechoďte dívat,zkouší to...*smich*

mares
hodnocení

Tak ja osobne delal taky na byte omitky, ale byly v takovem stavu, ze se musela vetsina oskrabat temer az na panel a natahnout lepidlo, perlinka, stuk. Hlavne kvuli praskani, ktere by se mohlo opakovat. Jestli se to dela i jinak netusim ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]