Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Suché podlahy

Od: tanner* odpovědí: 5 změna:

Bohužel jsem furt nenašel nejvhodnější variantu podlah. Proto Vás prosím o radu:

Potřebuji prosím vás poradit s podlahama v starším RD. Jedná se o patro nad přízemním. V domě není problém s vlhkostí.

Výška místností 2,4m- dva pokoje, ložnice a záchod
Když odstraním vrchní záklop – desky a rákos – výška stropu místnosti 2,55

Potřebuji srovnat budoucí záchod, ložnici a pokoj. V jednom pokoji je udělaná betonová podlaha. Tuto bych si stanovil jako výšku.
Další místnosti: desky cca 2,5cm , pod tím trámky 10cm a vysypány omítkou a nějakou hlínou (suchá).
Potřeboval bych poradit která podlaha by byla nejvhodnější, bohužel se nedokážu rozhodnout. Mezi místnostmi mám trámy, vodorovně, i svisle. Ty musím co se týče podlahy schovat, tak abych ji srovnal. V místnostech budou jen radiátory.

Varianty:
1) odstranit původní záklop, vynosit hlínu a dostat se na desky. Položit folii, udělat ekostyrenbeton 10cm -500kg/m3, na něj nalepit pur pěnou OSB 15mm jako roznášecí vrstvu. Strop nechat v původní výšce. ( mně nejsympatičtější varianta )

2) odstranit původní záklop, nechat trámky, položit na ně osb desku 18mm 2x do kříže. Strop nechat v původní výšce.

3) odstranit původní záklop, vše vyházet a dostat se na desky, na ně dát nové trámky, mezi ně vatu a zaklopit OSB. Strop nechat v původní výšce
4) neodstraňovat původní podlahu, na ni dát vatu 2cm Steprock, a OSB desky 18mm 2x do kříže.
Shodit strop z desek, a podvěsit SDK hned pod trámy. Celková výška místnosti by byla furt cca 2,35m
U této varianty, se trochu bojím, protože v jedné místnosti, na kraji podlaha trochu padá,, tudíž našroubením OSB na původní podlahu, bych sklon okopíroval.
Přemýšlel jsem i o Farmacellových podlahách:
tedy vyhodit vše, vysypat Liborem, nato rovnou fermacell.
Tato varianta je finančně velmi nákladná.
Jestli má někdo zkušenost, zkuste prosím poradit. V případě nejasností rád poskytnu bližší informace.

Suché podlahy

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

prazskejpepik*
hodnocení

0x

na zdravý záklop folie, liapor na vyrovnání dle potřeby, kročejová izolace, desky OSB, nebo sádrovláknité křížem s diletací kolem stěn, podlahová krytina. vyzkoušené :)

tanner*
hodnocení

Dobrý den, to zní rozumně, nicméně liaporu bych musel dát cca od 0,5 - 1,5cm. vatu tak 2cm a osb 18mm do kříže . To bych zvýšil podlahu, a výška místnosti by byla 2,33 to by asi nebyl problém. Na ten liapor dát přímo izolaci?

prazskejpepik*

popsal jsem skladbu ve vrstvách za sebou. položit folii s přesahem až na stěny na čistá prkna bez hřebíků atd. Liapor vyrovnat do váhy podle potřeby, přímo na to kročej.izolaci. výška místnosti se samozřejmě odvíjí od zvednutí podlahy a já šel myslím na 2,30 m. stavební zákon takovou malou výšku možná u nových staveb nedovoluje, ale u rekonstrukce starého domu ano (aspoň tak bylo v mém případě ve stavebním povolení jako výjimka povoleno)

hodnocení

0x

vata 2cm je v tomto případě o ničem,liapor taky neumí tlumit zvuk.mam podobnou skladbu v patre v koupelně a hruuuza.

příště vyliju betonem jako soused a bude funkční ticho.

jabraka*
hodnocení

0x

O suchých podlahách jsem se tu několikrát zmínil.

rigips.cz/...

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]