Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Potřebovala bych radu. Sousedka nad námi neustále uklízí tak, že mete nepořádek z balkonu pryč dolů. Samozřejmě se mi už několikrát stalo, že mi to nametla na čistě vyprané prádlo, nebo prostě mám vytřený a uklízený balkon a ona mi ho takto zašpiní, mám to potom všude, co je na balkoně. Prostě všude.
Zkoušela jsem jí domluvit, nic. Houkla jsem na ni, taky nic, dělá to vesele dál. Teď už jsem se dožrala, a smetí jsem jí donesla před byt a rozsypala na rohožku. Dělá to vědomě, protože si vypla zvonek, abych se jí nedozvonila a nemohla jí nadat.
A největší gól na tom všem je, že její sousedka, bydlící naproti, se ještě nad tím pozastavuje, jak já se neumím chovat, jak já si nevážím atd. a přicmrndává si. Samozřejmě, že se paní nepřiznala, čím obtěžuje a že to smetí na její rohožce není jenom tak. Ještě si špitají na chodbě jak JÁ údajně neumím bydlet, a co jsem to za člověka. JÁ? Která nikoho neobtěžuje, ale oni obtěžují mne?
Proboha, poraďte, cokoliv, aby toho nechala? Domluvy nepomáhají, houknutí taky, když vidím, jak to mete dolů.
Správce domu se do toho nechce míchat. A jde o starý škatule, já jsem o dost let mladší.
Je na takovéto lidi vůbec obrana? Děkuji za každou radu, jak ji vypéct, abych měla klid. Tento boj trvá už 5 let. To jako znamená, nebo tu škatulu opravňuje, že si jsem toto povinna nechat líbit, jenom proto, že jsem mladší?
Jo, jenže jak? Jde to jednou, dvakrát, pětkrát, ale ne stokrát, donekonečna.
Spíš mne zaráží, jak někdo na toto může mít žaludek? Kde se to bere? Jak to udělat a snažit se být "nad věcí"? Už jsem nad věcí 5 let. Já si svoje koberečky klepu do vany, spláchnu vodou, a to pode mnou nikdo nebydlí, ale mám sousedy vedle. Tak je neobtěžuji a dělám to takhle. Tak proč ona toto dělá? Proboha proč?
Dobrý den, rozumní lidé se dokáží domluvit, ale pokud není se sousedkou rozumná domluva, máte možnost obrátit se s oficiální stížností na Městskou policii, pokud ve vaší obci Mětská policie není zřízena, tak se bez obav se stížností obraťte na Policii ČR nebo přímo na MěÚ /OÚ/ komise k projednávání přestupků ve vaší obci. Tak jak to popisujete se vaše sousedka s největší pravděpodobností dopouští přestupku proti občanskému soužití dle § 49 odst.1 písm c) zákona č. 200/1990 Sb. o přestupcích " ...přestupku se dopustí ten, kdo úmyslně naruší občanské soužití schválnostmi nebo jiným hrubým jednáním ...". Z Vašeho příspěvku jsem pochopil, že to sousedka dělá úmyslně, opakovaně již několik let. V žádném případě jí neoplácejte stejným způsobem, jelikož by jste se dopustila stejného přestupku. Je vhodné si opatřit důkazní materiál, až vám zase bude mést svinstvo na vyprané prádlo, nahrajte si ji na video na mobil a ještě lépe je mít svědka /svědky/, např. kamrádku, která u vás bude na návštěvě. Ale nejlépe je zavolat Policii, je jedno zda MP nebo PČR. Pokud policie zjistí, že se přestupek skutečně stal, uloží sousedce na místě blokovou pokutu, případně sama na místě provede základní šetření, provede buď fotodokumentaci, nebo videozáznam a spolu s úředním záznamem podezření z výše citovaného přestupku oznámí příslušnému Obecnímu úřadu. Vaše sousedka pak bude předvolána k projednání přestupku k příslušné komisi OÚ, předvolána budete také Vy jako poškozená a případní svědci. Připravte se ale na to, že sousedka bude argumentovat tím, že vás obviní, že jste jí smetí sypala na rohožku před dveře. Někdy stačí důrazná domluva strážníků nebo policistů, ale "špatná" budete Vy a asi Vás budou sousedky pomlouvat, že na ně voláte policajty atd.. Špatné sousedské vztahy vždy snižují kvalitu bydlení ať už v bytovém nebo rodinném domě. Měli jsme stejný problém, sousedé nad námi uklízeli balkon tím způsobem, že jej polili vodou a špinavou vodu metli z balkonu na náš balkon a když jsme měli pověšené prádlo tak i na vyprané prádlo. Snad vaše sousedka dostane rozum, mnoho štěstí a pevné nervy při řešení vašeho problému.
No to je právě ten problém: jak opatřit důkaz, to bych musela někde namontovat kameru, aby bylo jasně vidět, že to mete dolů. Jsou to bodlinky z modřínu, prach, listí, prostě náletové věci. Bude tvrdit, že to ona neudělala. Jediná šance, jak ji chytit, opatřit si přímo důkaz. A ona evidentně ví, že to nejde a je toto dost neprůkazné. Ignoruji to už 5 let, vypěnila jsem dvakrát. Ona mi to už udělala padesátkrát. Proboha, proč máme zákony pro takovéto gaunery?
Paní již několikrát přelila kytky, řekla jsem si budiž, stane se. Ale nejde nad vším a pořád stále mávat rukou.
S takovými lidmi, jako je vaše sousedka mám zkušenosti, ona ten svinčík mete k vám na balkon, protože je to člověk, který vyhledává sousedské konflikty, baví se tím a v podstatě je to její způsob zábavy, alespoň si myslím, že je to ten typ. Když to nebude smetí z balkonu, najde si jiný způsob vyvolávání sousedských konfliktů, předpokládám, že je to důchodkyně, nebo paní, která již nechodí do práce, žije sama a nudí se. Možná se mýlím, ale tohle "zapšklé" důchodkyně dělávají. Pokud je to skutečně tak, po dobrém s ní asi nic nesvedete. /aby si má slova někdo nevykládal mylně, nemám nic proti důchodkyním a důchodcům všeobecně, sám jím za pár let budu/.
Když se lidi nesnesou, je to vždycky zlé.
Jestli máte fakt dobré úmysly a svatou trpělivost, zkuste to ještě znovu několikrát po dobrém. Zajít za paní, pozvat ji třeba na kafe, a v klidu jí sdělit ještě jednou, co vám vadí. Zajít za paní, s sebou lopatku a smetáček, já bych jí to tam fakt šla uklidit a klidně každý den, přece si tam nebude dělat smetí jen proto, aby vám ho metla dolů...
Jo a zapomeňte na slovo "škatule".
Tak si ten balkon nechte zasklít a máte pokoj. Baba je asi tak trochu blázen, nic s ní neuděláte a jak vidíte, tak za 5 let jste mluvením vyřešila kulový.
ejejetj : špatně i když dobře myšleno.Nemůžete si jen tak bez ničeho nechat ,,zasklít,, balkon v paneláku.Narušíte vzhled domu.Jinak otázka - na co je vlastně balkon? Nebo vlastně k čemu? Nemáme ho a nepotřebujeme ho(obecní byt).Že máte ,,kazatelnu,, do ulice? Vyprané prádlo věšíme doma na šňůry v koupelně a ložní na sušák v předsíni.Když je teplo,tak si jdeme sednout na lavičky u baráku a sejdeme se tam postupně všichni.Dáme si pivko,vínko,cigárko a normálně v klidu si řekneme co komu vadí a jestli by to šlo nějak vyřešit.Nějaké řešení problémů na úrovni např. OÚ jsem ještě po sedmi letech nezažil.Např. když byla letos ta kalamita sněhu,tak jsem daroval lopatu a pak jsem při návratu domů potkal synka souseda jak pěkně odhazuje sníh - teda byl to jeho trest za pololetní vysvědčení - ale účel to splnilo.Chodník čistej.Tím chci jen říct,že s blbem se nedomluvíš a jsem rád,že bydlíme v takto normálním paneláku.Ale už se těším jak bude teplo a odstěhujeme se na zahrádku.
Asi s ní nenaděláte nic, hňup je hňup a hňupem zůstane. Jedině budete muset zainvestovat a balkón nechat zasklít nebo koupit markýzu, která bude přesahovat a smetí bude padat na markýzu. Ale pak budete moci balkón zase využívat.
Dobrý den, vycházím z toho, že píšete celou pravdu. Ano, Vaše největší provinění je to, že jste mladá (krásná a žádoucí) a to starší paní nepřekousne. Navíc, odhaduji, že tam bydlí déle než Vy a tak si činí nárok na "domovské právo" a nejlepší způsob bydlení. Pokud máte třeba i svědky tohoto konání, tak paní nahlašte na radnici. Bude to řešit přestupková komise, kam si paní i Vás zavolají a ona může dostat i pokutu - a potom Vás bude "milovat" ještě více. Zdravím!
zuhud - to jste si mé psaní špatně vyložila. Psal jsem o možné příčině (i ze zkušeností) a napsal jsem Vám i řešení - jestli stížnost podáte je nyní na Vás (samo to "nevyšumí" a namazat paní schody sádlem nemůžete, resp. bylo by to asi trestné).
zuhud - musíte si ujasnit, jestli si zde pouze stěžujete a potřebujete utěšit nebo zda očekáváte radu.
Zatím se zdá, že poradit nechcete, ale na "pohlazení" čekáte.
No bohužel svědky nemám. Pod námi nikdo již nebydlí. Viděl ji jenom můj přítel, ale paní to hlavně dělá tak, aby ti svědci nebyli. To znamená dopoledne, když jsem doma já sama, když odjedeme z domu pryč všichni atd. Podívejte se, já vím, že jsem o řadu let mladší, ale to přece nikoho neopravňuje, se takhle chovat a obtěžovat. Vždyť já si to přece nejsem povinná nechat líbit. Já nechápu to chování. Co si paní myslí? Že se budu usmívat? Už jsem jí vklidu domlouvala několikrát, ale bez výsledku. To si mám nechat sypat a mést bordel na hlavu? Nebo nemám právo používat balkon? Nebo jako co?
No když jsem tu úrověň měla "vyšší" a paní jsem domlouvala, prosila ji slušně a vysvětlovala, proč to nemá dělat, ať si vezme lopatku, že to takhle nemůže dělat, a zůstalo to evidentně bez odezvy, ještě na mne byla sprostá, tak ano, jsem se pak musela snížit na její úroveň, aby paní zakusila pocit, co to je, když někdo dělá bordel jí. Domluvy evidentně nefungovaly a pokračuje v tom vesele dál. Toto jsem udělala dnes podruhé. Že jsem se dožrala, a už jí to odnesla na rohožku.
Stím moc neuděláte.Nejlepší si toho nevšímat.Čím více budete rozčilovat tím více bude mít radost.Jak dokážete že Vám zametá smetí na balkon? A smetí na Vašem bakoně je od ni?Ona však pomocí souseda a fota dokáže že Vy ji sypete smetí na rohožku.Nakonec budete ta špatná vy.Bydlení v paneláku vyžaduje určitou toleranci. Někomu vadí soused co kouří na balkoně,druhému štěkot psa,dalšímu hlasitá hudba,zápach z kuchyně...
Ono někdy Oko za oko,zub za zub neni to pravé. Také jsem bydlel v paneláku když jsem našetřil a koupil domek na vesnici tak nás asi pánbu odměnil senzačními sousedy.
Ještě když jsem bydlel v paneláku v přízemí.Dům měl sedum pater a když někteří uklízeli chodbu tak smetí smetli do výtahové šachty.A jak to vypadalo dole v přízemí? Nebo čistit si boty na rohožce? Také s tím nikdo nic neudělal.A smetí z vrchních balkonu? Dokonce nám ho i pozvracel někdo z vrchu.
Já si toho nevšímala, ale ona v tom prostě jede vesele dál. Nedokážete si představit, že sedíte na balkoně a teď vám všude začně padat bordel. Do kafe, do počítače, do vypraného prádla, v zimě na hrnec, do kytek atd. Ano, bydlení v domě je o jakési toleranci, ale metení bordela na balkon druhých rozhodně nelze srovnávat s tím, že někdo vaří kapustu a všude to smrdí. To jaksi přežijete, ale mést někomu schválně nepořádek na věci, všude, a pravidelně, bych řekla, že do kolonky slušného soužití s tolerancí bydlení v paneláku rozhodně nepatří. A jestliže ano, v tom případě jdu, a začnu si poslouchat, hlasitou hudbu, kterou nechám mlátit barákem od 6-22 hodin, protože na mne nikdo nemůže, z důvodu, že je bílý den a neruším noční klid,ne?
Já už jsem prostě z toho všehou zoufalá. V létě mi to jde ventilačkama do bytu, nemohu nechat otevřeno. Proto jsem opravdu tak zoufalá.
Ještě jsem přemýšlela si toho nevšímat a usmívat se, a dělat, že mne to neštve, jenže je to těžké. Jenže to už dělám skoro pět let, toto trvá. Nepřed jsem to vysvětlovala, pak jsem na ni houkla, jenže si nedokážete představit, že přijdete domů, máte vyprané prádlo, a máte na něm bodlinky z modřínu, špínu a prach? A můžete to celé vzít a znovu vyprat? Peru to za svoji vodu, za svůj prášek. Jsou to moje peníze. A pračku jsem taky v lotynce jaksi nevyhrála, že? A i kdyby, paní toto neopravňuje se chovat, a toto dělat. Kdyby to bylo občas, ale to je z železnou pravidelností, pořád a bez skrupulí. Ze začátku jsem si myslela, že je to nahodilá záležitost, že si paní zapomněla lopatku, nebo je toho méně. Jenže jsem postupem času zjistila, že to tak není. Trvalo to rok, bydlíme tu 5 let.
Teď už bude asi pozdě, ale na začátku jste mohla udělat jednu věc. Ona Vám asi nevěří, že Vám to smetí opravdu padá na balkon. Tenkrát jste mohla zkusit ji pozvat k Vám na ten balkon a poprosit ji, aby někdo u ní doma začal zametat ten její balkon. Teď už to půjde těžko. Podle mne tohle nevyřešíte, protože nejdete na ta správná místa, o kterých tady mluví jiní rádci. Takže Vám nezbyde než to co děláte. Tedy neustále opakovat že nejste povinna tohle snášet. To nejste, ale proto byste něco musela udělat. To, že vysypete smetí na rohožku té paní, jí ani nemusí docvaknout, že je to od Vás. A nakonec to je pro vaše štěstí, protože kdyby Vás chytla při činu, tak by mohla způsobit pěkný brajgl ze kterého byste se těžko vymotávala, protože by Vás chytla přímo za ruku. Ale to, že ona doma zametá a Vám to padá dolů jí těžko dokážete. Je to zapeklitá situace a nezávidím Vám ji. Podle mne to je neřešitelné.
A ještě mne napadlo jedno. Kdybyste v sobě našla dost diplomacie, tak můžete dojít s pytlíkem kafe za tou paní co bydlí naproti a vysvětlit jí v klidu Váš problém. Třeba by to zabralo. Já bych tohle teda rozhodně udělala.
Ona neví, že to padá dolů? Ona neví, že exituje gravitace? Jinak bydlí sama. A k ní do bytu, nevkročím, protože mám strach, aby mne nebo přítele nenařkla, že jsme jí něco ukradli. To tedy nee. Na kafe zvát taky nikoho nebudu. Já jsem se tu navysvětlovala a naprosila opravdu hodně a dlouho. Jestliže někoho slušně, několikrát a opakovaně poprosíte, ať používá lopatku, že to takhle nemůže dělat atd. A ona si ještě navíc vypne zvonek, tak mi věřte, že nemáte chuť už cokoliv řešit smírem, domluvou a v klidu. Ono jde vše snášet do určité míry a doby. Ale toto je evidentní naschvál, který snáším už 5 let.
Já nemůžu dát prádlo na balkon, peřiny vyvětrat, nechat si tam cokoliv, nemohu mít kytky, nemohu nechat otevřená okna atd. Dokážete si to představit?
A sousedka od naproti je to to stejné. Jo, vrána k vráně sedá.
Správci jsem si stěžovala několikrát, nechce to řešit, žeprej nemůže tady nikoho vychovávat. Tak jsem mu na to řekla, že právě od toho je správce a má to od něj jinou váhu. Hraje jenom líbivou politiku, aby ho měli všichni rádi, a nebyl on ten špatnej. Takže ji v tom takhle prostě podporuje.
Ach jo.
Tak ten svinčík vyfoťte a vystavte na domovní nástěnku, se jménem té sousedky. Nebo bych se nechal k ní pozvat (pokud je to možné) a svinčík tam vysypal na koberec. Pokud koberevc neznehodnotíte (např. olejem) nevznikne jí žádná škoda. Další nápad - vzít něco jako vysavač naruby a hadicí ji to nafoukat na její balkón zpět. Nebo tam naházet něco jako plastové kroužky, nalámané špejle apod. Její smetí můžete také nasypat do schránky nebo do jejího sklepa. A ještě bych si přisadil a přidal nějaký jemný tmavší prach. Nebo si počkat, až bude mít u hlavního vchodu službu s úklidem a v daný týden chodbu špinit, v deštivých měsících se projít bahnem. Ještě by se to dalo vysypat na auto, ale to už by možná bylo poškození cizí věci...
kdyby jste viděla, co bydlí nade mnou, tak tohle je čajíček. prostě je to panelák a mladá rodina s několika dětmi je masakr. zatím jsem v klidu a říkám si, že je to přejde, protože vyjednávání na úrovni průměrného bělocha není účinné. tak mě možná jednou uvidíte v prvních večerních TV zprávách
Já vidím jeden dost zásadní problém. Vy si myslíte, že to dělá. Mohli jste ji jednou vidět, ale ty ostatní případy už jsou jen vaše dohady. A tak na to budou pohlížet všichni. Dokud nebudete mít v ruce cokoliv hmatatelného, nic nezmůžete. Můžete se pokusit naklonit ostatní nájemníky na svou stranu, mluvit o tom, jaký máte problém s bordelem na balkoně (odpusťte si útočné obviňující řeči) a jestli i jim se tam tak práší... V žádném případě se nepouštět do otevřeného konfliktu, protože jestli je paní tak trochu "na hlavu", zaděláte si na ještě větší problémy. Kolik sousedských válek už proběhlo médii a nikdo z toho nevyšel jako vítěz. Může se jen nudit a vy ji v tom budete ještě podporovat. Řešte to veřejně na schůzích, vyvěste vaše vyjádření na nástěnku (opět podotýkám, že bez urážek, jinak budete ta fúrie vy). Srážka s blbcem je to nejhorší.
Přeji pevné nervy. M.
taky doporučuju jít to nahlásit někam na úřad, aby si ji pozvali a stále to opakovat. Třeba ji pak přestane bavit to chodit někam vysvětlovat.
Pak to zakrytování balkonu je také dobrá věc.
U známých jim zase ze shora kape psí moč, důchodkyně ven nechodí a tak pes se venčí na balkoně :-/
Jiní známý zase na záchodě vědí, jak někdo pravidelně sedí na míse s retkem v hubě a oni tam mají na zvracení (nekuřáci).
Zlatej domek. Ale sere mě také soused, že si dal ovocnej stromek jen 1 m od mého plotu. Taky to chci řešit, ale ještě musím vychladnout, než mu naznačím, že to asi nebyl nejlepší nápad.
A nevadí jí třeba něco zase od vás.Hlasitá hudba,hlučné vaše mluvení,chození doma v dřevácíh,cokoli,co třeba vám ani nedojde,že to někomu může lézt na nervy.Nevím,jenom se ptám,jestli neexistuje nějaký prvotní problém od vás a ona to nějak oplácí.Děti jestli jí něco neprovedly,posměch,atd.Jestli ne,tak pak je to opravdu čůza. Když vám tady radili,dojít na ten městský úřad,to je dost dobrý nápad,snad jediné řešení.Zamýšlíte tam tedy dojít,nebo už jste tam byl/a? Já myslím,že svědka na to ani mít nemusíte.Je to prostě stížnost občana.Nevěřím tomu,že by s tím něco nedělali.Dejte si stížnost a ten bordel neuklízejte,aby byl vidět.
Jako osoba s velkými zkušenostmi s blbými sousedy - i sem jsem se dostala kvůli dotazu, co dělat s místním alkoholikem, jehož pes štěká i více než 10 hodin denně, vám mohu poradit jen jedno. Zkuste Černé ovce v České televizi. Třeba se baba chytne za nos. Jinak si myslím, že jsou 2 druhy lidí, kteří se takto chovají. V prvém případě jde o člověka, který dotyčnému něco závidí a tímto infantilním způsobem se mu snaží škodit a v druhém případě se jedná o psychickou poruchu, často počínajícího Alzheimera, s takovým člověkem pak není žádná domluva, protože žije ve svém světě, kde on dělá vše dobře. Ze své zkušenosti vím, že v takových případech platí, že sytý hladovému nevěří, kdo nezažil, jaké je to mít pocit bezmoci ve svém domově, ten to nepochopí. Fakt zkuste ty Černé ovce v televizi.
nedalo mi to...bydlel jsem v domě kde byla taková šachta kde byly vyvedeny malá okna-ventilačky ze záchodu a koupelny z každeho bytu nade mnou-asi pět pater-od střechy dolů..u mne byla podlaha té šachtice-no a já měl dole v předsíni takové velké okno které jsem mohl otevřít měl jsem tam uklizeno a ukládal jsem si tam žebříček a nějaké smetáky..vše bylo v pořádku a pak se nahoru nastěhovala nová rodina a mladá paní začla tím svým okénkem od záchodu házet dolů použité vložky..přišel jsem na to jak jsem začal pátrát po zdroji neskutečného smradu..no je to směšné ale já pak musel zjistit kdo to dělá..no a jak jsem pak viděl tu ručičku jak tu nálož zase hází dolů tak jsem začal řvát a pak jsem jí to její zboží které jsem zpočátku uklízel a pak hromadil do kyblíku s víkem vysypal před dveře s patřičným slovním doprovodem/dveře neotevřela/pak už byl klid a záhy se odstěhovali...já vím neporadil jsem ale aspoň vidíte že dolů mohou padat horší věci
Na vašem místě bych příkladné prádlo ofotil(s datumem)A podal stížnost na obecním úřadu.Jiná verze není.Jsou totiž někteří,kteří se v tomto vyžívají.Například na mne soused za 9 let napsal 73 udání na instituce o kterých ani nevím.Příklad:Mám nelegální podnikání(nabíjím baterku ve sklepě)nelegální odběr elektřiny,Odebírám mu elektřinu z ledničky,přepínám mu televizi přes internet,kradu mu kredit z telefonu,atd.A to jenproto,že jsem zakázal manželce všem návštěvy,když jsem byl po těžké autonehodě.Jo a ještě.Pro jistotu si napište,a nechte potvrdit sousedy,že nic neděláte proti domovnímu řádu.A kopii dejte bytovému správci,a at vám to potvrdí že to převzal.Ze skušenosti vím(známá)že někteří jsou takoví(sousedé)podvratáci,že se aninenadějete,a příjde Vám soudní vystěhování,aniž by jste co dělala.Hold zákony už nejsou pro normální lidi.
Dobrý den,
Dnes jsem Vás dočetla a děkuji rádcům za rady. Probrala jsem to s přítelem a dospěli jsme k názoru, že:
1) nemáme to jak prokázat, museli by jsme natočit video jak to dělá a to je potom důkaz s kterým mohu někam dojít. Pak bych zvítězila. Ale vzhledem k tomu, že jsou to bodlinky, prach, nelze to viditelně prokázat. Pokud jí něco dám na balkon já, jí to bude šumák, protože ona to jenom smete dolů a hotovo. Takže tímto ji nevytrestám, jenom opět sebe. Ten bordel mi ona v klidu smete opět na balkon. Jedině bych fakt musela umístit kameru, někam, kde by bylo průkazně vidět, že to mete v klidu dolů, ale jak a kam, když bydlí výše? To by ta kamera musel být v úrovni jejího patra. A umístit kameru tak neviditelně, aby si jí nevšimla bohužel nepůjde.
Takže tudy opravdu cesta nevede.
Něco jiného by byla například voda. To už jde natočit, a je to průkazný důkaz. Totéž mi řekli na PČR, že toto půjde fakt těžko. Že v případě vody, by nebyl problém, aby okamžitě dojeli. Že mne chápou, ale že to bez důkazů prostě nepůjde.
2) musím si dávat pozor, aby ona ještě nežalovala mě. Takže se budu snažit si toho nevšímat. Třeba ji to přestane bavit, že to nepadá na úrodnou půdu.
3) zasklít balkon nelze, musí souhlasit všichni vlastníci, je na to zákon a to ona, prostě z principu nedá. Takže zasklení taky nehrozí. Ostatní sousedi: nikdo tento problém nemá, jenom bohužel já, bydlí nade mnou, pod ní jenom my. A ona se k tomu všemu samozřejmě nepřizná, protože moc dobře ví, to co vím i já.
Jestliže lidi tady reagují způsobem, že vlastně já jsem ta špatná, tak opravdu skutečně nic nevyřešíte ani takhle. A správce si hraje na hodného správce, aby on tady nebyl ten špatnej, prostě hraje líbivou politiku.
4) Jinak závist: Nevím, co by mi záviděli. Jsme obyčejní lidé, normálně tu bydlíme a nikoho neobtěžujeme, chováme se slušně. Nejsou na nás stížnosti, neděláme tu bordel, jsme čistotní, nesmrdíme atd. Nepořádáme tu mejdany, nekřičíme, sousedi naproti o nás ani neví, že jsme kolikrát doma.
Jinak přítel je takovej důraznej, ještě uvažuje, že by na babu vletěl a udělal melu na chodbě, protože si vypla zvonek, protože ví, že na ni zase zazvoním, jakmile ji zase načapu, jenže to zase budeme špatní my. Bohužel baba leze ven jenom dopoledne, kdy přítel není doma, takže je problém ji chytit, někde venku a aby ji nadal mezi čtyřma očima.
Jinak na PČR jsme byli, ale na MČ ještě ne. Pro jistotu tam zajdu, co mi řeknou a jak mám postupovat. Ale moc si od toho neslibuji na základě rozhovoru s PČR.
nechce se mi to číst celé, ale z toho co jsem zatím přečetl jsem dosud nezjistil v jakém vztahu jste vy a sousedka vůči bytům...soukromí vlastnici? Nájemníci? Pokud je v nájmu tak zajít za majitelem bytu. V případě opakovaného porušování domovního řádu může být vystěhovaná. A co se týče těch důkazů co nejde vidět. Já si myslím, že cokoliv co pošle z vrchu půjde vidět na podlaze nebo na prádle či co jste tam měla. Stačí zapojit selský rozum. Kdyby to nebylo od ní, ale od nějakého bordelu co tam je z města nebo odkud, tak byste asi nebyla tak blbá a nedávala prádlo na balkon vědomě, abyste ho měla hned špinavé. Z toho logicky vyplývá, že ten bordel tam někdo musí sypat. A protože gravitace funguje směrem dolů a pod vámi nikdo není tak musí padat asi z vrchu.
Jsme vlastníci bytu. Byty jsou v osobním vlastnictví. Jak její tak náš.
Jinak: My bydlíme v přízemí, ta dotyčná nad námi a nad ní ještě jedni sousedi. Ale ti to nedělají, protože jsem tu pipku několikrát přistihla a viděla jsem, odkud to padá. Takže když něco, ona bude to svádět na sousedy nad ní. Proto je ta situace fakt složitá.
nevím jakým způsobem uvažujete, ale zamyslete se...Kdyby to dělali až sousedi nad ní, tak by toho měla taky plnej balkon a k vam by přišlo uplný minimum toho bordelu páč to množství by se podělilo mezi 2 patra...takže je opět logické, že to nedělají ti uplně navrhu, ale nad vámi..
ps...to jsou taky nápady kupovat byt v přízemí
No my jsme předtím měli byt úplně nahoře, s výtahem. Taky utrpení. Nedokážete si představit poslouchat 24 hodin denně, 7 dní v týdnu a 31 dní v měsíci mlácení strojovny výtahu, který máte těsně nad hlavou. Pátky, svátky, víkendy, prostě pořád.
Veškerý smrad vám jde do bytu, a není úniku. (sousedka se počůrávala, nemyla se, a tento oder nám šel šachtou do bytu) Když vám zateče střechnou, můžete se pouze a jenom bezmocně dívat, a modlit se, aby pršet přestalo. Slyšíte nahoru každé zakašlání, dupot, prostě všechno, hlasitou hudbu, prostě neutečete.
Takže bydlet nahoře taky není výhra. Proto jsme koupili byt v přízemí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.