Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, jsem stavební laik a chci se zeptat zkušenějších na hydroizolaci a současně tepelnou izolaci terasy. Terasa je půlkruhová 20m2, vchází se na ni z pokoje v 1.patře balkonovými dveřmi a tvoří střechu jídelny ve které bývá v zimě hodně chladno, jídelna je do obývacího pokoje otevřená, větší část obvodových zdí jídelny tvoří plastová okna s dvojskly /výměna v r. 1996/, dvě okna po stranách a jedno okno v čele. V obýváku je jedno okno stejné velikosti jako okna v jídelně. Samotná jídelna, tedy onen půlkruh, má obvodové zdi 40cm z klasických cihel + zateplení polystyrenem 5cm /dělal původní majitel v roce 1996/. Dům je starý, asi z r. 1930, postavený z klasických červených cihel, zdi silné 60cm /kromě oné jídelny, kde jsou zdi jen 40cm//. Terasa má podlahu z betonu asi 5 až 7cm silného, co je pod betonem nevím, ale vzhledem ke stáří domu předpokládám, že tepelná izolace žádná, beton je na mnoha místech popraskaný a za horkých letních dnů prasklinami vytéká na povrch asfalt, ale nezatéká, strop v jídelně i obvodové zdi u stropu jsou suché. Strop je snížený sádrokartonem. Z terasy chci odstranit původní beton i případnou původní asfaltovou hydroizolaci a udělat tepelnou izolaci a novou hydroizolaci, ale problém vidím v tom, aby nedošlo k "utopení" balkonových dveří, kterými se na terasu vchází, jelikož při rekostrukci přibude vrstva tepelné izolace - dám příklad: 5cm tepelná izolace, řekněme 3cm hydroizolace a nakonec nějaká finální pochozí vrstva, beton, dlažba apod. 2cm a už jsme na 10cm, o 5cm více než původní vrstva betonu. A to si myslím, že 5cm tepelné izolace je málo, chtělo by to alespoň 10cm polystyren, někde mi radili, že by byl vhodný extrudovaný polystyren, který je odolný v tlaku a na který by se dala položit i dlažba, ale jak to udělat, aby se strop pořádně tepelně i proti vodě odizoloval a neutopily se dveře? Práci zadám nějakému řemeslníkovi, který se zabývá stavebnictvím, případně odborné firmě, ale sháním různé rady od zkušenějších, abych mohl posoudit, co mi kdo nabídne abych "nenaletěl". Firma bude asi dražší než zedník, který dělá jen sám na sebe na "živnosťák". Může mi někdo zkušený poradit jaký by byl nejvhodnější postup? Někde jsem se dočetl tento postup, ale obávám se, že se nevejdu do mých parametrů to je těch zhruba 8cm na výšku -vrstvy od nosné konstrukce, 1.parozábrana, 2.tepelná izolace extrudovaný polystyren 5cm, 3.separační geotextilie, 4.hydroizolace stěrkou, nebo asfaltovými pásy, 5.nášlapná vrstva beton, dlažba apod.. Mám omezené finanční prostředky, do rekonstrukce terasy mohu investovat 30-40 tisíc. Ještě jsem někde četl o hydroizolaci folií, která se jmenuje IZOLPROTAN, dala by se tato folie položit jako finální pochozí vrstva na extrudovaný polystyren a současně by sloužila jako hydroizolace? Děkuji za případné odpovědi Peca
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.