Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čerpadlo do vrtané studně

Od: sklar® odpovědí: 4 změna:

dobry den. mam vrtanou studnu o prumeru asi 150mm,vody mam porad dost, me se jedna jake cerpadlo dat do studni jestli se spodním sáním nebo s vrchním sáním.kdyz celou zimu nečerpam vodu tak vzdy na jaře jak pustim cerpadlo tece kalná voda, jestli ve studni musi byt jen cerpadlo se spodnim sánim at rozvíří pisek co se usadí na spodu, s vrchnim sánim by to asi neslo, ma nekdo skusenost a patri tam vyhradne cerpadlo mališ jen se spodnim sáním? dekuji za kazdou odpoved,,,,

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Malyš bych použil na vyčištění, pak čerpadlo. Je přeci jedno jaké, nemusíš ho dávat až ke dnu. Ale nechci dělat chytrého, že. Já mám vrt 100 mm a čerpado 90 mm. Pak se to rozvíří asi vždy, to se musí postupně odčerpat, ty kaly. Nakonec vyteče jen kýbl kalné vody, druhý kýbl bude tak na umytí rukou a pak už to bude na pití. S kalnou vodou má problém i soused, takže běžná věc.

many*

Kolega má pravdu, Malyš je dobrý na začátku po vyvrtání studně a pak zase po roce nebo déle na vyčištění a uvolnění drobných částic, toto čerpadlo je vibrační tak dělá trochu bordel a hlavně když je dlouhodobě ve vrtu tak se umlátí ve stěně vrtu.Vrtulkové čerpadlo je dražší, ale bezhlučné a vydrží déle, také když se zapomene vypnout čerpadlo vrtulové, nic se neděje ani po hodinách po vycůcnutí vrtu.Vibrační Malyš nevydrží na suchu, spálí se za minutu.

amidamaru*
hodnocení

0x

Čerpadlo Malyš je vibrační.Vibruje a bere vše kolem.Doporučuju bud Povrchové,s hadicí do studny,alebo nějaké lopatkové.Třeba kalové.Ale nedočetl jsem se,jaký to je vrt.Zdali se dostali na spodní jezírko,nebo se děla tzv černá studna.Pokud ano,tak počítejte s bordelem minimálně 3 roky.Pak.Zdali to má býtpitná,nebo jenom na zalévaní.

many*

Já bydlím v domě kde je městský vodovod a vrt jsem si nechal dělat jen z důvodu kvalitnější vody neupravované pro pěstírnu akvarijních ryb.Nyní již ryby nedělám a vodu z vrtu používám jen přes období zalévání.Vrchní sání u čerpadel se dělá aby čerpadlo zůstalo vždycky ponořené ve vodě i když vodu odčerpá uplně.Vrty se dělají minimálně 20 metrů a s pažením aby se dosáhlo na spodní, méně znečištěnou vodu a také stabilní zásobu.Povrchové kopané studně jsou často v letním období bez vody a voda je hodně znečištěná dusičnany a dusitany.Vrt mám asi 20 let a vejde se do něho 200 litrů vody, po odčerpání se několikrát za den naplní 2,5 metru od povrchu země, možná by se voda dostala i výš ale už se vsakuje do zeminy.Zahradu mám na svahu, tak když se vrt naplní voda samospádem v hadici vytéká ven, stačil by jen udělat rybníček a plnil by se sám...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]