Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
Prosil bych o radu, jestli se dá sloučit odvětrání kanalizace a odvětrání koupelny + digestoř
do jednoho potrubí vyvedeného prostupovou taškou na střechu?
Dá,co by ne...
Ale abch řekl pravdu,mě to ani nenapadlo
:D
Ale nedoporučoval bych tuto variantu z důvodu zápachu z kanalizace Před pár týdny jsme byli napojeni na kanalizaci,máme odvětrání nad střechu a jelikož ještě nemáme zabudované záchody a odpady v koupelně a kuchyni,je "aroma" z kanalizace vcelku dosti cítit
.Takže pokud by nebylo odvětrání v koupelně a digestoř stále v provozu,řekl bych,že zápach by byl cítit
Doporučuji odvětrání z kanalizace zvlášť! A aby se nelinul zápach z kuchyně, při vaření, do koupelny,i odvětrání z koupelny doporučuji samostatně! Odvětrání digestoře stačí pod stropem ven,zkrz obvodovou zeď,nemusí být nad střechu. Alespoň tak to mám já...
Není mnoho co dodat.Ale mám dojem,že je to i proti normě.V kanalizaci mohou vznikat i nebezpečné plyny.Zvláště metan bych nedoporučil si pouštět do digestoře v kuchyni.
JABRAKA
Musím souhlasit. Sice jsem nenašel žádnoou normu se tím zabývající, ale jistě někde bude... technicky to lze řešit střešním nasáváním, ale hygienicky to nezní vůbec dobře. Krom metanu jsou ve hře i bakterie a plísně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.