Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odvětrání kanalizace a koupelny společně?

Od: agy* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den

Prosil bych o radu, jestli se dá sloučit odvětrání kanalizace a odvětrání koupelny + digestoř

do jednoho potrubí vyvedeného prostupovou taškou na střechu?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

to bych nedělal, jedině s klapkou.

dracek*

naorostý souhlas

vosikac*
hodnocení

0x

*jasne*Dá,co by ne... ;) Ale abch řekl pravdu,mě to ani nenapadlo*nevi*:D

Ale nedoporučoval bych tuto variantu z důvodu zápachu z kanalizace *stop* Před pár týdny jsme byli napojeni na kanalizaci,máme odvětrání nad střechu a jelikož ještě nemáme zabudované záchody a odpady v koupelně a kuchyni,je "aroma" z kanalizace vcelku dosti cítit *smich*.Takže pokud by nebylo odvětrání v koupelně a digestoř stále v provozu,řekl bych,že zápach by byl cítit;)

Doporučuji odvětrání z kanalizace zvlášť! A aby se nelinul zápach z kuchyně, při vaření, do koupelny,i odvětrání z koupelny doporučuji samostatně! Odvětrání digestoře stačí pod stropem ven,zkrz obvodovou zeď,nemusí být nad střechu. Alespoň tak to mám já... :)

jabraka*
hodnocení

0x

Není mnoho co dodat.Ale mám dojem,že je to i proti normě.V kanalizaci mohou vznikat i nebezpečné plyny.Zvláště metan bych nedoporučil si pouštět do digestoře v kuchyni.

JABRAKA

technikjirik*

Musím souhlasit. Sice jsem nenašel žádnoou normu se tím zabývající, ale jistě někde bude... technicky to lze řešit střešním nasáváním, ale hygienicky to nezní vůbec dobře. Krom metanu jsou ve hře i bakterie a plísně.

dracek*

breberky by si lebedily a ani domestos by nic nezvládnul ,ani digestoř a koupelnu bych asi nespojoval jsou to sice jenom páry a mastnoty ale kdo ví čemu by se tam dařilo

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma odvětrání koupelny

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]