Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Únik vody - obrovský finanční náklad

Od: bobinka* odpovědí: 11 změna:

Odečtem vodoměrů na počátku roku byla zjištěna extrémní spotřeba vody. Pátrala jsem, neboť nikde nebylo vlhko, ani nic slyšet, že by někde něco kapalo...nakonec se po poradě s instalatérem přišlo na to, že v průběhu roku praskl tlakový ventil v boileru a voda tak stále protékala rovnou do odpadu. Příčinou bylo prý zřejmě to, že při instalaci boileru nebyl namontován přetlakový ventil. Laik to nepozná. Nicméně, nyní očekávám fakturu z vyúčtování služeb, kde bude vodné činit několik desítek tisíc korun. Boiler je t.č. již po 5ti leté záruce, co mám dělat? Mám vůbec ještě nějakou šanci se bránit, je to zoufalá situace...děkuji.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Nějak to nechápu...o jaký přetlakový ventil se jedná? Nemyslíte pojišťovací ventil na vstupu studené vody, s odvodem vody do kanalizace při zvýšeném tlaku při ohřevu? Tím, že byl určitou dobu vadný a propouštěl vodu (do odpadu) došlo k tomuto navýšení odběru SV...S tím (velkým odběrem a platbou) s největší pravděpodobností nic nenaděláte

doplněno 23.02.17 15:23:

Voda byla odebrána, i když tímto nehospodárným způsobem...nemůže být chyba ve vodoměru? Zkuste párkrát napustit do nějaké větší nádoby, u které znáte objem, vodu a porovnat s tím, co naměřil vodoměr...zda to +- souhlasí...A do budoucna ...děláme to tak, že koncem měsíce vždy zapíšeme údaje vodoměrů a porovnáme s předešlou spotřebou; tak hned vidíme a můžeme konat, pokud vznikne větší rozdíl ve spotřebě...

doplněno 23.02.17 15:31:

Příčinou bylo prý zřejmě to, že při instalaci boileru nebyl namontován přetlakový ventil

Myslíte asi redukční ventil, který se montuje na vstup vodovodního řadu do baráku, pokud tlak ve vodovodní síti přesahuje určitou velikost...ale pokud nepraskají (PPR) vodovodní trubky, nebude ten tlak až tak extrémný...a pokud by praskl poj. ventil (on nepraskl, jen byl netěsný, propuštěl); protože kdyby opravdu praskl, zjistili byste to velmi rychle...voda by nešla jen do odpadu...ale všude okolo...

voda
hodnocení

1x

Jedné známé v paneláku nainstalovali nový záchod a splachovač seřdili tak, že přetékal do klozetu (příliš vysoká hladina v nádrži). Ona to tak nechala přs 1/2 roku a začala to řešit až jí přišlo vyúčtování vody přes 60 tisíc.

Nenadělala nic. Musela si domluvit splátkový kalendář, protoře tolik na zaplacení neměla.

Přestože to dělala firna, která za svoji práci ručí, tak žádnou reklamaci neuznali. Prý do seřízení hladiny mohl někdo neodborně zasahovat po instalaci. Sice se to stát nemohlo, protože ona tam bydlí sama a do ničeho takového by nezasahovla, ale taková je skutečnoat - musela platit.

sebod*

voda. To se na mě třeba zlob, ale ta Tvoje známá to asi nemá v hlavě v pořádku. Jestliže jí záchodovou mísou "protékalo" 10.000 Kč měsíčně ( *sok*) a ona si tohlo nevšimla, tak to je od ní nehorázná hloupost. Vždyť to v míse muselo vypadat jak někde u niagárského vodopádu. *zed*

tazatelka: nic s tím neuděláte. Voda mizela za Vaším vodoměrem. Takže je to Váš odběr.

voda

"sebod" - nezlobím se, proř bych se měl zlobit? Máš pravdu, že je to žena a menším IQ. Mylsela si, že to tak má být, když je to nové zařízení. Ale to byla cena za všechnu vodu, kterou spotřebovala. Faktem ale je, že tím záchodem proteklo asi 3/4 celkově spotřebované vody.

hodnocení

1x

Šance tady je asi nulová :(.

Doporučuju (pro příště) pravidelně (1 x měsíčně, já si to obcházím vždy 1. v měsíci) zapsat stav: elektřina, voda, plyn. Stačí obyčejná tabulka a dá se porovnat spotřeba třebas i s ohledem na roční dobu atd. Prevence je vždycky lepší...

tomaslad*
hodnocení

0x

také myslím, že jste bez šance. Voda reálně vodoměrem protekla. Je to nemilé, ale pořád lepsí, než kdyby protekla voda v množství ekvivalentu všech pražských bazénů v Podolí - to by šlo do stovek tisíc korun, ne jen do desítek. Snad vás to utěší alespoň trochu.

jasper*
hodnocení

0x

Jelikož to bylo za vašim vodoměrem, tak s tím nic moc neuděláte, proteklo to u vás a tudíž to budete muset uhradit, Počkejte na vyúčtování a pak se kdyžtak domluvte na splátkovém kalendáři s vodárnama a ventil si co nejrychleji opravte, pokud jste to ještě neudělala.

petrn*
hodnocení

0x

Bohužel s tímto již těžko něco uděláte, voda protekla přes měřidlo. Do určité míry se dá tomu zábranit pravidelnou měsíční kontrolou měřidel a průběžným vypočítáváním spotřeby.

Mě se to také stalo. Pojistný ventil protékal a když jsem na to po půl roce přišel, byl jsem chudší o 20 tisíc Kč. Dnes kontroluji každý měsíc.

pb®
hodnocení

0x
Asi Vás nepotěším. Sousedka pronajímala byt Ukrajincům, rok jim protékal záchod, závadu nenahlásili. Sousedce přišel dluh 100tis. Zaplatit musela.

bambula*
hodnocení

0x

Byl zde nedaleko případ, podnikavec měl zájem o pěknou chaloupku se zahradou na samotě, v domě bydlela starší trochu jednoduší dáma, při různých návštěvách a menších opravách, údajně upravil WC pro nepřetržitý menší průtok vody / nebylo mu to prokázáno, nebyl důkaz / za půl roku vodné naběhlo na 250 tisíc, poté exekuce a podobná Česká lahůdka, dáma skončla v jakési ubytovně a pan podnikatel zakoupil objekt za velmi mrzký peníz a buduje předělává na krásnou haciendu s okrasnou zahradou

tyhobemu

Ten nepřetržitý "menší" průtok by musel být cca 11 litrů za minutu. To je ale více, než by dokázal udělat i při plném otevření ventilu. Možná by toho docílil ukopnutím přívodní hadice. *smich*

Krásná pohádka. *frajer*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]