Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
vybírám komponenty pro stavbu silného kompresoru.
.
Kompresor bude sloužit pro zafukování optických vláken a občas pro pískování atd...
Měl by mít cca 200-300l nádobu, pracovní tlak 8bar a sání alespoň 1200l/min
Pohánět ho bude primárně 10kW benzínový motor. Hodilo by se mi aby občas mohl běžet i na elektřinu, ale rád bych použil menší motor cca 4kW s převodem více do pomala.
.
Potřebuji si ujasnit pár věcí
1) Je tišší 2 nebo 3 pístový kompresor?
2) Je lepší použít 1 velký třípístový, nebo 2 menší?
3) Vadí kompresoru provozování na menší než nominální otáčky?
1) Hlučnost se odvíjí od otáček. 2) Sudý počet, bude lépe vyvážený.proč ne čtyřpíst? 3) Vadí mu dlouhý provoz, pokud bude dobře zajištěno chlazení hlav a oleje, může být poměr práce/přestávka 1:1. I tak by neměl běžet víc než 10 min. nepřetržitě.
Čtyřpíst jsem neuvažoval kvůli ceně... koukám na levné neznačkové litinové kompresory a radši bych použil 2 menší (sání 2x900l = 5000,-) než koupit jeden obrovský a doufat že se mu nic nestane.
Navíc by mi to umožnilo provozovat ho v dílně jen s jedním kompresorem na malém elektromotoru a když bych pak chtěl plný výkon tak nastartuju benzín, který tak jako tak potřebuju pro práci v terénu.
Zaím jako favority mám tyhle:
1370l za 4500,-
nebo 2x 900l za 5000,-
K tomu 200l nádrž, elektroniku, ventily, regulaci, filtraci atd... celkem bych se bez motorů rád vešel do 20tis.
proč zrovna stavba? jednou jsem si sám stavěl kompresor.zařízení a kdybych neměl kompresor,motor,odkalovač zadarmo, tak bych se nikdy nedostal pod cenu továrního kompresoru. jen cena řemenic na zakázku byla raketa, kolečka za litr. to se samozřejmě jednalo jen o malý kompresor do dílny. příště si ho raději koupím
Tak určitě se nebráním tomu koupit nějaký tovární...
Ale najděte mi kompresor který bude hybridní (elektro/benzín), bude mít alespoň 200l nádrž, sání minimálně1200l/min
.
Cena jakých řemenic? Oba kompresory o kterých uvažuju už svojí řemenici mají, takže chybí jen malé řemenice s volnoběžkou na motory.
tak samozřejmě že hybridní asi nebude jen tak k sehnání, takže bych si pořídil elektro a benzín solo. v mém případě bylo potřeba dělat řemenice, protože jsem chtěl na tři řemeny a původní na kompresoru i motoru byla na jeden. navíc ve špatném poměru otáček. jak jsem psal výše. šlo o dílenský hobby kompresor a v mém případě se finančně stavba nevyplatila, ale po dostavbě jsem měl skvělý pocit z toho, že se mi povedl a vypadal skoro jako fabrický
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.