Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vlhke zdi

Od: jarda63* odpovědí: 9 změna:
Prosim o radu. Dnes jsem si vsiml, ze se nam v dome objevila vlhkost na vnitrnich stenach cca 10cm od podlahy a to temer v celem dome :(. Je to ctyri roky stary dum zdeny 44porotherm. Podlahove topeni. Unik vody jsem na vodomeru nezaznamenal a i podlahove topeni drzi tlak. Co muze byt pricinou?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

To bude mít souvislost s letošními mrazy a následným oteplováním. Nedokážu to pořádně vysvětlit, asi máte nedokonalou izolaci a ta vhkost vystupuje na povrch. Letošní zima byla v teplotách extrémní a co já vím, tak někomu plesniví rohy, kde plíseň ještě nikdy nebyla, další mají popraskanou dlažbu, která v pohodě vydržela 15 let a teď tohle. Zkuste se podívat, jestli se k vám nedostává odněkud voda z tání, kterou zmrzlá zem nestačí pobrat.

rv*
hodnocení

0x

Pravděpodobně tepelný most mezi základovou deskou a zdí. Proto je vhodné mít první řadu cihel z lépe izolujícího materiálu.

jarda63*
hodnocení

Ta vlhkost je jen na vnitrnich prickach. Jeste me napadl sprchac. Pred tydnem jsem cistil odpad tak z jsem strcil hadici do dpadu utesnil hadrou a pustil vodu. Jenze nejvice mokra je pricka na druhe strane domu. Kolem koupelny je to suche.
many*

Z mých zkušeností to není žádné promrzání, žádné mosty aj.Zkrátka venkovní zeď bude mít vždy menší teplotu než vnitřní a dole u země je menší teplota než v horní části místnosti.Stačí větrat 15 minut a vrchní část zdi se ochladí, potom už vnitřní teplota vzduchu udělá své, zeď se zapotí.V mém případě nikdy nebylo na vině vlhké zdivo ale první milimetrová vrstva, tj malba.Žena důkladně větrá ložnici, ale občas zapomene zavřít okno a zeď prochladne, potom se okno zavře a v místnosti teplý vzduch udělá rosný bod na zdi.Dříve se topilo na mnohem větší teplotu v místnostech, přebytečné teplo se odpouštělo do venkovního prostoru, dnes je honba za úsporami a šetřením, tím vzniká mnoho problémů které dříve nebývaly.

hodnocení

0x

Divný popis.

Stavba je ze 44cm, ale vlhkost je na příčkách uvnitř domu? Můžete vyfotit stěnu z obou stran? Co vše může vést v tomto prostoru? Jak silná je příčka?

doplněno 22.02.17 19:35:

Proč si mám otáčet monitor?

To je třeba udělat sondu. Je tam hydroizolace? Toto není zemní vlhkost, ale někdo něco teče. Je třeba sekat, vrtat.

doplněno 22.02.17 19:36:

Ještě koukám, tam je plocoucí podlaha?

je třeba jí rozebrat, něco je pod ní špatně.

jarda63*
hodnocení

Pricka 150. Nic v ni nevede.
Vlhke zdi
Vlhke zdi #2
jarda63*
hodnocení

Fotil jsem mobilem nevim proc to tak vlozil. Neni to plovoucka ale dlazba a pod ni podlahove topeni. Vodomer se netoci, tlak v podlahovce neklesa.

Když Vám tlak neklesá, hydroizolace bude OK, takže kde se bere voda? A že jí tam je. Musíte sekat a hledat.

jarda63*
hodnocení

Než jsem se rozhodl sekat a vrtat, stěny vyschly. Nechápu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]