Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Obložkové zárubně - možné rozměry

Od: bambi* odpovědí: 11 změna:

Dobry den, mam jeden technicky dotaz ohledne oblozke zarubne. Chci se zeptat jestli je mozne vlozit oblozkovou zaruben do stavebniho prostoru, ktery je siroky 92 cm, vysoky 201 cm a hlavne hluboky 63 cm. Pokud je to mozne muzete mi trochu popsat jakym zpusobem? Pripadne i jestli je mozne tam dat futra pro 80 dvere. Predem diky

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

alf*
hodnocení

0x

šířka dobrá, stačilo i 90, hloubka alias tl. zdi, to záleží na možnostech konkrétního výrobce 63 je celkem dost, bez problémů bývá 45-50 cm. Nevím jak daleko je staba či spíše přestavba, lze to řešit i zednicky takovým osazením, nevím jaký a zda to má odborný název prostě že se poté osazuje zárubeň třeba jen tl. 10, 15, 20 cm.

Ta výška, to je od čisté podlahy? Je to celkem málo ale jen o centimetr, mělo by to mít řešení.

mont návod třeba solodoor.cz/...

Je třeba zvážit možnost snížené sazby DPH, zda se vyplatí vlastoruční motáž.

bambi*
hodnocení

Ta vyska je od ciste podlahy, vim, ze je to 1 cm pod minimalni miru, ale uvazoval jsem ze bych to vyresil tak, ze bych ty dvere i zarubne jednoduse zkratil.

hodnocení

0x

Na 80 dveře je ta díra až zbytečně široká, stačilo by bohatě 88 cm. Výška je jen tak tak, ale vejdou se. Jen ta hloubka, ta špaleta nebude vypadat hezky, hrozně široký prkno. Pokud je budeš mít foliovaný, tak by to mohlo ještě vyjít, ale z masivu ne. To už je opravdu moc široký a nebezpečí kroucení je velký. Takhle široký špalety z masívu se dělají rámečkový, nekroutí se a vypadá to hezky.

bambi*
hodnocení

Dekuji vam oboum za nazor, ja prave uvazoval ze bych tu zaruben neudelal pres celych 63 cm, ale ze bych do toho otvoru po stranach treba pridelal nejakym zpusobem Ytongu a kolem nej bych udelal tu oblozkovou zaruben. myslite ze by to slo? Akorat nevim jakym zpusobem pridelat tak uzky kousek Ytongu na zed aby tam drzel. Mate nejaky napad?

Šlo by to, akorát tam nedostaneš 80 dveře. Záleží jak kdo to dělá, ale s obložkama jsou futra široký tak 96 cm +-. A úzký obložky nevypadají úplně dokonale. Já bych se na celej Ytong vybodnul a přišrouboval bych na zeď v místě kde chceš mít dveře kus nějaký fošny, či silnějšího prkna, prostě co dům dá a k tomu bych to vypěnil.

bambi*
hodnocení

To je taky jedna z moznosti, ze bych ke zdi normalne prislouboval hranoly a kolem nich bych pak udelal ty oblozky.

hodnocení

0x

obložky se dají udělat na míru a slyšel jsem i o hloubce 90cm, na šířce přeci nezáleží, dveře mohu být široké i 2 metry,co si objednáte to Vám dodají, otázkou je cena. Výška 201cm je prostandardní obložku otvoru (1970mm) optimální.

arakain77*

kdo chce obložkové dveře z masívu s kompletní službou za slušnou cenu,jakýkoliv rozměr,ptejte se na stránkách LOPRAIS OKNA A DVEŘE.Vyrobí vám na přání cokoliv.

Všechno se nechá udělat na míru. Pokud se dělá vše na míru, tak není problém udělat křídlo široký třeba 77,5 cm nebo 200 cm, jen to dvoumetrový křídlo by bylo dost nepraktický. V tomto případě bychto já řešil širokou špaletou přes celou šířku zdi, rámečkovou, ať mě tam nestraší tak široký prkno a když se udělají rámečky podle dveří tak to vypadá hezky.

bambi*
hodnocení

Jak udelam tu rameckovou? Ja samozrejme nechci mit spaletu dlouho 63 cm, chtel bych normalni klasickou oblozkovou zaruben akorat nevim jak ji do toho prostoru mam dostat

kostas

Dobrý den,

mám stavební otvor na zárubně pro osmdesátky dveře 88cm široký (místy více) a 201,5cm vysoký od podlahy. Mělo by při instalaci zárubní a zapěnění proběhnout vše v pořádku? Instalovat mi to bude odborník, jen abych se nemusel bát zařezávání. Výrobky mám od SoloDoor...

Děkuji předem

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]